DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Reparați căștile singuri
Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi se confruntă cu o astfel de situație: căștile obișnuite achiziționate recent pentru un telefon sau un player MP 3 s-au rupt din nou și există mai mult de o pereche în sertarul de birou al unor astfel de produse ... De regulă, într-un exemplu al căștilor difuzoarele nu reușesc, în cealaltă - Cablul este înconjurat lângă conector și, astfel, există posibilitatea de a realiza unul, dar funcționează, de la mai multe dispozitive defecte. Acest proces va fi reflectat în articolul propus.

Reparam singuri căștile


Înaintea noastră sunt trei copii de căști. Prima copie este complet operațională și nu a funcționat, dar nu este echipată cu un conector tip TRS (sau, cum se spune, mini-jack) și este un accesoriu pentru căști cu microfon încorporat. Căștile situate la mijloc au un fir rupt la intrarea conectorului, în acesta din urmă există o problemă cu difuzoarele, dar cablul funcționează, iar căștile „noi” vor fi asamblate pe baza acestui cordon.

Reparam singuri căștile


Cu ajutorul unui cuțit subțire și destul de ascuțit, deschidem carcasele căștilor. Întrucât în ​​cazul descris, pe lângă difuzoarele defecte, nu există capac pentru unul dintre căștile pentru căști, cazurile în sine vor trebui înlocuite.

Reparam singuri căștile


Tăiem difuzoarele defecte și scoatem izolația din fire, lăsând capetele goale aproximativ un centimetru lung. Curățăm și venim firele firelor (lungimea secțiunii cosite poate fi de 2-3 mm). Folosind testerul, verificăm din nou că cablul funcționează și aflăm care este firul care va lipi difuzorul stâng și care este difuzorul drept (dacă există o marcare corespunzătoare pe casetele căștilor). Firul comun (masic) al ambelor canale este conectat la un contact cilindric situat direct la baza carcasei conectorului, „+” al canalului drept cu contactul din mijloc și „+” al canalului stâng cu contactul final.

Reparam singuri căștile


Atunci când alegeți difuzoare din mai multe căști, trebuie să rețineți că rezistența bobinelor lor ar trebui să fie aceeași, în caz contrar, veți fi incomod din cauza volumului diferit al canalelor și al diferențelor de caracteristici ale frecvenței. Acest parametru poate varia de la o duzină și jumătate până la 50-60 Ohmi - rezistența boxelor prezentate în fotografie, de exemplu, este de 41 Ohms.

Reparam singuri căștile


Am pus firele carcasei boxelor. Pentru a preveni ruperea cablurilor atunci când folosiți căști, fixăm firele în cutii cu noduri.

Reparam singuri căștile


Lipiți firele pentru difuzoare. Polaritatea conexiunii cu fir nu contează mult, dar treptat trebuie respectată treptat, adică. cablurile de masă și semnal ale ambelor difuzoare ar trebui să fie soldate în mod egal. Nerespectarea acestei condiții va duce la faptul că un difuzor va „bate” înainte, iar al doilea - înapoi, acest lucru nu va afecta calitatea sunetului în cel mai bun mod.

Reparam singuri căștile


Închidem carcasele căștilor și verificăm calitatea muncii lor.
Desigur, există momente în care achiziția de căști noi este inevitabilă, dar uneori o astfel de reparație se justifică - de exemplu, îți plac foarte mult cazurile de căști sparte sau sunetul excelent (în comparație cu altele) ...
Comentarii (2)
 1. Musafir Michael
  #1 Musafir Michael vizitatori 11 martie 2018 12:30
  0
  Vă rugăm, dacă știți, dați o cablare detaliată a mini-conectoarelor pentru telefonul Samsung. are o diferență față de celelalte telefoane (blochează unul dintre difuzoare.
  1. Musafir Michael
   #2 Musafir Michael vizitatori 30 noiembrie 2018 9:06 p.m.
   1
   Microfonul și solul lui Samsug sunt schimbate.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat