DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Plic vintage cu sigiliu de ceară
În epoca e-mailurilor, puțini oameni folosesc scrisori de hârtie pentru a comunica. O persoană iubită în armată, prietenii și rudele care se află în alte orașe și chiar în țări poate fi surprinsă plăcut trimitând o scrisoare într-un plic vintage făcut de tine.

Pentru a crea o scrisoare în stil vintage, veți avea nevoie de:
  • Două foi de A4
  • cacao;
  • Hârtie maro groasă;
  • Mai multe nuanțe de vopsea acuarelă;
  • Ceara tare;
  • Turniquet (sau altă funie subțire densă);
  • Buton (cu model în relief).


Procesul de lucru poate fi împărțit în mai multe etape:
Tradiția efectului antichității la foaia în care se află textul. În primul rând, trebuie să încrețiți foaia, dar pentru a nu exista lacune pe hârtie. Acest lucru este necesar pentru a oferi scutire de hârtie. Între timp, frământați o suspensie groasă de cacao și apă caldă. Folosind vata pentru a șterge hârtia pre-ridată cu un amestec de cacao. Particulele dintr-un fel de pulbere vor umple toate liniile desenate pe hârtie sfărâmată și vor oferi, de asemenea, scrisorii o aromă plăcută de ciocolată. Pentru a adăuga o notă de modernitate, marginile pot fi vopsite cu o culoare strălucitoare, de exemplu, violet deschis. După ce frunza se usucă ușor, marginile trebuie să fie arse, ceea ce va da un aspect vintage și mai mare și se va transfera în atmosfera secolului XIX.

Acordarea efectului antichității pe foaie

Acordarea efectului antichității pe foaie

Acordarea efectului antichității pe foaie


Creați un plic. Dacă nu puteți găsi la vânzare o hârtie groasă specială într-o nuanță de maro, puteți utiliza hârtie de sub geantă, care este folosită pentru a împacheta cumpărăturile în multe magazine de haine. Trebuie să tăiați un pătrat egal, dimensiunea ar trebui să fie oricare. În fotografie, fiecare parte a pătratului este de 15 cm. Ca accent strălucitor și element pentru mascarea inscripției pe interiorul plicului, a doua foaie A4 poate fi vopsită în aceeași culoare cu marginile hârtiei de scris și lipită folosind lipici obișnuit de hârtie. După câteva minute, când lipiciul se usucă și fixează hârtia de pe plic, marginile hârtiei colorate pot fi tăiate de-a lungul marginilor plicului. Pentru a îndoi colțurile, trebuie să faceți note mici în mijlocul fiecărei părți a pătratului. Prin conectarea acestor puncte, în interiorul pătratului se formează un pătrat. Și deja de-a lungul marginilor pătratului interior, este necesar să îndoiți colțurile.

Creați un plic

Creați un plic


Garnitură de ceară de ceară. În orice magazin de produse cosmetice puteți găsi ceara tare, care este ieftină și perfectă pentru a simula ceara de etanșare. Ceara trebuie topită într-o baie de apă. Întrucât ceara este de obicei albă sau lăptoasă, trebuie să adăugați câteva grame de vopsea acuarelă de orice culoare. În acest caz, la ceară topită au fost adăugate câteva grame de trei culori: maro, zmeură și visiniu. Drept urmare, ceara a devenit roz închis.

Sigiliu de ceară

Sigiliu de ceară

Sigiliu de ceară


Legarea cu un șnur și fixarea cu „ceară de etanșare” fierbinte. Punând scrisoarea în plic, trebuie să legați plicul cu un șnur, astfel încât să se formeze o cruce în spate. Pentru a face acest lucru, tăiați cablul în două părți egale, răsuciți-vă unul pe altul și legați capetele într-un nod de pe partea din față a plicului, unde în viitor acest nod va fi fixat și cu o „ceară de etanșare” fierbinte. În primul rând, trebuie să pregătiți un buton cu un model de relief, care este imprimat pe suprafața "ceară de etanșare" înghețată.Pentru a împiedica butonul să se lipească de ceară, este necesar să-l ungi cu ulei vegetal și să apeși pe ceara de etanșare vărsată după ce se răcește ușor după una sau două minute. Pentru a da un efect și mai mare, marginile vechi ale plicului pot fi frecate cu degete de ulei.

Cordeți și fixați la cald

Cordeți și fixați fierbinte

Cordeți și fixați la cald
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat