DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» „Resturi de fire Napkin
Fără să știi să coase, să brodezi sau să tricotezi, se dovedește că poți face cu ușurință și pur și simplu un șervețel elegant. Șervețelul acesta va fi openwork, interesant și unul singur. Cel mai mult, seamănă cu o țesătură sau întrețeserea fibrelor vegetale. Un astfel de șervețel nețesut poate fi făcut din fire rămase pentru tricotat. Ei o fac cu adevărat, nu o țes. Este nevoie de aproximativ 15 minute pentru a crea un șervețel. Este cel mai rapid, ca să zic așa despre șervețele. Adevărat, produsul finit se usucă aproape toată ziua, dar acesta este un proces pasiv care nu necesită participarea ta.

Ceea ce ai nevoie pentru muncă. În funcție de metoda aleasă, veți avea nevoie de:
  • metoda 1 - inel de spumă, clei PVA, știfturi cu capete și fire pentru tricotat;
  • metoda 2 - cerc de carton, amidon, fire pentru tricotat, bandă adezivă largă transparentă.
  • Ambele metode sunt ușoare, iar copilul va face față cu ele.


Progresul muncii. Prima metodă este cu un inel de spumă. Pe marginea exterioară a inelului lipim pini cu capete la o distanță de aproximativ 2 cm unul de celălalt.

începe să țese


Firele sunt înfășurate pe ace în zig-zag de sus în jos și stânga-dreapta. Atenție: nu în jurul inelului, ci doar în jurul acelor. Pinii țin fire ca niște ancore. Îl împingem rotind inelul în direcții diferite, astfel încât firele să se așeze și în direcții diferite.

țese


Când se formează o țesătură destul de frecventă, direcționăm firul în ac și pliemem țesutul conform metodei darn. Asadar, oferim produsului stabilitate si rezistenta la tesut. Nu vă lăsați prea transportat, este suficient să vă împiedicați în două sau trei direcții. În orice caz, șervețelul va fi lipit cu lipici PVA.

țese un șervețel


Pentru lipirea piesei, diluați PVA gros 50:50 cu apă. Nu trebuie diluat lipici lichid. Cu o perie, acoperim bine toate țesăturile și, fără a-l scoate din ace, lăsăm să se usuce.

Ungem bine cu o perie


Am decolat puțin mai devreme, așa că primul meu șervețel a luat un aspect ușor ondulat, așa cum a spus soțul meu: o grămadă de spaghete. Prin uscare, însă, un șervețel format din fire grosiere nealbit a devenit drăguț, chiar în stilul „rustic”.

Șervețel de pânză

Șervețel de pânză


Al doilea mod - pe un cerc de carton. Pentru a face acest lucru, tăiați dintr-un carton foarte dens un cerc de dimensiunea unei farfurii mari. De fapt, farfuria ne va servi drept șablon. Trecut-tăiat. La o distanță de doi centimetri unul de celălalt, facem tăieturi profunde, le puteți face chiar sub formă de denticule, ca în figură.

Șervețel de pânză


Privind în viitor, voi spune că cel mai bine este să lipiți o bandă largă în jurul cercului: va reduce aderența firelor și a hârtiei la zero. În caz contrar, există riscul de a separa un șervețel de bază, să prindă câteva bucăți de hârtie cu acesta. Ele pot fi ușor separate, dar acest lucru nu se întâmplă cu banda scotch. Umplerea spațiului într-un mod similar, înfășurând în jurul dinților, este timpul să treceți la fixarea firelor. Dar mai întâi verificați pe partea inversă dacă toți cuișorii sunt „implicați”, apoi formează niște căpșuni destul de frumoase din bucle. Același lucru este valabil și pentru ace - trebuie să verificați că niciun pin nu este gol! Mătasarea, repet, arată ca un darnic. Fotografia arată cum un ac cu un fir se scufundă sub și deasupra firelor.

Șervețel de pânză

vopsea


Vom unge șervețelul finit cu o pastă gătită din amidon. Proporții: 2 lingurițe. linguri de amidon la 200 g de apă. Am adăugat puțină vopsea acrilică stacojie în pasta finisată - îmi doream un șervețel stacojiu strălucitor. Și s-a dovedit!

Șervețel de pânză

Șervețel de pânză


Dacă adăugați albastru, obțineți un șervețel albastru. Nu vă grăbiți să pictați toată pasta, puneți-o puțin într-un bol, iar restul poate fi vopsit într-o altă culoare pentru următorul șervețel.La un moment dat, am primit până la trei bucăți de șervețele elegante, neobișnuite! Iată al treilea șervețel tocmai scos din șablonul dințat.

Șervețel de pânză


Toate sunt destul de dense datorită lipiciului PVA sau pastelor de amidon. Dar nu este posibilă spălarea și utilizarea unor astfel de șervețele pe suprafețe umede. Realizarea șervețelelor nețesute este o mare plăcere! Este minunat un cadou și un lucru care este foarte util în decorarea unei mese festive și cotidiene.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat