DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Dezvoltarea jocurilor și activităților cu un copil de 2-3 ani
La vârsta de 2 până la 3 ani, copilul începe să cunoască activ lumea din jurul său. Este foarte important pentru el ce se întâmplă în jur. Copilul va copia și repeta orice acțiuni sau cuvinte ale părinților, jucând jucării și adesea folosind obiecte din lumea adulților. Prin urmare, la această vârstă trebuie să îl ajutați pe copil să formeze o lume interioară și să-l înveți pe copil să se ocupe de diferite obiecte și chiar să-i ajute pe părinți. Desigur, cel mai bun material pentru învățare sunt jucăriile, dar copilul însuși poate să nu poată face față, așa că are nevoie de ajutoare de încredere în jocuri - aceștia sunt părinții și frații și surorile mai mari.

Ce jocuri este recomandat să se joace cu un copil de 2-3 ani.
Pentru dezvoltarea armonioasă a tuturor proceselor cognitive la un copil, precum și a abilităților, este necesar să îi oferim o varietate de jocuri și jucării. Logică, memorie, gândire, abilități motrice fine ale degetelor, precum și cunoștințe despre culori, forme și forme - aceasta este tot ceea ce este necesar pentru a ajuta copilul să învețe și să se dezvolte.

Jocuri de colorare a apei și flori.
De ce exact colorarea apei. Acestea vor ajuta la lărgirea orizontului copilului, le vor introduce culorile primare și sunt, de asemenea, foarte convenabile și sunt cele mai potrivite culori pentru această vârstă. Colorarea poate fi găsită pe orice subiect. Animale, plante, fructe, legume, orice obiecte de uz casnic.

Jocuri despre forme și dimensiuni.
Astfel de jocuri îl vor introduce pe copil în formele geometrice de bază. De asemenea, va învăța să distingem obiectele după mărime. De asemenea, ajută la consolidarea cunoașterii culorilor, deoarece, de regulă, toate figurile sunt realizate din culori diferite.

Jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice.
Principalul lucru aici este să alegeți jocurile în funcție de vârstă. Exemple de jocuri: puzzle-uri, găsiți o pereche, găsiți umbra figurii, cine trăiește unde, unde sunt copiii.

Jocuri de dezvoltare a vorbirii.
Puteți utiliza cărți cu litere și cuvinte. De asemenea, imagini cu imaginea obiectelor, animalelor, acțiunilor. Trebuie să ceri copilului să numească articolul și, de asemenea, să descrie și să spună în detaliu ce este prezentat în imagine. Aflați mici poezii sau rime de creșă. Cărți pentru copii după vârstă: „Omul de turtă”, „Turnip” - acestea sunt poveștile pe care copiii de 3 ani ar trebui să le spună pe de rost.

Jocuri cu numere.
Un copil la această vârstă ar trebui să știe numerele unu și doi, dar dacă materialul este ușor digerat, mai multe pot fi. Este necesar să înveți bebelușul să distingă unde, câte obiecte sunt amplasate. Cereți să amânați suma potrivită, cum ar fi cuburile. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți două cutii în fața dvs., din care este ușor să obțineți articole.

Jocuri care introduc lumea.
Astfel de jocuri sunt „Unde, a cărui casă”, „Cine sună”, „Unde, a cui mamă”. Sunetele pot fi găsite pe Internet. Iar jocurile în care trebuie să alegeți și să studiați imaginile sunt achiziționate cel mai bine în magazin, pentru a nu vă strica ochii.

Jocuri cu obiecte.
Poate fi orice obiect nu prea mare. Sarcina copilului le va sorta după un criteriu comun. De exemplu, culoarea sau forma. Sau ce element este de prisos.
Multe dintre aceste jocuri pot fi combinate într-unul mai complex. Cu excepția cazului în care copilul le-a stăpânit deja individual. Este foarte important să vă amintiți că ați trebuit să învățați mult copilului.

Ce ar trebui să poată face copii de la 2 la 3 ani.
Pentru a evalua cât de bine se dezvoltă un copil, trebuie să știți ce ar trebui să poată face la vârsta de 2-3 ani:
• Îndepliniți solicitările complexe, care constau în 2-3 acțiuni. De exemplu: mergeți la dulap, deschideți ușa, luați sacoul și închideți ușa.
• Să fie capabil să spună fraze simple și să înțeleagă părinții.
• Este indicat să te poți dezbraca și să te îmbraci. Acest lucru este ușor de învățat arătând de mai multe ori.
• Plimbați-vă oala și spălați-vă mâinile.
• Tăiați hârtia cu foarfeca. Acest lucru nu este periculos.
• Construiți clădiri simple din cuburi sau constructor;
• Colectați o piramidă din 8 părți;
• Asamblați un cub logic alegând piesele corecte pentru găuri.

Principalul lucru este să nu grăbiți copilul. Dacă nu înțelege ce vrei de la el, vino cu o sarcină mai ușoară. Apoi adăugați un alt element. Nu uitați că mult este nou pentru copil.
Ajutați bebelușul în orice și fiți siguri că aveți răbdare, pentru că nu are totul și nu poate reuși întotdeauna prima dată.

Jocuri și activități educative cu un copil

Jocuri și activități educative cu un copil

Jocuri și activități educative cu un copil

Jocuri și activități educative cu un copil

Jocuri și activități educative cu un copil

Jocuri și activități educative cu un copil

Jocuri și activități educative cu un copil
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat