DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Rețete: pește afumat
În bucătăria de tabără există un plus uriaș: emancipare, libertate deplină în mișcări și decizii. Puteți fuma, stropi și pulveriza cât doriți, absolut în detrimentul interiorului. Mai mult, unele tehnici culinare sunt realizabile numai în aer liber. De exemplu, fumatul. Una dintre cele mai delicioase opțiuni de gătit a peștilor. Dacă tocmai graylingul a fost scos din râu, iar casa de fum aștepta de mult timp „ieșirea” ei în mașină, nu vom ezita. Să aprindem un foc pe mal și să facem pește afumat fierbinte. Capodoperă culinară garantată! Există multe opțiuni pentru case de fum. Această rețetă folosește o cutie de fum cu două rafturi de sârmă și o tavă pentru grăsime.

Ingrediente pentru 1 marcaj:
• 3-4 graylings de 300-400 g fiecare (lenoksurile mici sunt de asemenea grozave);
• sare după gust.

Am stors graylings, am îndepărtat branhiile. Nu este necesar să curățați solzi, acesta ține sucul în pește. Carcasele din interior și din exterior se freacă ușor cu sare. Se lasă o jumătate de oră la sare.

pește


În acest timp facem foc. Colectăm crengute subțiri de salcie uscată - ele ne vor oferi fumul râvnit. Puteți folosi așchii de lemn sau rumeguș. Cu toate acestea, planificarea unei ramuri groase este mai lungă decât colectarea a ceea ce salcia este gata să se dea singură. De ce salcie, întrebi? Deoarece fumul său nu este amar, precum coniferele. Tufișurile de salcie sunt ușor de găsit, de-a lungul malurilor râurilor cresc aproape peste tot. Dacă doriți, se pot folosi crenguțe sau rumeguș de alte rase potrivite pentru fumat.

Se arde focul? Începem. Se toarnă ramuri sparte pe fundul casei de fum.

Se toarnă crengi rupte


Instalăm una dintre grătare, cea cu picioarele joase. Punem o tavă pentru colectarea grăsimii pe ea. Acum este rândul celui de-al doilea strat cu picioare lungi.

Instalați una dintre grile


Apropo, despre palet. Desigur, puteți face fără să instalați zăbrele principale (care este pentru pește) imediat deasupra ramurilor. Dar, în acest caz, grăsimea și sucul se vor scurge pe cărbuni de fumat și se vor arde. Și peștele se va dovedi cu un gust de amărăciune.

Ne punem grailings și lenoks pe grătar.

Ne stivuim graylings și lenoks


Am creat un stand pentru casa de fum deasupra focului. În cazul nostru, a fost un grătar atât de special. Este introdus într-un pachet de focuri de turism.

instalați suportul pentru casa de fum


Închidem casa de fum cu un capac și o aprindem.

Închideți capacul casei de fum


Pe flacără uniformă și moderată, țineți întreaga structură timp de 15-20 de minute. Fumul va ieși de sub capac la un moment dat: crengile noastre de salcie au căzut, fumatul a început.

mentinere moderata a flacarii


Mai aproape de finalizare, procesul trebuie controlat prin scoaterea fumului din foc și deschiderea capacului. Peștele gata ar trebui să aibă o culoare frumos afumată maro și să arate delicios.

Rețete de pește afumat fierbinte


Și cum miroase ... Mm ... Bon pofta!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat