DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cum să înveți cum să economisești electricitate?
Niciunul dintre noi nu este pregătit să refuzăm un astfel de bun de civilizație precum electricitatea. Mai mult, fără ea nu poți să te uiți la televizor sau să „închizi” în computer și nici nu poți face fără lumină. Calculatoare și televizoare, încărcătoare pentru telefoane mobile și cuptoare cu microunde, lămpi mici și mari, aspiratoare și frigidere, fier de călcat și mașini de spălat - toate aceste electrocasnice au devenit o parte integrantă a vieții fiecăruia. Dar tarifele la energie electrică cresc aproape lunar, iar sumele din facturile de utilități cresc în ritm constant.

Cum să înveți cum să economisești electricitate


Ce se poate face pentru a reduce cantitatea de energie consumată și a plăti mai puțin?
În primul rând, toată lumea ar trebui să învețe să economisească energie prin utilizarea rațională a electrocasnicelor disponibile în casă. Cum? Da, foarte ușor!
Prin urmare, vă prezentăm în atenția dumneavoastră câteva măsuri simple, dar foarte eficiente, care vă vor ajuta să învățați cum puteți economisi energie:
Fier. Nu uscați și nici măcar nu așteptați până când rufele sunt complet uscate, începeți să îl călcați ușor umed. Cu cât rufele sunt mai uscate, cu atât mai multă energie electrică (și timp) va dura. Și înainte de a începe să vorbiți cu fierul de călcat, sortați mai întâi rufele în funcție de tipul de țesătură și începeți să călcați cu acele lucruri care nu necesită o încălzire puternică a aparatului.
Aspirator. După fiecare utilizare a unității, nu vă lăsați să curățați imediat colectorul de praf, fie că este vorba de o pungă sau un recipient pentru deșeuri. Un aspirator cu chiar și un colector de praf pe jumătate umplut funcționează mai lent, consumând cel puțin 40% mai multă energie electrică.
Ceainic electric. Dacă există o sobă cu gaz în casă, în primul rând, încercați să folosiți mai puțin frecvent un ibric electric. Lasa apa sa fiarba putin mai mult pe aragaz, dar atunci vei avea posibilitatea de a economisi energie electrica. Nu umpleți ibricul cu apă mai mult decât aveți nevoie - pentru a fierbe un ceainic umplut cu apă necesită mult mai multă energie. Dacă este posibil, utilizați un termos pentru a menține apa fierbinte, atunci nu va trebui să fierbeți din nou ibricul. Descărcați regulat ibricul, deoarece încetinește procesul de fierbere a apei.
Frigider. Setați acest atribut indispensabil în cel mai întunecat colț rece al camerei. Cu cât frigiderul este mai aproape de încălzirea (baterii, radiatoare) și de încălzire (aragaz), precum și de lumina solară, cu atât mai multă energie electrică va consuma. În plus, pentru a reduce consumul de energie atunci când utilizați frigiderul, încercați să observați încă câteva puncte:
• nu permiteți formarea unui strat gros de gheață în congelator, dezghețați în mod regulat și ștergeți frigiderul la uscat;
• înainte de a pune mâncare în ea, răciți-l la temperatura camerei, nu puneți niciodată o oală fierbinte sau o tigaie în ea;
• Închideți ușa frigiderului bine și nu o mențineți deschisă mult timp;
• asigurați-vă că sigiliul ușii se potrivește perfect cu carcasa frigiderului, evitând chiar formarea celui mai mic gol;
• când instalați frigiderul, lăsați un spațiu între caloriferul său și perete, astfel încât unitatea să se poată răci în timp util.
TV. Dacă aveți televizoare (kinescop) în stil vechi, încercați să le înlocuiți cu dispozitive LCD. Televizoarele moderne consumă cel puțin jumătate din puterea predecesorilor lor.
Dispozitive de iluminat.În loc de candelabre și lămpi cu tavane cu mai multe lămpi, încercați să „introduceți” mai multe surse mici de lumină cu o singură lampă (aplicații, lămpi de podea, lămpi de masă) în casa dvs. Astfel de lămpi consumă mult mai puțină energie decât un candelabru în care sunt aprinse simultan trei sau cinci lămpi.
Becuri. Celebra lampă Illich consumă mult mai multă energie electrică decât omologii săi moderni de economisire a energiei sau LED-uri. Înlocuiți becurile simple cel puțin în locuri de utilizare frecventă (camera copiilor, bucătărie, zona de lucru sau de studiu). În camerele de baie și toaletă, precum și pe hol, unde lumina este aprinsă pentru o perioadă scurtă de timp, puteți lăsa becurile în stil vechi. Desigur, costul lămpilor care economisesc energie este puțin mai mare, dar durata lor de funcționare este mult mai lungă.

Cum să înveți cum să economisești electricitate


O mașină de spălat. Dacă vă tot întrebați ce model de mașină de spălat să cumpărați, optați pentru modele moderne din clasa A. Este vorba despre astfel de modele, potrivit specialiștilor, care consumă energie cu 2/3 mai puțin decât altele. Dacă ați achiziționat deja o mașină de spălat, abordați-vă utilizarea rațional, aflând următoarele puncte:
• începeți să spălați doar cu tamburul mașinii complet umplut (este mai bine să alungați mașina completă o dată de două ori cu tamburul pe jumătate gol);
• cea mai mare parte a energiei utilizate pentru spălare este folosită pentru încălzirea apei, așa că încercați să o spălați la o temperatură care nu depășește 60 ° C - acest lucru va reduce consumul de energie cu aproape jumătate;
• Ori de câte ori este posibil, excludeți pre-spălarea, ceea ce crește consumul de energie cu cel puțin 15% atunci când alegeți un mod.
Sobe electrice. Atunci când acționați o sobă electrică, asigurați-vă că arzătoarele sale nu se deformează și că partea inferioară a vaselor utilizate este fixată pe suprafața lor. Nepotrivirea dimensiunii fundului vaselor cu diametrul arzătoarelor implică, de asemenea, un consum excesiv de energie. În plus, încercați să porniți aragazul chiar înainte de începerea gătitului și opriți-l puțin mai devreme până când vasele sunt complet gata, deoarece atunci când arzătorul se va răci, va încălzi și ceea ce este pe el.
Și câteva recomandări generale pentru a vă ajuta să reduceți cantitatea de energie consumată:
• încercați să vă decorați casa în culori strălucitoare (perdele, imagini de fundal, mobilierul) - acest lucru va permite utilizarea maximă a iluminatului natural;
• nu vă lăsați să spălați geamurile mai des, deoarece se acumulează o cantitate imensă de praf și murdărie, care refractă intrarea luminii solare în cameră;
• când părăsiți camera încă câteva minute, opriți lumina și nu lăsați televizorul pornit mult timp fără a fi nevoie;
• nu economisiți bani la achiziționarea de electrocasnice din clasa A cu economii mari de energie;
• nu porniți mai multe corpuri de iluminat prin care puteți ajunge cu o singură lampă;
• nu lăsați aparatele electrice (cuptoare cu microunde, televizoare, centre muzicale, computere) pornite mult timp în regim de așteptare - consumă și energie;
• deconectați tot felul de încărcătoare, telefoane, laptopuri, camere de luat vederi de la dispozitiv și de la rețea imediat după finalizarea procesului de încărcare, deoarece acestea continuă să consume energie electrică.

Cum să înveți cum să economisești electricitate


Aici, poate, sunt toate punctele principale pe care ar trebui să vă concentrați asupra tuturor celor care nu doresc să plătească excesiv pentru nepăsarea lor. Cu o utilizare atât de rațională a tuturor aparatelor electrocasnice, când te uiți la următoarea factură la energie electrică, vei observa în curând cât de mult s-au redus cheltuielile tale.
Fii thrifty!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat