DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Lampa de perete din bambus
Atunci când vă decorați interiorul, uneori există o problemă pentru alegerea accesoriilor. Soluția la care poate fi o producție do-it-yourself. Am tăiat bambusul. Pentru tăierea semifabricatelor, un ferăstrău circular este perfect, dar, în principiu, te poți descurca cu un puzzle electric. Tăierea trebuie făcută la 2-2,5 cm de membrana interioară. După ce pregătirile noastre sunt gata, selectăm cele mai potrivite ca formă și dimensiune pentru viitoarele noastre aplicații.

Tăiați bambusul


Pentru piesele rămase, în scopul depozitării lor ulterioare, curățăm și vopsim suprafața interioară cu vopsea - acest lucru va proteja împotriva aspectului ciupercii.
Ne tăiem piesele în conformitate cu schema. Părțile superioare și inferioare trebuie să fie confecționate dintr-o singură bucată (au o tăietură comună). Cu un ferăstrău circular, puteți tăia în orice unghi. De asemenea, este necesar să tăiați membrana, ceea ce va complica instalarea cartușului.

semifabricate conform schemei

semifabricate conform schemei


Foraj și filetare. Apoi ne atașăm una de cealaltă ambele părți ale abajurului și marcăm cu un creion pe fața laterală a locului pentru suporturi laterale. Și transferăm riscul către partea finală. Marcăm centrul - aceasta va fi axa găurii noastre. Conexiunea părților superioare și inferioare ale abajurului se va efectua pe știfturi M6. Să încercăm să facem fără robinet. Foram o gaură cu un burghiu de 5 mm, adâncime de 10 mm, care este necesar pentru ca mușchiul să se miște. Tăiem firul cu șurubul M6 folosind un clește. Din moment ce copacul este încă material moale - nu există probleme. Pentru a conecta elementele împreună, pregătiți 4 tije lungi de 60 mm.

se taie în orice unghi

Foraj și filetare


Deoarece avem o lumină laterală, becul trebuie să fie între elementele superioare și inferioare ale abajurului. Prin urmare, înainte de a continua conectarea tavanului cu partea de perete, este necesar să se determine locația știftului inferior de montare, pe care îl avem și ca bază pentru cartuș. Pentru lămpile cu incandescență și cu economie de energie, această distanță este diferită. Distanța dintre acul superior și inferior este de 30-40 mm. Între știfturile vor trece firele de putere, de asemenea, este necesar să se facă găuri pentru ele. În elementul de perete, facem o gaură pentru diblul.

Tratarea suprafeței


Tratarea suprafeței. După lucrările pregătitoare, piesa de prelucrat trebuie șlefuită - îndepărtați stratul superior de lemn pentru a arăta structura arborelui. Pentru a face acest lucru, utilizați o râșniță. Pentru șlefuirea finală vom folosi șmirghel cu o dimensiune de granulație de 200 până la 40 microni. Acoperim bambusul cu o pată la exterior, iar în interior cu vopsea și îl lăsăm să se usuce. Înainte de a aplica lac, puteți aplica orice ornament sau model cu un arzător sau vopsele. Deschideți cu lac în 2 straturi.
Adunarea. După răsucirea abajurului, înfășurăm știfturile cu remorcă sau o frânghie de lenjerie liberă în PVA. Fixăm cartușul pe știft, cu ajutorul piulițelor pe care îl centrăm. Retragem firele din tavan. Fixăm partea de perete.

scamă de bambus


Instalare. Foram o gaură 6mm, introducem o diblă de plastic, prin orificiul care trecem firele electrice prin peretele sconcei. Comparatăm găurile și ciocănim șurubul în dibl sau îl răsucim cu o șurubelniță flexibilă. Răsuciți firele și izolați-le. Pe știfturi, închizând elementele de fixare și cabluri, înfășurați tractul.

scamă de bambus


Costul materialelor pentru 2 aplicații este proporțional cu prețul unei lămpi de bambus din magazin, în timp ce bambusul rămâne pentru mai mult de un fals. Nu vă fie teamă să experimentați: puteți face lucruri cu adevărat exclusive cu propriile mâini.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat