DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Capra dintr-o haină de blană pompom
Bună ziua, dragi cititori, astăzi vă voi povesti despre cum puteți coase o jucărie bună „capră” pentru Anul Nou, care poate fi atârnată de un brad de Crăciun ca decor. Conform legendei antice estice, jucăriile cusute cu imaginea unui simbol al anului nou care poate veni pot aduce fericire și noroc. Jucăria noastră nu este destul de ușor de fabricat, dar arată frumos și încântă ochiul.

Capra de jucărie


Pentru a face o jucărie „capră”, avem nevoie de:
1. Țesătură pentru cap și picioare (avem țesătură din piele dintr-o haină de blană veche, este maro saturat);
2. Lână de bumbac sau iernier sintetic, bate;
3. O bilă de blană pentru corpul unui miel (am folosit un pompon mic dintr-o haină de blană veche);
4. Hârtie A4 colorată, albă și bandă adezivă pentru confecționarea ochilor, copitelor și claxonului;
5. Foarfece, lipici, fire (care se potrivesc cu culoarea țesăturii viitoarei jucării și negru - pentru cusut nasul și gura unei capre);
6. O frânghie mică subțire ca eșarfă;
7. Două părți pentru strângerea firelor ca corn.

vom avea nevoie


Jucăria noastră poate fi cusută atât independent, cât și cu o mașină de cusut. Dacă o coaseți singur, atunci va fi cusută cu sufletul. Pe o foaie de carton goală desenăm și tăiem capul unei capre - o mostră din cap. Și apoi, glumește-l pe țesătură, am tăiat capul conform modelului, dar fără claxon (am scos coarnele puțin mai târziu), - partea dreaptă și stânga pe rând.

cap tăiat capră

cap tăiat capră


Din părțile pentru strângerea firelor, tăiem capetele înguste și (mulțumind eforturilor incredibile!) Străpunim complet părurile tăiate cu un ac la bază.

tăiați capetele înguste


Am luat o bucată de fir sub formă de barbă și am început să conectăm ambele părți ale capului cu o cusătură externă.
De dedesubt, „coarnele” sunt fixate cu hârtie adezivă, astfel încât să nu iasă la suprafață:

conectați ambele părți ale capului


După ce am încercat cu un cap cusut la corp și după ce am comparat mărimile, am tăiat excesul de pe pompon și am îndepărtat toată blana care îi cădea. În continuare, trebuie să îndepărtăm vechea cusătură și să coaseți pomponul într-un mod nou, după ce anterior și-am îndoit marginile de blană. Nu a trebuit să umplem corpul caprei cu bumbac, dar nu am cusut partea inferioară a corpului, deoarece picioarele jucăriei ar putea fi cusute acolo mai târziu.

Capra de jucărie


Din același pompon am tăiat anterior „dantela” din care acum putem coase picioarele din față și din spate, înlocuind vechile cusături din ele cu altele noi. În interior are o lână de bumbac ușor lipite, iar „cordonul” în sine este puternic și piele, așa că nu trebuie să umplem picioarele pregătite din el cu bumbac. Îl împărțim în patru părți:

Capra de jucărie


Îmbrăcăm capul jucăriei terminate cu bumbac sau iernier sintetic, în spate puteți tunde a doua ureche (dacă coarnele erau prea subțiri), umplute și cu bumbac, apoi tundeți capul la corp, apoi legați o dantelă albă îngustă în jurul gâtului ca o eșarfă, pentru frumusețe.

Capra de jucărie


Acum trebuie să tăiați o bucată de hârtie neagră și să o pliați de patru ori. Pe o parte vom trasa o pereche de copite: una pentru picioarele din față, cealaltă pentru spate. Ai doar opt copite:

Capra de jucărie


După ce le tăiem, trebuie lipite în perechi, astfel încât să se obțină patru copite. Și apoi le lipim deasupra cu bandă și atașăm jucării la picioare:

copită


După ce am cusut toate picioarele de capră la dimensiuni egale, le preluăm coarnele: trebuie să fie învelite cu hârtie albă. Tăiați o bucată chiar subțire dintr-o foaie A4 și tăiați-o în bucăți mici. Le folosim pentru a înfășura coarnele de sus într-un cerc, lipind capetele pe spatele coarnelor de hârtie, apoi lipim hârtia din exterior cu bandă transparentă.

Capra de jucărie


Din culoare și hârtie albă facem ochi: mai întâi tăiem cercuri albe, mari, după ele maro - mai mici; și apoi cele negre (elevi), pe care le facem din cele mai mici ca mărime.

ochi de capră

ochi de capră


Dintre toate cercurile, alcătuim ochii prin lipirea lor cu bandă și le atașăm și de capul jucăriei:

Capra de jucărie


Ultimul detaliu a rămas: cusem un fir la jucăria noastră deasupra, astfel încât să poată rămâne pe o ramură de brad de Crăciun. Avem pe copacul de Crăciun o jucărie mică, dar drăguță, amuzantă și frumoasă „Capra” cu propriile sale mâini.

Jucarie de capra DIY

Capra de jucărie


Cu stima, Vorobyov Dinara.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat