DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Sfeșnic de gheață
În timpul iernii, când înghețurile sunt setate, copiii și cu mine facem jucării rotunde colorate din gheață. Luăm baloane, de preferință mai dense și turnăm apă în ele. Introducem funia în mijloc, astfel încât să se uite pe nas și să fie în apă, legăm o bilă și scoatem astfel de semifabricate la rece. Dimineața tăiem baza de cauciuc și obținem o frumoasă minge transparentă de gheață. Dacă adăugați vopsea în apă (guașă sau acuarelă), atunci bilele ies în mai multe culori. Decorăm copacii care cresc în grădina noastră cu aceste jucării cu gheață. Se dovedește neobișnuit și fabulos. Și pentru Anul Nou în acest fel, puteți decora un brad de Crăciun, care este situat pe stradă. Doar astfel de bijuterii atârnă în condiții de îngheț. Anul acesta am mers mai departe și am decorat pridvorul casei de țară cu sfeșnice de gheață. Sunt ușor de confecționat și vor servi cu adevărat ca un decor original.
Pentru a lucra, pregătiți următoarele componente:
- un recipient mare și un al doilea mai mic (în fotografie este un pachet pentru desert și un pahar mic);
- legume decorare (felii de portocale, lămâi, crengute de pin);
- pastila de lumanare (plus o brichetă sau chibrituri);
- apa.

Suport de lumanari de gheata


Mai întâi trebuie să decideți forma sfeșnicului. Dacă doriți să obțineți un suport rotund, atunci luați un recipient cu forma corespunzătoare. De exemplu, un pachet de smântână, fundul unei sticle de plastic, o găleată de înghețată. Principala condiție este ca acest recipient să fie moale, deoarece mai târziu va trebui să fie tăiat. Al doilea ambalaj (mai mic) trebuie să aibă aceeași formă ca baza. Dacă preferați sfeșnice pătrate sau dreptunghiulare, atunci luați Tetra Pak de sub suc sau lapte (bază mare) și aceeași formă de dimensiuni mai mici (de sub cremă). Acum despre umplutura decorativă. Poate fi tot felul de componente ale plantelor: flori uscate, crenguțe cu fructe de pădure, ace, bucăți de fructe sau legume texturate, tulpini de plante de interior ... Într-un cuvânt, tot ceea ce îți dorește inima. Să trecem la treabă! Luați un recipient mare și umpleți-l cu decorul ales. În partea de jos puteți pune o felie de lămâie.

Suport de lumanari de gheata


Puneți ramurile de pin deasupra.

Suport de lumanari de gheata


Puneți ușor felii de portocale sau alte fructe citrice pe fiecare parte.

Suport de lumanari de gheata

Suport de lumanari de gheata


Puneți un recipient mai mic deasupra, apăsați puțin în jos, astfel încât să nu iasă dincolo de limitele primei baze.

Suport de lumanari de gheata


Turnați apa într-un recipient mare, asigurați-vă doar că lichidul nu deplasează umplutura și nu se varsa peste limitele recipientului mic. Puteți pune o presă deasupra sau acoperiți cu un capac.

Suport de lumanari de gheata


Trimiteți piesa de prelucrat la congelator. Trebuie să rezistați acolo aproximativ o zi. Acest lucru se întâmplă după îngheț.

Suport de lumanari de gheata


Scoateți containerele mari și mici. Bucurați-vă de frumusețea sfeșnicului.

Suport de lumanari de gheata

Suport de lumanari de gheata


Rămâne doar să așezați o lumânare sub formă de tabletă în centru, să o luminați și să vă bucurați de farmecul și aroma unui sfeșnic din gheață. Puteți face mai multe astfel de semifabricate, așezați-le pe balconul apartamentului sau pe veranda casei de țară. Original, simplu și distractiv. Oaspeții tăi nu vor putea imediat să ghicească din ce sunt realizate aceste ornamente decorative.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat