DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Masaj pentru copii pentru masaj
Covoraș pentru masaj pentru copii

Covoraș pentru masaj pentru copii


Vom avea nevoie de:
  • țesătură sau material cauciucat antiderapant;
  • cârlig 4,0 mm;
  • fir de melanj acrilic pentru legare;
  • fire multi-colorate pentru pompoane;
  • ac cu fir gros de bumbac.


Primul pas. Luăm baza viitorului nostru covor. Poate fi țesătură sau cauciucată. Ultima textură este mai convenabilă pentru legare, datorită găurilor finisate din ea. De asemenea, avantajul său va fi că copilul nu va aluneca pe un astfel de covor în timpul masării picioarelor sau a jocului cu acesta. Dacă nu aveți una, înlocuiți-o cu o cârpă densă. Substratul antiderapant poate fi realizat ulterior și cusut pe o covorașă din țesătură. Mărimea covorașului poate fi făcută orice, precum și forma acesteia. În acest exemplu, covorașul va fi pătrat.

Covoraș pentru masaj pentru copii


Pasul doi Legăm baza cu un cârlig metalic. Pentru aceasta sunt potrivite fire groase groase. Marginile acestora își vor păstra forma, chiar și după spălare. O astfel de franjură nu va permite ca marginile produsului să se frăgească și să ofere covorului un aspect atractiv. Primul rând de tăiere este al produselor perimetrale - un singur croșetat. Firul trebuie fixat pe produs, astfel încât prima buclă să se formeze pe cârlig. Acum introduceți cârligul prin urzeală din față înapoi, aruncând firul de lucru pe cârlig, trageți-l înapoi. Astfel, am obținut două bucle pe cârlig. Aruncând firul pe cârlig, îl întindem prin două bucle în același timp. Obținem o buclă pe cârlig. Apoi continuăm să legăm viitorul covor, introducând cârligul în orificiile ulterioare ale bazei, repetând etapele de mai sus.

Covoraș pentru masaj pentru copii


Pasul trei Ne legăm baza cu următorul al doilea rând, realizând croșete duble. În al doilea rând tricotăm două croșete duble. În acest caz, un cârlig este introdus sub fiecare buclă a rândului precedent. Acest lucru va crea efectul „valului”. Dacă doriți mai puțin răsucirea frill-ului, atunci va fi suficient pentru a face o singură coloană de croșetat. Aruncați firul de lucru pe cârlig. Introduceți cârligul din față în spate și prindeți firul din spatele urzei. Trageți-l în față. S-a dovedit trei bucle. Din nou, apucați firul cu un cârlig și treceți-l prin două bucle pe cârlig. Au rămas două bucle. Trageți firul prin aceste bucle rămase ultima dată, obținând unul. Acum trebuie să repetați toți aceiași pași. Tricotăm în aceeași buclă. Drept urmare, obțineți două coloane pe o buclă a rândului precedent. Apoi repetați acțiunea.

Covoraș pentru masaj pentru copii


Pasul patru Pregătirea pompoanelor. Luăm fire de culori și texturi diferite. Mai puțin tipul de fir „iarbă” pe care este strecurat. Dar astfel de pompoane de pe covor arată mai distractiv și dau senzația de a merge pe iarba adevărată. Dacă folosim fire de compoziție diferită, vom permite copilului să simtă varietatea de senzații tactile atunci când picioarele ating covorul. Ceva mai moale, altul mai dur. Pompele sunt tricotate prin înfășurarea firului cu mâna stângă pe trei degete ale mâinii drepte pliate între ele. Cu cât este mai groasă înfășurarea firelor, cu atât pompomul nostru va fi mai magnific. Prin urmare, va arăta mai frumos pe covor. După înfășurare, îndepărtați cu atenție „pachetul” nostru din degetele mâinii drepte și trageți-l în mijloc cu un fir. Firul poate fi legat de mai multe ori și legat strâns de un nod. Strângeți strâns. Acum trebuie să tăiați buclele pe ea și să tăiați firele mai proeminente. Pompomul este gata.În versiunea noastră, trebuie să impunem 25 de pompoane de diferite culori (5 seturi multicolore).

Covoraș pentru masaj pentru copii


Pasul cinci Luăm un fir puternic gros și un ac cu un ochi mare. Este necesar să coaseți toate pompoanele gătite la baza noastră. Coaseți ferm, dar cu atenție, fără a strânge laolaltă baza. Este recomandabil să luați firul pentru ac într-o bază de ton, astfel încât să fie mai puțin vizibil.

Covoraș pentru masaj pentru copii


Pasul șase Scuturați firul rămas și pufniți pomponii. Covorașul de masaj pentru copil este gata.

Covoraș pentru masaj pentru copii
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat