DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Pictura„ Floarea-soarelui ”în tehnica nitkografiei
Tipărirea cu fire este o tehnică atât de interesantă încât, atunci când vedeți orice imagine, doriți deja să o decorați rapid cu pixuri, vopsele și creioane cu vârf de pâslă, și anume cu fire. Obiectele din plante (tot felul de flori, copaci) arată grozav în această tehnică, imaginile cu animale, picturile peisajului și chiar portretele oamenilor sunt amuzante. Fiecare imagine începe cu faptul că începeți să vă gândiți la ce culori să alegeți, unde va fi amplasat obiectul principal al lucrării, care nuanță va fi cea mai bună pentru fundal. Astăzi vă vom prezenta la o clasă de master pentru realizarea picturii „Floarea-soarelui” în tehnica nitkografiei.
Pregătiți următoarele materiale pentru lucru:
- o bucată de PAL de orice dimensiune (în fotografie este un gol dreptunghiular 30x40 cm);
- un tub de lipici PVA și o perie pentru lipici;
- foarfece;
- un simplu creion;
- o brocheta lunga din lemn;
- fire pentru tricotat de aceeași grosime (tot felul de nuanțe de albastru, galben și verde, plus un fir negru).

Picture Nitrografie tehnică floarea-soarelui


Pasul 1. În primul rând, decideți ce imagine doriți să faceți, câte flori de floarea soarelui vor fi afișate în imagine. Poate fi un câmp uriaș sau trei flori mari (ca în fotografie). Desenați cu un creion simplu desenul pe care doriți să îl faceți. Dacă nu știți să desenați, atunci găsiți imaginea potrivită pe Internet, imprimați-o pe o imprimantă și lipiți-o la baza lucrării.
Pasul 2. Acum trebuie să desenați marginile imaginilor folosind firele. Culoarea verde ar trebui să contureze contururile tulpinilor și frunzelor, galbenul - petale de flori și negru - să umple mijlocul floarea-soarelui. Pentru a face acest lucru, aplicați lipici în acele locuri în care liniile au fost desenate cu un creion. Pentru ca firele să fie culcate pe bază, este necesar să le aliniați cu un băț de lemn.

Picture Nitrografie tehnică floarea-soarelui


Pasul 3. Odată ce marginile figurilor sunt bine lipite, puteți începe să completați imaginea cu fire colorate. Pentru petalele de floarea soarelui, este mai bine să luați toate nuanțele de galben, lămâie și portocaliu. Pentru a umple spațiul intern, este important să tăiați șirurile la dimensiuni. Pre-măsurați firul și tăiați lungimea dorită. Sau lipici capătul firului și taie-l la marginea bordurii.

Picture Nitrografie tehnică floarea-soarelui


Pentru a desena frunze și tulpini, luați fire de verde închis, verde deschis, mentă și verde deschis. Lipirea lor, alternează nuanțe pentru a face imaginea mai colorată și mai vibrantă. Pentru ca firele să se lipească uniform și să nu existe spații goale, este important să le reglați periodic cu un băț de lemn și să le trageți cu degetele, apăsându-le spre bază.

Picture Nitrografie tehnică floarea-soarelui


Pasul 4. Pentru formarea culorii de fundal, luați firul verde deschis și albastru. Desenați o linie de orizont și trageți cerul și pământul. Încercați să fiți mai atenți în această etapă, astfel încât fundalul să fie neted și frumos.

Picture Nitrografie tehnică floarea-soarelui


Iată o imagine atât de frumoasă, vibrantă și vrăjitoare obținută în tehnica nitografiei. Trebuie doar să așteptați până când toate firele sunt lipite strâns și tăiați uniform toate cele care atârnă în afara marginilor PAL. Introduceți imaginea într-un cadru frumos și agățați-o de partea cea mai vizibilă a peretelui. Prietenii și cunoscuții care văd o astfel de frumusețe îți vor aprecia talentul și îți vor invidia perseverența.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat