DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » „Săpun-burete
Felting in ziua de azi devine un tip destul de popular de lucrări cu ac. Din lână vârfată, meșterii reușesc să facă tot felul: suveniruri, jucării, țesături, cizme din pâslă, papuci, articole de bijuterii și multe altele. Astăzi vreau să vă povestesc despre cum puteți face un lucru frumos, util și original „pânză de săpun”. Pentru a începe procesul de fabricație, este necesar să pregătiți materialele și instrumentele necesare:
  • lână fără filet de diferite culori;
  • bara de sapun;
  • ac de felting;
  • apa calda;
  • săpun lichid;
  • film cu cosuri.
  • prosop sau servetele.


materiale și unelte


Materialele sunt pregătite și puteți începe să lucrați. În primul rând, luăm o bucată de săpun și o punem pe un film.

săpun


Apoi de sus începem să așezăm bucăți de lână filată.

puneți bucăți de lână filată

puneți bucăți de lână filată


Puteți face acest lucru în diferite culori, astfel încât pânza să fie mai distractivă și mai interesantă. Așa că întindeți primul strat pe orizontală, al doilea vertical și alternează așa. Întindem aproximativ 4 straturi, apoi întoarcem săpunul cu părul și începem să se așeze pe cealaltă parte în același mod. Am împrăștiat și aproximativ 4 rânduri.

puneți bucăți de lână filată

stivă pe cealaltă parte

stivă pe cealaltă parte


După aceea, luăm o bucată de săpun în mâinile noastre și dăm lânii o formă de săpun. Ie îndoim capetele lânii, formând un singur săpun întreg în coajă.
După aceea, luăm un ac pentru filtrare și începem să scuturăm ușor lâna, dar pentru a nu atinge săpunul.

da lânii o formă de săpun


Astfel, dărâmăm volumul de lână și țesem fibrele împreună. După ce lâna s-a așezat puțin și s-a împerecheat, puteți începe să vă rostogoliți în jurul săpunului. Pentru a face acest lucru, rupeți o bucată de lână și înfășurați săpunul cu ea. O facem cu atenție. Așa că învelim mai multe straturi.

da lânii o formă de săpun


Apoi din nou luăm un ac pentru pâlnie și începem să respectăm lâna. După ce lâna a scăzut în volum, apelăm la felingă umedă. Turnați apă fierbinte într-un bol și adăugați puțin săpun lichid. Apa caldă înmoaie stratul, în timp ce săpunul îmbunătățește aderența fibrelor. Apoi ne luăm săpunul, îl presărăm puțin cu apă cu săpun fierbinte și începem să-l rostogolim treptat în mâinile noastre, de parcă zdrobim lâna.

da lânii o formă de săpun


Turnăm săpunul până când părul se așează puțin.

Rotiți săpunul

Rotiți săpunul


După aceea, puteți rula folosind un film cu cosuri. Doar trei din săpunul nostru din diferite părți despre acest film.

Rotiți săpunul


pentru că sub influența apei, săpunul în sine va fi spălat și va crea o spumă cu săpun, apoi apa în exces sau săpunul poate fi îndepărtat cu un prosop sau șervețele. De asemenea, puteți spăla adesea săpunul sub apă fierbinte.

spălați săpunul


Răpungeți săpunul până când lâna acoperă dens săpunul și stratul superior este bine respectat de straturile rămase. Obținem acest tip de săpun.

iată un astfel de săpun


Lăsați-l să se usuce și săpunul nostru este gata de utilizare. De asemenea, puteți pre-tricota modele, flori, scrisori din lână și, în procesul de pâlnie, rotiți-le în săpun, creând astfel o capodoperă unică. Un astfel de săpun va deveni un cadou original pentru familie și prieteni, iar spălarea cu această cârpă va deveni plăcută și confortabilă.

Șerveta de spălat

Șerveta de spălat
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat