DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Buna ziua dragi cititori. Astăzi vă voi spune cum să faceți un cocoș drăguț din materialele aflate la îndemână, care vă pot atrage atenția copilului, iar copilul se poate juca cu această jucărie în timp ce sunteți ocupat.

Cocoșă de jucării


Pentru fabricarea acestuia veți avea nevoie de:
1. Carton de hârtie din care se va face eșantionul;
2. Material, - alb, negru, albastru-verde și portocaliu (dar puteți lua orice altă culoare după gust);
3. Foarfece, fire (potrivite în culori), creion, ac;
4. Hârtie colorată, lipici, bandă adezivă;
5. Lână de bumbac, pensetă.

Cocoșă de jucării


Luați o foaie de carton goală și mai întâi desenați o mostră a viitoarei jucării pe ea. După tăierea eșantionului, desenăm o aripă separat pentru ea și, tăind aripa, vom vedea cum vor arăta împreună:

Cocoșă de jucării


Acum vom tăia eșantionul în părțile sale constitutive, astfel încât ar fi mai convenabil să lucrăm cu acesta în timpul modelului. Comparând fiecare piesă a eșantionului cu o bucată separată de materie, tăiem fiecare dintre părți pe rând, două la un moment dat (pentru părțile din stânga și dreapta ale jucăriei): tăiem capul din materie albă, corpul și partea superioară a aripii din albastru-verde, iar coada cu partea inferioară a aripii („pene”) - de la negru. Facem ochi, o cremă, un cioc, un picior și o barbă din hârtie colorată (prin lipirea acestuia cu carton în interior și cu bandă adezivă la exterior).

Cocoșă de jucării


În continuare, ne pregătim să cusem două părți ale capului. Pentru a coase un cioc cu o barbă roșie, astfel încât, din cauza cusăturii interioare, să nu se încurce cu locația dorită, adică, astfel încât să fie în exterior, va trebui să fie cusute astfel:

Cocoșă de jucării


Prezintă exteriorul jucăriei. Partea din dreapta aici ar trebui să fie întoarsă cu capul în jos, așezată la stânga și apoi cusută. Cu toate acestea, trebuie să ne confruntăm cu o mică dificultate de a coase scoica la cap. Este prea larg pentru a se încadra în zona țesăturii (dacă este conectat din interior cu o cusătură, capul nu poate fi întors din interior), arătăm pe eșantion:

Cocoșă de jucării


Coaseți scoica pe exterior și apoi lipiți ochii din hârtie colorată cu bandă scotch:

Cocoșă de jucării

Cocoșă de jucării


Am făcut corpul puțin mai mare decât eșantionul cu dimensiunea, cu 1,5 cm și am conectat părțile sale din interior (am selectat nuanța dorită a firelor combinând una în două: albastru și verde). Vârful piciorului este cusut în:

Cocoșă de jucării

Cocoșă de jucării


Acum luăm aripile. Le coase pe exterior, punând în interior (în funcție de gustul dvs.) fie o umplutură moale (vată de bumbac), fie tare (foaie de carton). Am o foaie de carton cusută în aripi, făcută pentru a se potrivi aripilor:

Cocoșă de jucării


Coasem jumătatea inferioară (acolo unde este țesătura neagră), de asemenea, afară, apoi o coem la corp, conectând-o prin carton cu o cusătură în funcție de culoarea țesăturii superioare:

Cocoșul de jucării


După ce au încercat un corp de jucărie pe capul ei, observăm brusc că capetele lor se divergură în gât. Apoi am încercat să fac acest lucru: am decupat mai multe clape dreptunghiulare din țesătură albă și, conectând capetele lor și cusând de-a lungul, am cusut jucării la gât; Datorită acestui fapt, a devenit mai convenabil să conectați gâtul cu corpul jucăriei:

Cocoșul de jucării


Coaseți gâtul cu corpul:

Cocoșul de jucării


Este posibil ca două detalii să nu se potrivească dacă sunt cusute din materii de calitate diferită. De exemplu, în jucăria noastră, materia corporală s-a dovedit a fi mai durabilă decât materialul capului și, prin urmare, împreună, cusute în funcție de model, nu se potriveau între ele (corpul s-a dovedit a fi prea mic, trebuia refăcut). Deci, atunci când corpul cu gâtul și capul sunt deja conectate împreună, acestea ar trebui să fie umplute cu bumbac. Rămâne să intrăm doar prin orificiul din coadă - este singurul care rămâne din toate găurile:

Cocoșul de jucării


Întrucât este destul de mic, umplutura trebuie introdusă în ea treptat și cu pensete; De asemenea, ajută la corectarea umpluturii din jucărie și la împingerea ei mai adânc:

Cocoșul de jucării


Jucăria noastră este umplută cu bumbac:

Cocoșul de jucării


Conectați detaliile cozii cu cusătura exterioară și umpleți coada cu bumbac:

Cocoșul de jucării

Cocoșul de jucării


Să vedem cum va arăta jucăria noastră:

Cocoșul de jucării


Am vrut să refac laba de carton a unui cocoș de jucărie pe unul brodat. Am luat o bucată de țesătură cu o culoare potrivită și, alegând dimensiunea potrivită pentru laba, am realizat mai multe detalii pătrate din această țesătură. Taind capetele, am cusut de la ele un picior alungit, ușor oval, și l-am umplut cu bumbac:

Cocoșul de jucării

Cocoșul de jucării


Acum coase coada, aripile și laba de la țesătură la corpul jucăriei, tăind cartonul anterior, fără a atinge cusătura:

Cocoșul de jucării


Cocoșul nostru de jucării este aproape gata; Am decis să-i refac coada, făcând-o ușor mai mare decât cea anterioară (ca și corpul, l-am adăugat în jur de 1,5 centimetri lungime). Va fi corect dacă coada cocoșului este ridicată - ar trebui să ajungă aproape la nivelul capului în înălțime. După ce am îndepărtat coada veche și am cusut-o pe una nouă, am decis să schimb poziția piciorului, astfel încât să fie mai convenabil să pun jucăria (stă de unul singur):

Cocoșul de jucării


Acum puiul nostru de jucării moi este gata. Copilul va fi fericit să se joace cu el, apreciind meșteșugul complex.

Cu stima, Vorobyov Dinara.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat