DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Aplicarea foliei de aluminiu sau foliei alimentare pentru toate ocaziile
Folia de aluminiu alimentară este cea mai subțire foaie flexibilă de aluminiu, a cărei grosime minimă atinge 0,001 mm. Folia alimentară este folosită mai ales de multe gospodine în materie culinare pentru prepararea și depozitarea alimentelor. Fiind un material non-toxic, folia nu oferă produselor teribile mirosuri și gusturi. În plus, nu absoarbe grăsimile și nu scurge lichide. Dar, la fel ca multe obiecte, poate fi folosit și în alte scopuri. Acesta este despre conversația noastră de astăzi.

Folie de aluminiu alimentară


În primul rând, un pic despre cum se folosește folia în bucătărie, în special pentru cei care nu sunt încă în cunoaștere.
Doriți să coaceți cupcakes, dar nu există cutii în casă? Nu contează. Îndoiți o foaie de folie (dacă folia este subțire) în 3-4 straturi și formați orice formă.
Încă nu ai o seringă sau o pungă culinară, dar vrei să coace un tort frumos? Și în acest caz, un rolă de folie stocată vă va veni în ajutor. Îndoiți o foaie de folie cu o pungă, faceți o gaură mică la capătul ei, umpleți cu cremă și puteți continua cu siguranță la proiectarea tortului.

A devenit inutilizabil pânza metalică pentru spălarea ustensilelor de bucătărie? Și aici folia te ajută: sfărâmă o bucată de frunză spumantă (chiar o poți folosi deja) într-o bilă densă și îți va înlocui ușor pânza de spălat pentru curățarea tigăilor sau a tigailor. De asemenea, este foarte ușor, o astfel de bilă, cuplată cu un detergent pentru vase, va îndepărta reziduurile alimentare sau alte murdărie din obiectele de sticlă.

Utilizarea foliei de aluminiu


Și alte câteva trucuri pentru a folosi folie în bucătărie:
• înfășurați ouăle cu folie înainte de a le trimite la gătit - acestea nu izbucnesc în timpul gătitului;
• dacă nu aveți o pâlnie în fermă, pliați o bucată de folie în jumătate, apoi dați-i o formă de con și tăiați vârful;
• dacă trebuie să mențineți cârnații, brânza sau untul „comestibile” cât mai mult timp, înfășurați-le în folie (fiecare produs, desigur, individual);

Utilizarea foliei de aluminiu


• dacă nu găsești un capac sau un dop de sticlă în gospodărie, rotiți o bucată de folie într-un tub foarte strâns și închideți cu ea un vas deschis;
• dacă înfășurați mâncarea gătită în folie, aceasta va rămâne caldă mult timp, ceea ce este foarte important pentru călătoriile lungi;
• dacă partea de sus a tortului copt în cuptor a început să ardă, acoperiți-o cu o foaie de folie și continuați să coaceți;
• dacă gătiți mâncare în folie, aceasta se va dovedi foarte suculentă, moale și fragedă, în timp ce produsele își vor păstra în continuare toate proprietățile utile;
• dacă nu doriți să vă pierdeți energia spălând suprafața sobei, fundului sau ușii cuptorului atunci când prăjiți sau coaceți alimente grase (carne, pește), acoperiți-le cu folie înainte de a începe să gătiți - soba și cuptorul dvs. vor rămâne curate;
• dacă intenționați să mergeți la camping și uitați să cumpărați veselă de unică folosință, apucați cu voi un sul de folie și puteți face ușor farfurii sau căni.

Dar pe lângă utilizarea foliei în scopuri culinare, există încă multe modalități (uneori neobișnuite) de a folosi acest produs industrial în afacerile casnice, despre care puțini oameni cunosc. Completăm acest gol.

Acum despre cum poți folosi folia în viața de zi cu zi
Emisiunea TV este slabă? Nu este surprinzător, pentru cei mai mulți pasionați de film, un player video (DVD), de regulă, stă alături sau sub televizor, ceea ce este adesea cauza interferențelor pe ecranul televizorului. Pentru a elimina acest inconvenient va ajuta foaia de folie, așezată între cele două dispozitive.

Nu puteți netezi cutele vechi de pe țesătură? Acest lucru se datorează faptului că placa de călcat însuși absoarbe multă căldură generată de fier în timpul călcării. Folosiți un truc simplu: așezați o bucată de folie sub capacul plăcii de călcat, o chestie de pânză deasupra și trageți-o de mai multe ori folosind abur. Folia în acest caz va acționa ca un reflector de căldură, deoarece ridurile sunt netezite mai repede și mai ușor.

Talpa de fier a fost acoperită cu straturi? Glisați o foaie de folie de mai multe ori cu un fier cald, iar încălzitorul dvs. va scânteia din nou cu noutatea sa.

Foarfecele tale sunt complet plictisitoare? Îndoiți o foaie groasă de folie în cel puțin 4 straturi și faceți mai multe mișcări de tăiere cu foarfece contondente.

Utilizarea foliei de aluminiu


Glamourile întunecate au apărut pe oglinda ta preferată? „Plantează” mici plasturi de folie pe spatele oglinzii, mascând astfel zonele cu probleme.

Telecomandă TV, DVD, jucărie pentru copii sau lanternă funcționează intermitent? Cu siguranță, arcurile pentru fixarea bateriilor au slăbit și slăbit, ceea ce a provocat un contact slab. Introduceți o bucată de folie pliată între baterie și arc.

Utilizarea foliei de aluminiu


Decorațiunile din pomul de Crăciun au avut un aspect îngrozitor sau nu știți cum să aranjați o casă pentru sărbătorile de Anul Nou? Înfășurați decorațiunile vechi de brad de Crăciun cu folie, oferindu-le un aspect mai proaspăt. Decorați camerele cu ajutorul fulgilor de zăpadă, flori și arcuri sculptate din ea.
Îngheți iarna, în ciuda bateriilor fierbinți din fontă? Puteți corecta situația plasând o foaie de carton între baterie și peretele apartamentului, lipit cu folie cu partea mai puțin strălucitoare spre interior. Căldura din baterie va fi reflectată de folie în cameră, nu în perete.
Vrei să pictezi ușa sau pereții din baie, dar nu ai bandă de mascare pe mână? Nici nu contează. Înfășurați obiecte proeminente (robinete, mânerele ușilor, încuietori) înainte de a începe o „luptă”.

S-a stins obiectul tău de argint și a devenit inestetic? Nu dispera. Puteți restabili strălucirea originală a produselor argintii, efectuând o procedură simplă: acoperiți cu folie partea inferioară a tigaiei sau a altui recipient, puneți obiecte de argint, turnați o jumătate de litru de apă rece și adăugați 60 g de sare. După 4-12 ore de expunere într-o astfel de soluție, argintul tău va scânteia din nou. Aceeași metodă vă va ajuta la curățarea bijuteriilor, dacă sunt fără pietricele. Și pentru a preveni formarea de pete întunecate pe obiecte de argint, păstrați-le învelite în folie.
Iată, probabil, toate secretele pentru utilizarea foliei, pe care am dorit să le împărtășim cu voi. Trebuie doar să vă amintiți tot ce este descris mai sus sau să îl depozitați într-un folder separat de pe desktopul computerului.
Mult noroc și tot ce este mai bun!
Comentarii (1)
  1. liliko
    #1 liliko vizitatori 4 aprilie 2016 18:30
    3
    sposibo klass!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat