DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Reumpleți cartușele de imprimantă cu jet de cerneală
Costul imprimantelor și al echipamentelor MFP scade atât de rapid încât nu mai este surprinzător ca cineva să aibă un computer de acasă echipat cu un dispozitiv de imprimare. Magazinele de calculatoare oferă trei varietăți de astfel de dispozitive: matrice, jet de cerneală și laser. Deoarece modelele matriciale nu au posibilitatea imprimării color, iar prețurile laser color încep de la 140 USD, nu este nimic surprinzător în popularitatea imprimantelor cu jet de cerneală. Cu toate acestea, proprietarii lor norocoși se confruntă curând cu necesitatea de a înlocui cartușele - rezervoare speciale de cerneală, care costă adesea 80-90% din prețul unei noi imprimante. Ca o alternativă mai accesibilă, multe companii de calculatoare se oferă pentru a reumple cele existente cu cerneală în loc să cumpere cartușe noi. Cu toate acestea, în această operațiune nu este nimic complicat, așa că puteți reumple cartușul singur acasă.

avertisment
Este important să ne amintim că reîncărcarea cartușelor privează proprietarul unei garanții pe dispozitiv! Mai mult, nu contează cine, cum și de câte ori a efectuat această operație. În același timp, cu atenția cuvenită și în urma recomandărilor, riscul de deteriorare este minim.

pregătire
Cartușele de imprimantă cu jet de cerneală ar trebui să fie reumplute cu cerneală atunci când o culoare începe să se estompeze sau apar lacune în timpul imprimării. Desigur, cu condiția ca imprimanta să fie utilizată în mod corespunzător și nu au existat perioade de oprire mai mult de două săptămâni.
Pentru realimentare, veți avea nevoie de:

pregătire


- seringi, una pe culoare. Este de dorit ca pistonul să fie cauciuc - aceasta permite o furnizare mai lină de cerneală și, de asemenea, împiedică injecția ascuțită. În plus, cu cât acul este mai fin, cu atât mai bine. Volumul seringii nu este mai mare de 5 ml;

piston de cauciuc


- șervețele de vată și hârtie. Sunt necesare pentru a elimina eventualele scurgeri;
- manusi;
- mai multe ziare vechi care să acopere locul de muncă;
- cerneala potrivită Pot fi achiziționate la orice magazin de calculatoare. Cunoscând modelul imprimantei, consultantul vă va ajuta să le alegeți pe cele potrivite.

cerneală corectă


Cartuș de imprimantă cu jet de cerneală
În funcție de modelul imprimantei, sistemul de transport al cartușelor poate varia. Instrucțiunile indică întotdeauna modul de îndepărtare a rezervorului de cerneală.

Cartuș de imprimantă cu jet de cerneală


De exemplu, în modelele Canon, când deschideți capacul imprimantei pornite, întreaga unitate este extinsă.

Cartuș de imprimantă cu jet de cerneală

pe modelele Canon


Când lucrați cu cartușul, nu atingeți plăcuțele și duzele. După îndepărtarea autocolantului, ar trebui să crești diametrul găurilor cu o foarfecă mică sau mică.

Lucrul cu un cartuș

Scoaterea autocolantului


Acul seringii trebuie introdus în fiecare dintre ele.

Acul seringii


Acesta este un punct important: trebuie să existe o distanță între ac și pereții găurii prin care va fi strecurat aer din cartuș la realimentare. Există un orificiu pe rezervorul de cerneală neagră și mai multe pe cerneala color, așa că mai întâi trebuie să utilizați căutarea în rețeaua globală pentru a determina ce cerneală de culoare trebuie completată. În lipsa unor astfel de informații, puteți introduce un ac în fiecare gaură și urmați semnele de vopsea de pe el pentru a afla corespondența. Deci, în acest exemplu, pe cartușul PG-446, culoarea este roșie în partea de sus, albastru în stânga și galben în dreapta.

umple din nou
După ce adunați 1-2 ml de cerneală în seringă, introduceți cu grijă acul în gaură. Prin urmare, în interiorul materialului poros, este necesar să depășim o ușoară rezistență. Acul nu trebuie să se adâncească prea mult, deoarece în acest caz membrana filtrantă poate fi deteriorată.

umple din nou


Destul de mult până la 1/3.

umple din nou


După aceea, strecurați încet cerneala. Harta nu este necesară aici, deoarece materialul interior trebuie să fie uniform saturat cu vopsea. Volumul capacității este determinat empiric. De obicei, 4 ml sunt suficiente pentru un cartuș negru și 1-2 ml pentru fiecare culoare pentru un cartuș color. Valorile exacte depind de gradul de golire a rezervorului.La realimentare, aerul va fi stors, suflând bule de vopsea - acest lucru este normal.

umple din nou


Reumplerea este considerată finalizată atunci când cerneala nu mai este absorbită. Reziduurile vărsate trebuie „trase” în seringă.

umple din nou


După aceea, toate scurgerile posibile sunt eliminate din cartuș cu bumbac. Dacă este necesar, puteți șterge ușor duzele, dar nu puteți utiliza vată.

ștergeți duza


Un blotter cu șervețel este potrivit în aceste scopuri.

salfetkapromokashka


Autocolantele nu trebuie uitate, deoarece datorită lor este posibilă reducerea presiunii aerului din interiorul containerului. Alternativ, puteți utiliza banda.

Stickerele nu trebuie uitate

Stickerele nu trebuie uitate


Este important să nu sigilați conducta de aer.

poate folosi banda


După reumplere, cartușele sunt returnate la imprimantă, iar în programul de întreținere, selectați „print print” sau „clean clean”. Seringile de cerneală trebuie spălate cu apă distilată.

clătiți cu apă distilată
Comentarii (3)
 1. Dina
  #1 Dina vizitatori 28 octombrie 2014 13:08
  1
  Mulțumesc! S-a dovedit.
 2. Alexey
  #2 Alexey vizitatori 5 septembrie 2015 18:12
  1
  multumit ca acum pot fi puse foarfece subtiri !!!!!! - și ce nu va funcționa cu un burghiu ???? și de ce să oferim bumbac dacă există șervețele?
 3. Valera
  #3 Valera vizitatori 18 martie 2017 18:12
  0
  Mulțumesc pentru chestii. Foarte util!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat