DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Biban afumat la cald
Mergând pentru o știucă sau un zander, mulți jucători învârtiți se confruntă cu o „problemă” plăcută - o bibană. Este prins bine în orice vreme și anotimp. Există suficient de multe năluci: de la gropi la gumă. Interesant rezistă la pescuit. S-ar părea că trebuie să ne bucurăm. Cu toate acestea, există un detaliu important - nu este clar ce să facem în continuare. Peria medie cântărește aproximativ 200 de grame. În plus, nu este gras și osos. Dar principala „tristețe” a acestui pește mic este că este curățat dezgustător. Pentru aceasta, pentru a spune cu blândețe, gazda nu-i place bibanul, refuzând cu plăcere să-l gătească. Este pacat, nu?
Există o soluție. lampă cu ulei! Vă rugăm să vă și prietenii cu un aperitiv uimitor. Când este afumat, acest pește capătă nuanțe gustative foarte interesante, caracteristice numai pentru biban. Puteți fuma nu numai acasă, ci și în condiții improprii: în țară sau direct pe plajă. Timp de gătit aproximativ 1,5 ore.

Cantitatea medie de fumat va necesita:
1. Perch. Aproximativ 2,5 kg.
2. Jetoane.
3. Lemn de foc. Dacă nu, cărbune (ca în fotografie).
4. Condimente.

Cantitatea medie de fumat va necesita


preparare
1. Turnați apa în chipsuri și lăsați-o să se rumenească. Imediat ce apa devine colorată cu bronz, puteți scurge. Aproximativ 40 de minute

scurge apa

Pune jetoane pe fundul casei de fum


2. Clătiți peștele, puneți-l într-un recipient convenabil și presărați cu sare și piper. Mă concentrez pe faptul că bibanul nu trebuie curățat sau scăpat!

Clateste pestele


3. Lăsați peștele să stea o jumătate de oră.
4. În acest moment, aveți grijă de foc. Lemnul de foc ar trebui să fie ars pentru a menține integritatea lor. Ei trebuie să mire.

Lemnul de foc ar trebui să ardă

lemne de foc


5. Scurgeți bibanul de lichid. Și, înarmați cu mănuși, și nu ca mine (cred că nu este necesar să le amintesc pescarilor adevărați că acest pește este înțepător), ștergeți ușor fiecare pește cu un șervețel în direcția creșterii solzelor, îndepărtând excesul de apă. Aceasta este o procedură necesară. La urma urmei, bibanul ar trebui să fie afumat și nu gătit.

ștergeți fiecare pește cu un șervețel

ștergeți fiecare pește cu un șervețel


6. Puneți jetoane groase de aproximativ 1 cm pe fundul casei de fum.

Pune jetoane pe fundul casei de fum


7. Instalați grătarul. Puneți peștele pe partea sa, lăsând pentru fiecare spațiul necesar (pentru disponibilitatea fumului din toate părțile).

Instalați grătarul


8. Instalați al doilea rând de grile și repetați același lucru.

Instalați al doilea rând de grătare

Puneți peștele


9. Închideți capacul și așezați-le pe cărbuni.

Închideți capacul


10. După 10 minute, eliberați primul abur prin alunecare ușoară ușor capacul casei de fum. La urma urmei, bibanul nu este decojit și există o mulțime de suc în exces.
11. După alte 10 minute, schimbați grătarele în locuri (chiar și pentru fumat).

schimb de mulțumiri

schimb de mulțumiri


12. După 10 minute, scoateți-l de la foc.
Indicatorul de pregătire este culoarea bibanului și a cipurilor generate (ar trebui să se transforme practic în cărbuni).

Biban afumat la cald


recomandări
1. În fotografie am folosit cărămizi (gătite la țară). Dar poți face fără ele. În natură, pentru a păstra căldura cărbunilor, îi înconjoară cu două bușteni umedi mari. Nu au timp să se „facă” complet.
2. Pentru estetice, în ultima etapă de gătit, puteți presăra peștele cu lămâie și puteți pune mai multe ramuri de mărar. Dar trebuie să le puneți pe biban, și nu pe grătar (altfel doar arde).
3. O componentă importantă a rețetei este chipsurile de lemn (este și rumeguș, sunt și crenguțe). În fotografie - este arin (din magazin). Dar pentru gurmanzi, aș recomanda rumeguș mare din orice pom fructifer. Caisul sau marul potrivit. Și dacă bucătarul nu este leneș, atunci ciupercile de la vișinele „vii” sunt și mai bune. Pentru a face acest lucru, toacă fin o crenguță cu un cuțit obișnuit de pescuit. Adevărat, trebuie să încerci. Va dura cel puțin o jumătate de oră. Chipsuri de nuci potrivite categoric. Vreau să atrag atenția asupra faptului că oferă vasului un miros persistent de iod și chiar medicamente.
4. Smokehouse-ul nu poate fi spălat, folosind un mod pur „masculin”. Bonfire este cel mai bun detergent.

Fumatul nu poate fi spălat


5. Nu este greu de ghicit că acest fel de mâncare va fi stăpânit de pescarii fericiți. Așadar, nu economisiți ardeiul măcinat. Poți chiar și sub branhii. Și atunci acest prădător în dungi va deveni gustarea ta preferată de bere.
Comentarii (4)
 1. Ginghis
  #1 Ginghis vizitatori 21 februarie 2015 22:41
  3
  Instructiv! Însă, este mai bine să iei în natură un minimum de „junk”, grătare suficiente, lemne de foc obișnuite (pe care le-ai găsit), BUNA COMPANIE și 0,5 vodcă.
 2. MARAT
  #2 MARAT vizitatori 9 iunie 2018 9:35 p.m.
  0
  Împrăștiați cărămizi, 4. Smokehouse nu poate fi spălat, folosind un mod pur „masculin”. Bonfire este cel mai bun detergent.
 3. Musafir Alexandru
  #3 Musafir Alexandru vizitatori 15 august 2018 11:02
  1
  "Mă concentrez pe faptul că bibanul nu trebuie curățat sau scăpat!"
  Prostii proaspete și proaspete se curăță foarte simplu: doar cu două degete te iei de branhii și scoti TOATE GRAVE. Și nici reduceri. Încercați - bucurați-vă.
  Și totuși, când există o mulțime de pești, îl împăturim strâns unul pe celălalt pe abdomen. Și din moment ce nu a fost tăiat, atunci tot sucul din interior ...
 4. justiție
  #4 justiție vizitatori 23 iunie 2019 17:38
  0
  Nu gutui bibanul ??? Ei bine, vezica biliară va face trucul. I-am ascultat pe astfel de experți culinari ... În mod categoric!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat