DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Săpun neobișnuit
Săpun DIY neobișnuit


Săpunul făcut manual a fost mult timp inclus în cercul cumpărărilor familiare ale oamenilor moderni. Se știe că săpunul realizat din ingrediente de calitate nu conține lauril sulfat de sodiu, care este dăunător pentru organism, bogat în uleiuri valoroase și nu usucă pielea. Dar puțini știu că procesul de fabricare a săpunului de casă nu este doar extrem de simplu și accesibil chiar și pentru un școlar, ci și extrem de interesant!
Cu ajutorul acestei clase de master, vom încerca să pregătim un săpun interesant, sub formă de tort, cu aroma de prăjituri cu ciocolată.
Veți avea nevoie de:
1.150 gr. baza finisata cu sapun;
2.1 tsp ulei de bază;
3. colorarea alimentelor;
4. parfumuri cosmetice;
5. forme de silicon pentru săpun sau coacere;
Pentru început, tăiați baza de săpun în cuburi și puneți-l într-un recipient refractar.

tăiați baza de săpun


Apoi îl topim într-o baie de apă la o stare lichidă, nu este necesar să fierbem. Puteți topi baza de săpun în cuptorul cu microunde. Când se obține consistența dorită, turnați baza într-o cană, pahar sau altă ustensilă convenabilă.

topiți într-o baie de apă


În primul rând, adăugați o linguriță de bază de ulei la bază. Uleiul de nucă de cocos este folosit în lecția noastră. Ne va face săpunul mai moale.

se adauga baza de ulei


Apoi, picătură prin picătură - colorare alimentară brună pentru a obține nuanța dorită. Este important să utilizăm numai ingrediente sigure, pentru că vrem să obținem săpun natural sănătos.

colorarea alimentelor


După adăugarea aromelor sau a aromelor alimentare.

adăugați aromă sau aromă alimentară


În cele din urmă, completați viitorul săpun în matriță.

turnați viitorul săpun în formă


Un producător de săpun novice reușește rareori să calculeze cu exactitate cantitatea de bază pentru o anumită formă. Prin urmare, este adesea puțin mai mult decât este necesar. Păstrați cutii mici la îndemână pentru a le umple cu rămășițele bazei, dacă este necesar.

turnați viitorul săpun în formă


În cazul nostru, puteți adăuga firimituri de ovăz în resturile bazei de săpun pentru un efect ușor de peeling.

turnați viitorul săpun în matriță


Dacă s-au format bule la suprafață, acestea pot fi îndepărtate ușor cu alcool sau parfum.

firimitură de ovăz


Formele pentru săpun sunt plastic și silicon. Un avantaj clar a fost dat formei de silicon. Principalele avantaje ale unor astfel de forme:
Rezista la temperaturi ridicate, nu se deformează;
Săpunul gata este convenabil de eliminat. Atunci când folosiți plastic, este adesea posibil să stricați mucegaiul turnând o bază prea fierbinte în ea. Se întâmplă ca săpunul finit să nu vrea să fie scos din matriță. Astfel de lucruri pot încurca novicii în această afacere. Dar producătorii de săpun experimentați au învățat să evite situații neplăcute de acest fel și să folosească cu succes forme de ambele tipuri. Deci, baza de săpun din matriță s-a solidificat timp de 1 oră. Pentru a accelera procesul de întărire, puteți pune matrițele în frigider. Acum, printr-o mișcare de mână agilă, extragem săpunul răsucind pur și simplu matrița. Procedăm la fel cu un cositor mic.

curățați cu alcool sau parfum


Astfel, petrecând 1 oră de timp și foarte puține resurse financiare, am obținut două bucăți de săpun minunat pentru casă. Și dacă o împachetezi frumos într-o cutie sau geantă, primești un minunat spiritual un cadou pentru orice ocazie.

Săpun DIY neobișnuit
Comentarii (1)
  1. OlgaZakhar
    #1 OlgaZakhar vizitatori 6 august 2017 09:16
    0
    Cât de superb este! Mi-aș cumpăra unul care arată ca o adevărată budincă de ciocolată și dulciurile alea din copilărie ... Frumusețe. Și după ingrediente, este atât de drăguț să știu ce este săpunul, miros direct mmmm! ”Mulțumesc pentru spa-ul virtual)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat