DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Sistem de răcire cu apă.
prefață

Trebuie să recunoașteți că temperatura este de 66 ° C pentru Atlon 1000 MHz (nu râdeți, principiul meu nu este fier, ci ceea ce o înconjoară) în repaus, iar la 100% încărcare 75 ° C, cam mult ... Prin urmare, s-a născut această unitate.

Acest SVO a fost conceput inițial ca extern - așezați-l într-un colț și lăsați-l să stea acolo și doar două furtunuri sunt potrivite pentru computer, după părerea mea, iar idei pentru viitor unitatea de sistem poate fi umplută cu altceva, de exemplu - lumini neon, lumini UV, frumoase bucle rotunde strălucitoare în UV etc. Din păcate, desenele unor elemente nu au fost păstrate și nu sunt necesare - fiecare face totul pentru sine, pornind de la materialele pe care le are. Principiul principal.
Accesorii pentru sistemul de răcire cu apă

Pump - Atman-103, vândut la orice magazin de animale de companie. Este instalat în interiorul rezervorului de expansiune pe perete cu ajutorul ventuzelor.


Duza de evacuare obișnuită a pompei a fost aruncată în coșul de gunoi din cauza faptului că diametrul acesteia nu se potrivește nevoilor mele (diametrul furtunului). În schimb, a instalat unul de casă cu un diametru de intrare de 16 mm, o ieșire de 10 mm (diametre exterioare) și un con de tranziție.

Radiatorul - din soba unei mașini Toyota, i-a oferit unui prieten doi copecks de bere, beți împreună. Este curățată de murdărie de acetonă, în interior este spălată de ea, în exterior este vopsită cu vopsea spray. Fitingurile de intrare și de ieșire sunt înlocuite, din nou, cu cele de casă. Instalat bine pe etanșant. S-a dovedit excelent - nu curge nicăieri.Pe calorifer sunt instalate două ventilatoare instalate în magazinul online - se răcesc și arată minunat!


Multă vreme s-a gândit cum să reparăm ventilatoarele pe calorifer. S-a dovedit că totul este simplu - în jos cu șuruburi autofiletante și elemente de fixare complexe !!! Tot ce este ingenios (bine, umil așa cum sunt) este doar ...
Pentru a repara ventilatoarele, au fost necesare mai multe benzi de cauciuc (ștergătoare) de la cel mai apropiat magazin clerical și legături de cablu.


Benzile elastice sunt tăiate în cuburi, cuplurile sunt introduse în găurile de montaj ale ventilatoarelor și fixate cu aceiași cuburi.


Apoi, cuplurile sunt introduse în sloturile caloriferului.


O fixăm pe spate cu încuietori tăiate din aceleași sapa. Și asta este ceea ce obținem


Cred că este minunat ... și ușor !!! Rezervorul de expansiune este un recipient alimentar din plastic, în cazul meu rotund, dar există și altele în formă, care pot fi găsite în magazinul de produse fabricate. Pentru a adăuga lichid, gâtul unei sticle de apă de 5 litri este tăiat în capacul rezervorului.


Furtunuri - un tub de silicon cu diametrul intern de 8 mm; am cumpărat un nivel de lichid la un magazin de feronerie.


Montat pe fitinguri cu furtunuri preîncălzite pentru o fixare mai strânsă. Locurile de aterizare sunt sertizate de cleme de la cel mai apropiat magazin auto.

Releu - BS 115C, achiziționat de la un magazin radio. Este necesar să porniți automat CBO simultan cu pornirea computerului.


Sistemul este montat pe o platformă din plexiglas, găsită în garaj, pentru că a fost zgâriată prost, a trebuit să o fac mată. Rezervorul este montat pe garnituri de cauciuc pentru a reduce vibrațiile în timpul funcționării pompei.

Pentru a introduce furtunurile în carcasa computerului, un panou adaptor este realizat dintr-un conector standard. Pe acesta există două fitinguri, o intrare și o ieșire a unui lichid de răcire și un conector pentru alimentare - 12V.


CBO este conectat la panou folosind această coadă:


Acord o atenție deosebită măsurilor de siguranță la manipularea electricității!
Toate părțile vii trebuie protejate împotriva contactului accidental cu degetele!

În general, unitatea arată astfel


Dimensiunile generale ale sistemului sunt următoarele: D270, Sh200, V160.

Blocul de apă este realizat din cupru marca M1. Această placă de cupru a fost achiziționată la centrul de recepție a culorilor timp de 200 r. Diametrul său este 65mm, înălțimea de 25mm. Este asamblat din două părți, baza și capacul, realizate sub formă de sticlă cu găuri pentru armături. Grosimea bazei este de 5 mm, pe ea sunt amplasate nervuri de îndepărtare a căldurii cu 2 mm lățime, 7 mm înălțime, cu un pas de 2 mm, 11 coaste în total. Acest produs este realizat folosind mașini de strunjire și frezare. Designul este absolut strâns și testat sub presiune de 4 atmosfere.


Partea de jos adiacentă procesorului este lustruită. Pentru a preveni oxidarea și întunecarea blocului de apă în timp (cupru la fel), a fost necesar să o acoperiți cu un strat subțire de lac auto dintr-o cutie de pulverizare.

Instalația de blocare a apei este individuală pentru fiecare, totul depinde de tipul de mamă și de procesorul utilizat. Am mers cel mai simplu. Am instalat rafturi metalice în găurile din apropierea procesorului de pe placa de bază (principalul lucru este să nu uitați de plăcuțele dielectrice).


„Urechile” mici sunt confecționate din fluoroplastic, cu ajutorul căruia blocul de apă este fixat pe placa de bază cu șuruburi. Farmecul acestui material este rezistența și ușurința sa de prelucrare, era nevoie doar de un cuțit din instrument. Și, de asemenea, izvorăște puțin și, prin urmare, atunci când este instalat pe procesor, nu va permite strângerea șuruburilor până nu se formează fisuri nedorite pe el.


După instalarea finală a carcasei, totul arată astfel:Antigelul este utilizat ca lichid de răcire. Avantajele sale sunt un transfer de căldură bun, nu înflorește ca apa, ungere suplimentară a pompei.

Acum uită-te la temperatură:


Sursa:
Comentarii (12)
 1. SVL
  #1 SVL vizitatori 26 octombrie 2010 10:43 p.m.
  0
  placă video ATI Radeon 9250 dacă nu greșesc o folosesc eu singură. despre vryatli, cineva va râde cu 1000 mg. Voi râde cu ce amd
  1. coș ca o sobă
  2. Obține performanță (cei 3 stump ai mei de 850mgg îți vor depăși ușor amd-ul)
  Nu are protecție la supraîncălzire. fuzionul se deformează și procentul arde.
  aici va fi informativ https://www.youtube.com/watch?v=RnWuhjBe4lQ acolo, iar mama pare ca cea a lui cha.
 2. mercenar
  #2 mercenar vizitatori 23 aprilie 2011 17:55
  0
  ce mi-e teamă să fac cu computerul meu? uimit
 3. Veent
  #3 Veent vizitatori 29 mai 2011 23:26
  0
  perfect pentru cei cărora le place să depășească procesul, mi-am depășit amd-ul de la 1,5 la 1,9 aproape 2 GHz, temperatura a crescut cu aproximativ 10 13 grade
 4. Danbaz
  #4 Danbaz vizitatori 27 septembrie 2011 15:08
  1
  Procesoare AMD AU protecție la supraîncălzire! supărat [u] Procesoarele AMD sunt mai rapide [/ u] decât procesoarele INTEL [u] pentru aceiași bani! [/ u] Desigur, opțiunile de top sunt mai rapide, dar și în mod rezonabil mai scumpe. Utilizarea lor într-un computer nu are sens: nu există nimic de încărcat. Deci este doar un spectacol. limbă De unde să obții banii? Mai bine cumpărați o a doua placă video și creați Crossfire. Mai mult sens va fi pentru aceiași bani. Când câteva sute de megahertzi sunt câteva mii, acest lucru este nejustificat. Nu veți observa diferența după ochi. trist
 5. Danbaz
  #5 Danbaz vizitatori 27 septembrie 2011 15:12
  0
  Va trebui să faceți: am un AMD Phenom II x6 (1090T) la 3,2 Ghz nominal, funcționează la 3,7 Ghz cu răcire cu aer. clipit
 6. CISAC
  #6 CISAC vizitatori 15 decembrie 2013 18:17
  0
  Nu există o pompă de 12v?
 7. cop5
  #7 cop5 vizitatori 26 ianuarie 2014 17:55
  1
  iar la computerul meu temperatura depășește 80, pune suplimentar. ventilatorul și ritmul au scăzut la 64-70 de grade
 8. Ruslan
  #8 Ruslan vizitatori 4 ianuarie 2016 01:41
  1
  Am Intel Pentium 2,9 GHz.inactiv la rece 25 de grade :)
 9. Alexey
  #9 Alexey vizitatori 13 ianuarie 2016 21:57
  0
  [b] Ruslan [/ b], cred că răcitoarele sunt grele sau în cameră la 10 grade?
 10. V braik
  #10 V braik vizitatori 30 octombrie 2016 14:33
  0
  Dar ce se întâmplă dacă le faceți din capacele procesorului.
  Faceți șarpele plat și lat și, de asemenea, acoperiți-l cu un capac.
 11. Alexander
  #11 Alexander vizitatori 22 septembrie 2017 16:33
  1
  Dar pompa? Face mult zgomot?
  1. Denis
   #12 Denis vizitatori 23 septembrie 2017 16:12
   0
   Aproape fără zgomot.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat