DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Icoana Iisus Hristos
O clasă de master neobișnuită va deschide tuturor celor care doresc să stăpânească acest tip de artă lumea subtilă a picturii cu icoane cu propriile sale reguli și reglementări. A înțelege această abilitate nu este atât de dificil dacă abordați problema cu răbdare și dragoste.

Pentru creativitate, avem nevoie de materiale:
- placă (în acest caz 15 * 20 cm);
- piele;
- vopsea acrilică albă (ca grund);
- guașă (este mai bine să cumpărați borcane individuale de guașă, inclusiv o culoare aurie);
- lipici PVA;
- perii de diferite dimensiuni (de preferință proteine ​​sau coloane);
- lac pentru prelucrarea lemnului (mat sau semi-mat);
- o icoană sau fotografie, imagine sau calendar ortodox cu care vom face o listă de icoane.

1. Înainte de a începe munca, este mai bine să citiți o rugăciune sau să spuneți pur și simplu: „Doamne, binecuvântați”. Deci lucrurile vor merge mai repede și mai bine. Acum trebuie să șlefuim scândura. Pentru a face acest lucru, luați pielea mai groasă și macinați suprafața în mișcări circulare. Cu pielea - anulare, aducem placa la o stare lină.

placă de nisip


2. Vopseaua acrilică se aplică pe suprafața plăcii în două sau trei straturi. Dacă este necesar, poate fi diluat cu apă 1: 1. În continuare, trebuie să lustruiți placa pentru a se perfecta.

Suprapunere de vopsea acrilică


3. A treia etapă este foarte responsabilă. Trebuie să realizăm un desen al lui Isus în creion. Aici trebuie să observați toate proporțiile. Dacă apar dificultăți, folosiți hârtie de urmărire - transferați desenul la ea, apoi atașați-o pe placă și cerc, acesta va imprima.

desenați un desen al lui Isus în creion


4. La a patra etapă, trebuie să diluați vopseaua ocru cu apă și lipici PVA și să pictați placa în unul sau două straturi. Acest lucru se face astfel încât tonurile viitoarei pictograme să nu fie prea luminoase și deschise. Desenul de creion ar trebui să strălucească, așa că aplicăm vopseaua în straturi transparente. Acum desenează un contur maroniu în jurul conturului. Pentru a face acest lucru, luați cea mai subțire perie.

apă și lipici PVA în unul din două straturi


5. La a cincea etapă, vă puteți relaxa un pic și vă amintiți copilăria. Acum vom face despre ceea ce fac copiii din cărțile de colorat. Umpleți pictograma cu culoare. Umplem fiecare fragment cu cea mai întunecată culoare (trebuie să adăugăm un pic de lipici PVA la vopsea) care este pe pictogramă. De exemplu, fața, are tonuri mai închise și mai deschise. Deci, trebuie să luăm tonul cel mai întunecat și să umplem fața cu culoare. În acest caz, o culoare maro închis. Acest lucru este realizat pentru a evidenția fragmente în pasul următor.
În același mod, procedăm și cu alte părți ale imaginii - haine, păr etc. Aplicați vopsea în două sau trei straturi. În această etapă, principalul lucru este exactitatea. Nu uitați că culorile din pictogramă nu ar trebui să fie luminoase, astfel încât să le puteți estompa cu ocru. Picteaza fundalul cu vopsea aurie.

Aplicați vopsea


6. Al șaselea pas este cel mai laborios și mai responsabil. Trebuie să oferim volum imaginii prin evidențierea fragmentelor. Să începem cu fața. Luăm vopseaua de culoare ocru, o amestecăm cu albul și tremuim treptat zonele pomeților, frunții și nasului. O tranziție lină va fi obținută simultan. Vom evidenția până când fața capătă o formă tridimensională. De asemenea, adăugăm volum la pliurile de pe haine și alte fragmente. Nu uitați să adăugați lipici la vopsea, astfel încât straturile anterioare să nu fie spălate.

da volum imaginii


8. Acum trebuie să aplicați lac pentru pictogramă. Alegeți un lac mat sau semi-mat pentru lemn. Deci pictograma nu va străluci. Aplicați lac în două sau trei straturi, uscați. Asigurați-vă că consacrați icoana din templu. Dumnezeu să vă ajute!

Icoana Iisus Hristos
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat