DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Ideea de a face o casă de pui este nouă și relevantă în orice moment, în timp ce o persoană va mânca produse din carne. Cu toții cunoaștem scârțâitele din cutii de carton, dar cutia de carton nu este locul potrivit pentru un pui din mai multe motive. Acest articol va descrie experiența relativ reușită a creării unei case de pui cu 250 de capete, cu lemn și plasă de sârmă sudată.

În primul rând, enumerăm toate instrumentele și consumabilele necesare:
1. Placă 10 * 2,5 cm.
2. Șină 3 * 2,5 cm.
3. elemente de fixare (șuruburi autofiletante de diferite lungimi)
4. Grila este sudată și defalcată cu o celulă de la 0,5 * 0,5 la 1 * 1 cm.
5. Unelte (ferăstrău circular, ferăstrău sau ferăstrău, burghiu, șurubelniță pentru comoditate, ciocan, capsator, este posibilă utilizarea unor scule suplimentare)

Cadrul poate fi realizat atât din lemn cât și dintr-o țeavă pătrată metalică. Metalul este mai durabil și igienic.

cadru


Să începem de jos; acestea sunt patru pânze de plasă identice pe un cadru solid. Fiecare dintre ele va fi fie o podea, fie un tavan pentru „copii”, formând 2 niveluri. Dimensiuni 195 * 260 cm. Lungimea poate fi modificată, dar în lățime dimensiunea mai mare decât cea specificată nu este strict recomandată.

cadru


În acest caz, plasa sudată este fixată cu o capsator cu inversare la capete cu marginea și în mijloc. Este foarte important să faceți întinderea cât mai eficientă și durabilă. O opțiune mai fiabilă de la sagging va fi grila de defalcare. Va oferi o rigiditate crescută.

cadru


Ca măsură de precauție, tratăm articulațiile din mijloc cu material de protecție pentru a nu răni labe de pui, de exemplu, cu o bandă de linoleum.

cadru


Facem fante pentru rafturile din grilă în aceleași locuri și așezăm toate cele patru pânze cu grătarul pe podeaua pregătită. Merită să aveți grijă de pereți, astfel încât să nu existe proiecte.

cadru


Inserăm rafturile până la podea în sloturile pregătite și le fixăm la tavan strict vertical la nivel.

Colectăm puiul


Următorul pas va fi fixarea plafoanelor și podelelor. Lățimea totală a unui nivel a fost de 58 cm. Cu toate acestea, există un minim de 22 cm între niveluri, dacă utilizați paleți pentru a colecta gunoiul, ceea ce va facilita fără îndoială îndepărtarea gunoiului, atunci și mai puțin.

Colectăm puiul


Distanța dintre podeaua nivelului inferior și podeaua zero este de 52 cm.

Colectăm puiul


Coasem pereții laterali. Partea inferioară a două plăci de 10 cm, cu rotile superioare pe balamale.

Colectăm puiul


Casa noastră de pui este gata. Rămâne doar să faceți cablaje pentru 3 - 5 becuri pentru fiecare nivel.

Colectăm puiul


Punem ziare, burlap sau film de plastic pe tavanul nivelului inferior și la parter, pentru comoditatea colectării gunoiului.

Colectăm puiul


Pentru o viață confortabilă pentru urechile galbene, puteți construi un schimbător de căldură împrejmuind 60 cm pe o parte cu o cutie separată.

Colectăm puiul


Practica a arătat că temperatura din schimbătorul de căldură este cu doar două grade mai mare, adică. dacă nu există schițe în cameră, atunci poți face fără el.

Casă de pui DIY


Dacă doriți, designul poate fi dezasamblat și instalat în alt loc.

Casă de pui DIY


Capac frontal în interiorul nivelului.

Casă de pui DIY


Schimbător de căldură vedere laterală.

Casă de pui DIY


Nu uitați de siguranță atunci când faceți cablaje pentru becuri. Cartușul nu trebuie să intre în contact cu materiale combustibile și să se afle la o distanță de 10 cm față de acestea.

Casă de pui DIY


Fiecare nivel al unei astfel de case de pui poate rezista până la 100 kg greutate vie de pui.

Casă de pui DIY


Puii vor fi încântați!
Comentarii (1)
  1. biruitor
    #1 biruitor vizitatori 19 iulie 2015 23:24
    1
    În primul rând, o grilă de stuc nu este această opțiune. Este prea subțire și se taie în labele puii crescuți și, dacă sunt pui de carne, atunci chiar mai mult. În al doilea rând, acest design pentru dezinfectare nu poate fi nici spălat, nici ars în mod corespunzător, iar rafturile din mijloc sunt, IMHO, un lucru suplimentar. Trebuie să faceți oțel, acest lucru vă va permite să ardeți cu un arzător sau un arzător de gaz, și să spălați, și să evitați instalarea rafturilor suplimentare. În al treilea rând, sunt necesare palete pentru colectarea gunoiului și acest lucru nu este discutat. Asta spun din experiența personală. Cine începe puii pentru prima dată, se poate descurca fără palete, dar pentru cel de-al doilea sezon m-am săturat să zboară și am făcut alte cuști cu paleți. N-nah, unde sunt alimentatorii? unde sunt băutorii? câte uși la fiecare etaj? De ce sunt etajele atât de joase? De ce există atâta distanță între podea și tavan? Dacă vorbim despre securitate, atunci de ce există o structură de lemn de 220 volți? Îl puteți încălzi cu un încălzitor cu infraroșu chiar și iarna, dacă șopronul nu este plin de găuri și pereții nu sunt subțiri. Și se aprinde cu bandă LED. Deci, înainte de a oferi modele de repetare, trebuie să fie bine gândite ... dacă nu pe cont propriu, atunci cel puțin pe forumuri, sau doar să citească cum o fac oamenii. Noroc tuturor și un motor de căutare care să vă ajute!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat