DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Mod ușor de a cimenta faianța
Reparatiile facute de tine provoaca multe probleme. Unele dintre ele pot și trebuie rezolvate independent, inclusiv găsirea de soluții proprii originale. Deci, în procesul de încercare și eroare, am găsit o modalitate de a aplica chit pe țiglă. Nu pot spune în siguranță că o astfel de idee simplă (ca totul apropiat de ingenios) nu a apărut pentru nimeni altcineva, dar pentru mine a devenit unică, deoarece nu o mai văzusem nicăieri.

cum să cimentați dale


Deci, cum să ștergi țiglele de pe podea fără murdărie și sărituri nesfârșite? Răspunsul este simplu - bandă largă obișnuită!
Este important să nu vă fie teamă că banda adezivă se va lipi ferm de țiglă sau va lăsa urme lipicioase - acest lucru nu se va întâmpla. Banda de mascare este mult mai puțin convenabilă - pe ea cimentul se usucă instantaneu, iar la ruperea benzii, mici firimituri de chit se vărsă pe podea. Trebuie să aspirați sau să măturați. Și având în vedere că ne străduim să ne salvăm de lucrările inutile și de problema cum să curățăm plăcile de la chituire, este mai bine să luăm o bandă adezivă simplă.

Proces de cimentare
De fapt, nu este nimic complicat. Grosirea plăcilor are loc într-un mod standard: aceeași consistență a mortarului, aceleași unelte. Singura diferență este că benzile largi de bandă adezivă sunt lipite de-a lungul marginii în sine.
• Este cel mai convenabil să lucrați cu două sau trei plăci simultan. Banda adezivă este lipită de-a lungul unei linii pe ambele părți.

bandă lipitoare


• Când suprafața este gata, folosiți o spatulă pentru a aplica soluția pe cusătură. Bine strângeți cimentul spre interior pe toată lungimea. Apoi, cu o mișcare puternică, desenăm instrumentul de-a lungul cusăturii pentru a îndepărta excesul, iar stratul de chit a fost uniform.

faianță cu chit


• Nu este necesar să o suprascrieți pentru o perioadă foarte lungă de timp, astfel încât chitul să nu aibă timp să se prindă corect. Desigur, ar trebui să încercați să nu plasați prea mult instrumentul, astfel încât murdăria să nu cadă dincolo de marginile benzii adezive „de siguranță”.
• Când totul este gata, scoateți ușor ambele benzi de bandă adezivă de pe marginile cusăturii.

decojiți banda


• Ca urmare, obținem o suprafață aproape perfect netedă și curată. Este suficient să ștergi o dată picăturile aleatorii cu un burete umed.

concluzie
Cineva poate spune că lipirea benzii adezive durează mult timp, dar personal îmi este mult mai ușor să petrec un minut lipirea benzii adezive decât să spăl podeaua de mai multe ori. Toată lumea decide pentru sine cum să cioplim corect țiglă, dar în cazul meu, această metodă a facilitat foarte mult viața. Sper ca acest sfat simplu să vă ajute și dumneavoastră!
Comentarii (4)
 1. Grisha
  #1 Grisha vizitatori 20 octombrie 2014 22:53
  2
  Voi spune că pentru acea faianță netedă, este foarte ciudat să vă îmbăiați cu asemenea prostii precum banda de scotch.)
  Am frecat 200 mp / mp de dale cu dimensiuni de 60x60 cm, în 3 ore ... cu ștergere etc. cu sistemul tău aș fi plecat 1 zi)
  1. akril
   #2 akril Vizitatori 9 aprilie 2019 10:15 p.m.
   0
   Și încă o săptămână pentru a elimina urmele de bandă adezivă de la 200 de metri pătrați. dale .. de la tine ai scuipat aceste sfaturi, Grisha)))
 2. Prin prezenta
  #3 Prin prezenta vizitatori 23 ianuarie 2015 21:19
  3
  urmele de bandă adezivă sunt uneori și mai dificil de spălat decât o pufă zâmbet )
 3. akril
  #4 akril Vizitatori 9 aprilie 2019 10:14 p.m.
  0
  Aș fi bătut constructorul care intenționează să lipească bandă adezivă pe țiglă ... nu vă puteți imagina cât de dificil va fi să-l spălați și nu merită să reinventați roata, totul este simplu și ingenios, o spatulă, un burete și o găleată de apă care trebuie înlocuite mai des - asta este tot !!!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat