DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Toți copiii, fără excepție, iubesc jucăriile neobișnuite create după imaginea unor personaje frumoase de basm. Aceste jucării atrăgătoresc copiii de pe rafturi. Și am avut o idee: puteți face o jucărie minunată pe cont propriu - un iepure, care în unele tradiții mitologice este denumit „mentă”: este aproape ca unul obișnuit, are doar aripi și haina verde.

Pentru a face Mint Rabbit, avem nevoie de:
1. Țesătură albă (pentru cap);
2. Țesătură sau blană verde deschisă (am folosit mânecile unui strat vechi de blană, care erau atașate de acesta cu ochelari, deci nu a fost tăiat și partea inferioară nu a necesitat o dezvoltare suplimentară);
3. Fire negre, albe și verzi;
4. Ace, foarfece;
5. Banda adezivă și lipici;
6. Hârtie și carton verde deschis (orice culoare (am folosit capacul dintr-un caiet comun) pentru aripi;
7. Creion și busole (pentru a face mai convenabil să desenați un cerc pentru cap pe țesătură).

Pentru a face iepure


Pentru a face iepure


Am răsucit marginile mânecii de la haina de blană spre centru și am îndoit întreaga mânecă într-un cerc, cusând de-a lungul marginii unde se întâlnesc ambele capete. Rezultatul a fost un tors de iepure care nu mai necesita umplutură cu bumbac - înăuntru existau blană.

mâneci dintr-o haină de blană


Apoi am ridicat labele: din a doua mânecă a aceleiași haine de blană am tăiat materialul interior, din care, desenând modelele, le-am confecționat și urechile.

a pus piciorul

a pus piciorul


Labe și urechi le-am umplut cu bumbac; pe capetele inferioare ale labelor, am făcut trei „cusături” cu ață neagră pentru a face mici „degete”.

a pus piciorul


Apoi, pe o pânză albă, am desenat două cercuri cu o pereche de busole, - pentru capul iepurelui - și le-am tăiat, pășind înapoi din desen (întrucât ar fi mai convenabil să le coase), și aproape să le brodez într-unul, am lăsat o mică gaură prin care am ieșit „capul”. din interior spre exterior.
Am făcut ochii și nasul din hârtie colorată alb-negru, le-am lipit cu bandă adezivă, apoi le-am atașat cu un clei-creion de cap, brodând o gură pe ea cu ață de fir, formând astfel o botă; apoi am umplut capul cu iepuras de bumbac.

cap de iepure


Am cusut picioarele la corp.

corp de iepure


Am cusut urechile la cap și m-am îndreptat către corp, am cusut gaura rămasă pentru vata.

iepure


Apoi și-a luat aripile: am desenat o mostră pe o foaie de carton îndoită, am tăiat-o și am făcut încă două copii ale acestor aripi pe foi de hârtie verde slabă, lipind totul într-o singură pereche (în trei straturi: întâi, aripi subțiri, carton dedesubt, și dedesubt, carton, și sub carton - al doilea strat este subțire).

aripi

aripi

aripi


Apoi, după ce am cusut aripile rezultate pe spatele jucăriei (cartonul caietului a fost ușor atașat de ac), am lipit-o cu grijă cu bandă.

aripi


Iată că s-a dovedit:

Iepure de mentă


Din margele am vrut să fac o bijuterie atractivă în jurul gâtului unei jucării. Deoarece linia pentru margele se rupe prea repede, am înlocuit-o cu fire obișnuite:

șirag de mărgele

mărgele în jurul gâtului său


Amuzantul nostru "Mint iepure" este gata. Arată grozav în interiorul unei camere pentru copii și este foarte plăcut pentru ochi.

Iepure de mentă


Cu stima, Vorobyov Dinara.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat