DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Înlocuirea ușilor: experiența„ ceainicului ”
Agenții firmelor specializate se propun să instaleze uși pentru potențiali cumpărători pe stradă, în magazin, chiar și la intrarea casei. Dar am angajat o echipă pentru a repara cele două dormitoare, iar meșterii au promis că vor înlocui ușile dacă pregătesc materialul corespunzător.

Aveam nevoie să cumpăr 4 uși. Am făcut acest lucru prin „metoda de încercare și eroare”, în urma căreia am ajuns la concluzia cum să fac acest lucru, cheltuind un minim de forță fizică și bani.

Măsurați mai întâi lățimea și înălțimea ușilor vechi. La interior și ușile care duc la bucătărie, baie și cadă, va fi diferit. În plus, este necesar să se măsoare deschiderile, adică înălțimea și lățimea ușilor de la beton la beton.

De obicei, ușile camerei au dimensiuni de 800 x 2000 mm. Ușa bucătăriei va fi mai mică: 700 x 2000 mm, ușile cada și toaleta vor fi și mai mici: 550 sau 600 mm, înălțimea poate fi de numai 1900 mm. După ce ați sintetizat ceea ce aveți nevoie, consultați ofertele de pe Internet.

Acum puteți merge la cumpărături. Dar principalul punct de referință de păstrat la cel mai mare supermarket din oraș.

Dar veți vedea doar foaia ușii într-un moment în care este mai bine să evaluați designul în forma sa completă (asamblată). În magazinele specializate, vânzătorii servesc în calitate de consultanți, explică multe.

Modelele de ușă expuse au designul cel mai divers, primitor și chiar exclusiv. Dar cu încăpățânare țineți cont de interiorul casei dvs. și ridicați ușa în funcție de el, astfel încât în ​​final să nu se dovedească a fi un „buton de aur pe un modă de pulover”.

O ușă din materii prime de calitate inferioară se poate strecura într-un an sau doi. Ușile din stejar, nuc, pin și alte lemn masiv sunt de înaltă calitate, dar scumpe. Produsele din masivul lipit vor fi mai ieftine, dar tonurile zonelor individuale lipite pot să nu coincidă în ton.

Plăcile din deșeurile de lemn (MDF) sunt cele mai populare ca material pentru uși, deoarece sunt destul de eficiente și proporționale în ceea ce privește prețul. Astfel de uși tolerează extreme de umiditate și temperatură, pot fi instalate în siguranță în băi și toalete.

Placa de particule (tablă de particule) arată bine, ieftin, dar frică de umiditate. Ușile din ea sunt bune într-un interior al camerei.

Ușile vitrate sunt spectaculoase. Folosit sticlă transparentă, texturată, colorată. Dar când ușile se trântesc, geamul se poate crăpa sau sparge. Prin urmare, merită acordat preferință sticlei groase (4 mm) sau laminate (triplex).

După ce ați făcut alegerea, achiziționați un set complet (casetă), altfel în punctul culminant al instalării ușii, este posibil să nu aveți detalii importante. Ce este nevoie?

Foaie de ușă. În ideile noastre, ușa în sine.

Bare laterale. Aceasta este o cutie închisă de 4 bare, dacă există o ușă cu prag, sau 3 dacă nu există prag. Barele sunt fixate cu vârfuri folosind adeziv impermeabil.

TRIM. Garniturile ușii maschează dificultatea dintre cadrul ușii și perete. Sunt confecționate din același material ca și foaia ușii.

Balamale cu balamale. Șuruburi (șuruburile sunt înșurubate în ușă și bloc), aerisire tradițională (montată), mortiere (instalată în adâncuri speciale), combinată.

Mânerele ușii. Mânerele de alamă sunt anticorozive, au o nuanță aurie nobilă. Mânerele cromate și nichelate împodobesc produsul, deosebit de bun pentru ușile din oțel. Mânere din oțel, silumină, aluminiu, aliaje de înaltă calitate, lemn nobil - o selecție largă. Nu uitați însă că stilourile ieftine pot fi estetice, modeste și elegante în același timp.

Oprirea ușii. Este un dop pentru uși care protejează o ușă de lovitură la perete. Un stop pentru podea este mai des utilizat, dar dacă podelele sunt parchet, aveți nevoie de un perete.Este mai bine să achiziționați un stop magnetic care blochează ușa în stare deschisă.

Principala problemă care îi supără pe proprietari atunci când înlocuiesc ușile sunt problemele de conectare cu imagini de fundal existente. Uneori, lățimea benzilor nu este suficientă pentru a închide cusururile stăpânului, dacă tapetul a fost lipit mai devreme. Prin urmare, atunci când reparat un apartament, mai întâi curăță ușile de la vechea cutie, iar apoi tencuiesc pereții și fac alte lucrări murdare.

Ușa este asamblată pe podea, dacă nu există planuri mai convenabile, puneți în diafragmă, întărită cu spumă de montare, numai atunci lipiți pereții. Finalizați instalarea platband-urilor. O astfel de ușă nu are defecte estetice.

Dar ușile mele, deschizându-mă într-o parte către camera de zi renovată anterior, au necesitat lipirea. Din fericire, platourile aproape că au închis defectele maestrului.

Dar pe hol defectele erau atât de evidente încât reparația a două dormitoare și instalarea ușilor trebuiau să adauge prelucrarea și lipirea unuia dintre pereții holului camerei. Prietenul meu aflat într-o situație similară a mers încercat și a încercat: a decojit tapetul vechi, a tăiat tot excesul cu un cuțit scurt ascuțit, l-a tencuit și l-a lipit din nou.

Noroc în achiziționarea de uși noi și instalarea lor, dar nu uitați că nimic nu se va întâmpla fără dumneavoastră.

Înlocuirea experienței ceainicului ușii

Înlocuirea experienței ceainicului ușii

Înlocuirea experienței ceainicului ușii

Înlocuirea experienței ceainicului ușii

Înlocuirea experienței ceainicului ușii
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat