DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » „Dulap caz
Pentru a organiza spațiu pe hol vă va ajuta un caz de creion în care puteți pune pălării, mănuși și pantofi pe rafturile inferioare. Mai mult, să-l faci singur nu este deloc dificil. În primul rând, trebuie să determinați dimensiunea dulapului și numărul de rafturi. În această clasă de master, se propune realizarea unui dulap înalt de 2,20 metri, pătrat (40 X 40 cm) cu cinci rafturi. În continuare, detaliile dulapului trebuie decupate pe o foaie de PAL și tăiate. Pentru a face acest lucru, în orașul dvs., găsiți orice atelier de tăiere a formatului, în orașele mari se află în fiecare hipermarket de clădiri. Desigur, puteți decupa detaliile cu un puzzle și faceți marginea singură (cu un fier fierbinte sau o margine autoadezivă), dar costul tăierii nu este atât de mare încât să riscați unghiurile drepte și un aranjament economic pe o foaie de PAL. Calculul a arătat că costul dulapului, care include prețul unei foi de PAL, foaie de fibră pentru peretele din spate, prețul tăierii și tăierii este de 50% din costul produsului finit din magazin.
Deci, carcasa creion este formată din 11 părți. Tabelul prezintă dimensiunile lor, munca necesară care trebuie comandată în atelierul de formatare, dimensiunile sunt indicate în milimetri.

tabel


Pentru a vă calcula dimensiunea, utilizați următorul algoritm:
1. Definiți parametrii dulapului - lungimea X lățimea X adâncimea.
2. Dimensiunile pereților laterali - lungimea X adâncimea.
3. Rafturi - adâncimea X (lățime - 2 * grosime PAL). În cazul nostru, grosimea PAL-ului este de 16 mm.
4. Fațada inferioară - de obicei are o înălțime de 50-70 mm, la fel de lată ca rafturile.
5. Peretele și ușa din spate - (lungime - înălțime fațadă - 5 mm) X (lățime - 5 mm).
De asemenea, nu uitați să comandați 3 găuri rotunde în ușă, cu un diametru egal cu o balamală (de exemplu, 40 mm), amplasată la 100 mm de marginile superioare și inferioare, a treia gaură este exact la mijloc. Marginea are o grosime diferită de la 0,6 la 2 mm, iar materialul: hârtie și plastic. Cea mai bună opțiune este o muchie din plastic de 1 mm.
Instrumente și materiale necesare:
 • o burghie cu un burghiu konfermatnoy, așezată pe lungimea konfermatului (în acest caz 45 mm);
 • o șurubelniță cu hexagon sau hexagon manual;
 • confermate și capace decorative pentru acestea;
 • pătrat, bandă de măsurare și creion.


Toate piesele și instrumentele


Toate piesele și instrumentele sunt gata, continuați la asamblare.
Pasul 1. Pe pereții laterali din partea de jos măsurăm 58 mm (50 mm fațadă + 8 mm jumătate din grosimea PAL, numită gaură de-a lungul axelor). Desenăm o linie cu un creion, pe ea măsurăm 100 mm de fiecare margine - acesta este locul înșurubării raftului de jos. Marcează puncte pentru fațadă: 25 mm de jos și 8 mm de margine.

măsurat


Pasul 2. Din partea superioară a peretelui lateral, se măsoară 8 mm, se trasează o linie și se așază pe ea la 100 mm de laturi pentru simetria găurilor - acesta este peretele superior al dulapului.
Între liniile din treptele 1 și 2, distanța este măsurată - în cazul nostru este de 2134 mm. Pe lângă partea superioară și inferioară există 4 rafturi, prin urmare, 2134/5 = 427 mm. Desenăm linii la fiecare 427 mm, de asemenea, punem la o parte 100 mm de margini pentru găuri simetrice.

Rafturi laterale


Pasul 3. Așezăm rafturile laterale pe 2 scaune (cu atenție pentru a nu deteriora scaunul) și găurim găurile pe punctele marcate pregătite.

piese tăiate

marchează

găuri găuri


Pasul 4. În continuare, pe rafturile de la capete măsurăm 100 mm și 8 mm de-a lungul axelor. Facem găuri în toate rafturile din punctele desemnate.

piese tăiate

Facem lucrurile pe punctele planificate

Facem lucrurile pe punctele planificate


Pasul 5. Asamblăm rafturile, fixăm pe pereții laterali: mai întâi la unul, apoi punem al doilea perete și ne conectăm la rafturi.

Colectați rafturile

Colectați rafturile

ansamblu dulap


Pasul 6. Pe părțile scurte de la capetele fațadei găurim găuri la o distanță de 25 mm de jos și 8 mm de margine, fixăm fațada pe pereții laterali ai dulapului.
Pasul 9. Instalarea ușii: balamalele sunt înșurubate în găurile ordonate. Apoi ușa este așezată exact pe dulap și cu un arc (miez), sunt realizate garnituri pentru găuri pentru șuruburile autodepășite prin balamale. Este necesar să fixați ușa cu ajutorul altcuiva. Dacă faceți o mică greșeală, nu este înfricoșător, deoarece bucla în sine este reglabilă vertical și orizontal.

dulap cutie creion

Dulap pentru dulap


Mânerul este înșurubat acolo unde vă este convenabil. Peretele din spate este bătut cu clapete mici pentru pantofi. În cazul în care camera are un panou înalt, puteți face adâncituri semicirculare în partea inferioară a dulapului cu un puzzle, astfel încât să se potrivească perfect de perete. Pentru estetică, confermele sunt închise cu dopuri de plastic.
Utilizați pe sănătate!
Comentarii (1)
 1. Oleg oaspete
  #1 Oleg oaspete vizitatori 25 decembrie 2018 12:55
  0
  Unde sunt pașii 7 și 8?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat