DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Reparatii usi cu panouri din PVC
Panourile decorative din PVC au apărut recent pe piață, dar au reușit deja să câștige dragostea oamenilor. Au multe avantaje:
• sunt ușor de utilizat (sunt ușor de instalat și rapid);
• la îmbinarea a două panouri, cusătura nu este vizibilă;
• suficient de rezistent la apă, ceea ce le permite să fie utilizate în baie;
• greu inflamabile (au proprietatea de a se stinge până la atingerea unei temperaturi de + 391 ° C);
• nu necesită întreținere atentă.

Un alt mare avantaj este versatilitatea lor. Panourile decorative vor decora orice cameră: bucătărie sau baie, pereți în coridor sau ușă în cameră - fiecare client va fi mulțumit. Panoul decorativ din PVC „mozaic”, panouri decorative din foi sau panouri similare din lemn pot fi utilizate cu o opțiune de reparare a bugetului. Dacă avem în vedere panoul din PVC mozaic decorativ, atunci, folosind o varietate de opțiuni și combinații de culori, acesta poate fi utilizat pentru a face interiorul interesant și pentru a economisi timp. Astfel de panouri sunt un înlocuitor excelent pentru tapet și faianță, care este mult mai scump. Pentru cei care iubesc confortul și cred că este un copac care încorporează căldură și confort, produc panouri „asemănătoare lemnului”. În astfel de camere puteți pune în siguranță un șemineu, iar panourile o vor completa bine. Panourile decorative pentru foi sunt ecologice și sigure pentru mediu, nu atrag murdăria și praful și, datorită unei fixări perfecte la suprafață, nimic nu va pătrunde în interior. Pe panourile laminate din plastic nu există picături sau zgârieturi, astfel încât acestea să poată fi folosite în siguranță pentru decorarea ușilor.

Ce materiale vor fi necesare pentru a oferi unei uși convenționale din lemn un aspect prezentabil:
• panou decorativ din mozaic din PVC cu dimensiunea unei foi de 485 x 960 mm;
• foarfece;
• lipici polimeric.
Înainte de lipirea ușii cu panouri, este necesară o serie de lucrări pregătitoare. Deoarece nu vom acoperi capetele ușii cu panouri, le vom elibera de excesul de vopsea, le vom curăța cu șmirghel și le vom vopsi în culoarea dorită. Dacă doriți ca capetele să nu difere în culori de pânza de plastic, selectați tonul de vopsea adecvat într-un magazin specializat. Am decis să pictăm capetele ușii cu vopsea albă, la fel ca rama ușii și pantele.
Ușa noastră nu este continuă, ci cu „ferestre”, astfel încât foile de plastic să adere la frunza ușii principale, trebuie să le măsurați corect. Avem 6 „ferestre”, prin urmare, vor exista 6 foi de plastic, deși dimensiunea panourilor din PVC vă permite să folosiți 4 foi, dar numai dacă ușa este solidă.
Vom lubrifia ușa de-a lungul conturului cu adeziv pentru o mai bună aderență la panourile din PVC, astfel încât mai întâi schițăm locația fiecărui panou, apoi ungem ușa cu lipici.
Panourile se taie ușor cu foarfeca.

Panourile sunt ușor de tăiat cu foarfeca


După ce tăiem pânzele de dimensiunea dorită, pe partea din spate ungem fiecare foaie cu lipici, apoi o aplicăm pe ușă și apăsăm de-a lungul conturului.

unge cu lipici

aplicați pe ușă și apăsați


Pentru a repara foile, puteți utiliza banda de mascare. După lipirea celui de-al doilea panou, cu banda de mascare le fixăm pe părțile laterale, una peste alta și între ele.

fixăm cu banda de mascare


În mod similar, lipici următoarele 2 panouri din mijloc, apoi alte 2 foi de jos.

lipici următoarele panouri din PVC


Când ușa este lipită cu panouri din PVC pe o parte, folosiți un cuțit pentru a tăia o gaură pentru mâner cu încuietoare și introduceți interiorul blocării.

tăiați o gaură pentru mâner


Lipiți ușa pe partea cealaltă și numai după aceea instalați mânerul.

instalați mânerul ușii


După 4 - 5 ore, banda de mascare poate fi îndepărtată. Așa arată ușa finalizată.

Repararea ușilor cu panouri din PVC

Repararea ușilor cu panouri din PVC


Întregul proces de reparare a ușilor nu a durat mai mult de 2 ore.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat