DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Crăciun Moș Crăciun
Vom avea nevoie de:
-Argilă sculptură (și brațe drepte).
- O placă pentru modelare.
-S silicon alimentar (compus siliconic 1 litru).
- Plastic de injectare.
- Rășină epoxidică sau lac.
- Perie (2 buc).
-Cepe expuse (minim 4 buc).
-Boane de lemn (minim 2 buc).
- Unt, ciocolată (150 grame).
-Cantare exactă (bijuterii mai bune).
-Un pic de răbdare.

Așa că hai să începem. Pentru început, pornește-ți imaginația și desenează (de preferat pe hârtie, nu în mintea ta) schițe grosolane ale creației tale viitoare. Opțiunea de a găsi o imagine potrivită pe Internet este mai rapidă, iar imaginea va fi completă. Ați găsit? Luați o bară de plastilină, frământați-o și (când mâinile nu mai sunt dureroase) sculptați-l pe bunicul dvs. Gheață.

schițe ale creației voastre viitoare


Iată un astfel de „tip” zâmbitor, dovedit de autor. Acum trebuie să luăm o amprentă din sculptură, pentru a putea turna ciocolată. Luăm o tablă pentru modelare, așezăm în centrul lui Moș Crăciun și sculptăm în jurul ei cofrajul din aceeași lut.

amprentă din sculptură


Folosind metoda „cârnați”, creștem pereții în funcție de creșterea figurii.

ziduri de construcție

după înălțime


Miracolul rezultat este „blocat” cu foi de plasticină și frecat bine, fără a lăsa fisuri. Siliconul are o fluiditate crescută și chiar curge unde nu toate microbilele se târăsc. Acordăm o atenție deosebită locului de contact al gigantului nostru cu „placa-mamă” - dacă va curge acolo, nu vom putea salva munca. Acum frământați compusul.

frământați compusul


În acest caz, este vorba de silicon de calitate alimentară (căutăm în Google regiunea de reședință, deoarece compusul prezentat în lucrare este unic și nu este de vânzare, dar în anumite părți autorul „scapă” de întreprindere la locul de muncă). Opțiune - Platinum23 (pe piața ucraineană are concluzii sanitare și igienice cu privire la posibilitatea de utilizare a produselor alimentare cu o temperatură de procesare nu mai mare de 100 C). Siliconul este translucid și este format din două părți - A și B. Amestecă conform instrucțiunilor (de exemplu, 1 la 1 în greutate, și nu în volum). Pentru a evalua calitatea amestecării, coloana este adăugată la una dintre componente. Acestea din urmă pot fi nealimentare în natură în etapa de înlocuire a plastilinei cu plastic și trebuie să fie alimente atunci când scoateți o copie de pe o figură de plastic. După frământare, turnați masa rezultată în cofraj și așteptați setarea siliconului. Când în loc de lichid în cofraj găsim cauciuc, îl eliberăm din cătușele de plastilină.

eliberează-o de cătușele de plastilină


Imprimarea este gata. Cu un cuțit, cu atenție, pentru a nu deteriora modelul din plastilină, tăiați imprimeul. Vedem că modelul este încă deteriorat, respirăm adânc, îl dăm deoparte și continuăm. Aici este o imprimare ar trebui să fie.

o asemenea amprentă


Este recomandabil să nu o tăiați complet, ci să lăsați orice piesă conectată - va fi mai ușor să se potrivească jumătățile, dacă este necesar.
Apoi, amestecați plasticul injectabil. În exemplu, a fost utilizat plastic injectabil AcsonFast19. După frământare, vom avea aproximativ 3-5 minute pentru a umple plasticul lichid care este încă în formă. Firește, înainte de aceasta, imprimarea ar trebui să fie deja asortată și legată cu benzi elastice (fire, bandă scotch etc.) într-una. „Unde să toarne?” Întrebi. Comparând jumătățile, vom descoperi că puteți turna doar într-un singur loc - în picioarele în care bunicul a stat la stadiul de modelare din silicon. După ce turnați plasticul, închideți orificiile cu orice (turnați siliconul rămas când frământați pe o suprafață plană, curată și după solidificare vom avea un „gem” improvizat) și apăsați ferm, dar ușor. Va fi necesar să îl păstrați așa timp de aproximativ 5 minute (pentru a ușura, „pluta” poate fi atașată la formular). Deschideți și îndepărtați copia de plastic.

scoateți copia din plastic


Este aspră și în unele locuri poate avea amprentele sculptorului (puteți găsi pe ele dacă faceți ceva greșit și cineva va fi mulțumit de creația voastră). Prin urmare, cu un șmirghel, ștergeți cu atenție eventualele denivelări, defecte, imprimeuri etc. Plasticul polonez nu funcționează. Va trebui să fie acoperit cu epoxid, care după solidificare este complet inert și sigur pentru om. În exemplu, s-a folosit rășina de bijuterii MagicKrystalFast. Ea va oferi bunicului un luciu și va elimina toate scăderile. Rasina este amestecata conform instructiunilor si se aplica cu un strat subtire cu o perie. După ce am amestecat totul conform instrucțiunilor și lăsând rășina să se întărească, creăm un nou cofraj.

creați un nou cofraj


Deoarece ciocolata este un material fragil, forma noastră ar trebui să fie mai voluminoasă de această dată. Cofrajul este din căptușeală, lipit cu același epoxidic. Figura este înșurubată cu un șurub autofiletant la unul dintre pereți, astfel încât Moș Crăciun să fie în grosimea spațiului și siliconul îl învelește uniform. În continuare, repetați pasul de modelare. Amintiți-vă că colorantul atunci când amestecați siliconul în acest stadiu ar trebui să fie numai alimente. Obținem o matriță din silicon, dar respectiv o dimensiune mai mare, un cofraj nou. Îndepărtăm plasticul Moș Crăciun și ungem imprimarea din interior cu ulei vegetal folosind o perie. Turnați, ca plasticul, ciocolata topită. După răcire, îndepărtați Moș Crăciun.

Ciocolata Mos Craciun
Comentarii (1)
  1. Helena
    #1 Helena vizitatori 16 decembrie 2015 15:49
    0
    Se răcește!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat