DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » „Maioneza

Reteta este extraordinar de simpla, iar produsul este minunat!

La frigider poate trăi până la două săptămâni fără a se strica. „Delaminarea” nu a mai văzut niciodată. Consistența produsului finit este foarte groasă.
1 ou
250 ml ulei rafinat de floarea soarelui (non-rapiță)
1 lingură zahăr
1/3 lingură sare
1 lingură suc de lamaie
Condimente după dorință (1 lingură de muștar - obțineți provensal, usturoi + castraveți murați în bucăți mici (după biciuire) - va fi tartru)

Temperatura produselor este „așa cum este”. Ouă și lămâie de la frigider, unt din dulap. Aruncați totul într-un borcan și amestecați într-un blender până este neted.

Important! Băutul blenderului trebuie pus pe gălbenuș și apăsat pe fundul borcanului. În caz contrar, maioneza nu se va îngroșa. Bate gălbenușul !!! Nu ulei. Dacă începeți să bateți untul cu o furnizare treptată de gălbenuș, maioneza nu se îngroașă.

Iată procesul din imagini:Lămâie de ouă


Blender blat


Ulei rafinat (inodor) de floarea soarelui. Turnați uleiul într-un borcan în care se va păstra maioneza. Cert este că se dovedește a fi foarte gros, iar apoi mutarea lui undeva este foarte problematică - se lipește de o lingură.


Măsoară uleiul în greutate. Cu toate acestea, nu este necesară o precizie mai mare. Pur și simplu puteți vedea ce nivel de ulei în borcan în fotografie și turnați aceeași cantitate pe ochi.


sare


zahăr


O jumătate de lămâie


Lămâie stoarsă și sucul ei. A apăsat cu mâna apăsând.


Într-o farfurie, și nu deasupra unui borcan, pentru a ușura eliminarea oaselor.


Turnați sucul de lămâie în ulei


Ouă și într-un borcan


De data aceasta, gălbenușul nu a fost deteriorat


Coborâți blenderul în borcan până la fund. Ce ar fi gălbenușul în interiorul corolei! Biciul este apăsat pe fundul borcanului! Bate gălbenușul, nu untul!


Și începem să biciuim. Imediat din corolă începe să meargă o maioneză albă groasă. În proces, ridicați ușor biciul pentru a da acces la ulei.


Bateți aproximativ 1-2 minute în timp ce agitați.


Curățăm biciul


Produs gata de mâncare. Foarte, foarte gros. Nu am văzut niciodată dezamăgire.

Bon pofta !!!


Sursa:
Comentarii (9)
 1. Bara
  #1 Bara vizitatori 30 septembrie 2010 12:24
  0
  Reteta este super !!! Totul s-a dovedit dintr-o dată! Nu orice îngroșători, stabilizatori și alte E ... zâmbet
 2. gnep
  #2 gnep vizitatori 16 februarie 2011 22:40
  0
  Satul tip? zâmbet E misto!) Totul este natural! biggrin
 3. Nadin
  #3 Nadin vizitatori 25 iulie 2011 16:31
  0
  Multumesc mult pentru reteta! S-a dovedit instantaneu, a durat aproximativ 3 minute (începând din momentul căutării borcanului) biggrinbiggrin
 4. Elluzea
  #4 Elluzea vizitatori 6 septembrie 2012 19:44
  0
  Și aici am încercat să fac într-un procesor de alimente cu o duză pentru a bate ouă. și s-a dovedit la fel. Se pare că grosul este puternic și totuși gras. Și așa - DELICIOS !!!!
 5. T_n
  #5 T_n vizitatori 26 aprilie 2013 10:33
  0
  Blender blestemat nu ((((
  Va funcționa fără bici?
 6. Serghei
  #6 Serghei vizitatori 12 martie 2015 09:44
  0
  Citat: T_n
  Blender blestemat nu ((((
  Va funcționa fără bici?


  Mai repede decât niciuna. Virajele nu sunt aceleași ... :) Nu am reușit cu o biciură .. :(
 7. Invitat Yuri
  #7 Invitat Yuri vizitatori 2 iulie 2018 17:10
  0
  În mod similar, creez CREAM. Vă avertizez - ADEVĂRAT, dietă sau cremoasă. Ambii copii răspândesc unt și sandwich pe pâine. Ingrediente: 1 - creștere. ulei 250 gr; 2 - un ou; 3 - ZAHRA (am pus 3-4, sau chiar 5 linguri). În principiu, asta este totul. Dar puteți adăuga unt (trebuie să aduceți la temperatura camerei pentru o moale) 20-30 de grame, de asemenea, 1 1/2 linguriță (turmeric sau cacao pudră) pentru „culoare”. Aveți grijă atunci când bateți cu biciul, trebuie să bici ca maioneza, doar recipientul trebuie să aibă cel puțin un litru, cremă „grăbită” ca FĂRĂ. poate trece peste margini. Cred că postez această rețetă cu fotografii. Aveți grijă dacă asta nu funcționează - nu este vina mea)).
  1. Invitat Igor
   #8 Invitat Igor vizitatori 16 august 2018 13:16
   0
   Crema se obține foarte ușor din maioneză, trebuie doar să adăugați puțin ulei vegetal suplimentar și să lucrați puțin mai mult cu un blender. Am obținut cumva și am obținut exact crema
 8. sektor
  #9 sektor vizitatori 27 ianuarie 2019 17:17
  0
  De fapt, la început, un ou cu sare și zahăr este bătut cu un blender, autorul are prea mult, dar aceasta este o chestiune de gust. Și apoi, în porții foarte mici, adăugați ulei vegetal și bateți cu un blender. După aproximativ 50 de grame de ulei, îl puteți turna imediat pe 50-70 de grame și bate. Muștar și alte ingrediente sunt adăugate chiar la sfârșit. În loc de o lămâie, aș recomanda totuși oțet. În opinia mea, este mai potrivit pentru claritate. Lamaia practic nu este simțită pentru persoanele care adoră mâncărurile picante. Și, desigur, totul depinde de gust.
  Și nu este deloc necesar să fie exact 250 de mililitri de ulei pentru 1 ou. Totul depinde de mărimea oului și de calitatea uleiului. O medie de 200 până la 250 de mililitri de ulei per ou. Din acest motiv, oul este mai întâi bătut, iar apoi se adaugă untul. Dacă există prea mult ulei, este posibil să nu fie maioneză, ci cremă de maioneză. L-am avut odată. În ceea ce privește densitatea, a fost la fel ca o cremă. Deși nu afectează gustul.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat