DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Brățară țesută„ Shambhala dublă ”
Brățările destul de cunoscute și la modă în această vară, ca și cea precedentă, sunt brățări țesute cu tehnica macrame numită „shambhala”. Sunt foarte luminoase, armonioase, unice, completează foarte bine orice ținută. În plus, aceste brățări sunt, în unele moduri, considerate un talisman. Prin urmare, umplerea de margele de pe ea poate fi adaptată la o anumită persoană, deoarece simbolismul pietrelor este foarte extins și bogat. Ca bază a acestei brățări, puteți lua cabluri din nylon, cerate sau din piele. Oricine cunoaște cel puțin o mică tehnică de macrame sau țesut shambhala simplă va învăța foarte repede această clasă de master.

Pentru țesut, avem nevoie de următoarele:
• Cordon roșu cerat de aproximativ patru metri;
• Perle de cristal de culoare roșie și verde, cu o formă puțin ovală, cu un diametru de 8 mm, 9 bucăți;
• Mărgele artificiale de culoare roșie și maro de formă rotundă cu diametrul de 8 mm, de asemenea 9 bucăți;
• 4 mărgele mici de cristal de culoare albă cu un diametru de 4 mm;
• Mai ușoară;
• ulei PVA;
• foarfece;
• Clipsuri pentru lucru.

Shambhala dublă

materiale pentru brățări


Să începem. Tăiem două tăieturi de cordon de 40-45 cm fiecare, le împăturim strâns unele de altele și le fixăm într-o agrafă.

Shambhala dublă

Shambhala dublă


Măsurăm o altă secțiune a cordonului cu lungimea de 120-130 cm. De dedesubt, așezăm un cordon lung, pliat pe jumătate, legăm un nod.

Shambhala dublă

Shambhala dublă


Noi țesem cinci noduri duble de macramé, ca un singur shambhala. Pentru aceasta, capătul din stânga al cablului, așezat sub partea inferioară a cablurilor centrale, este deplasat în partea opusă. Al doilea capăt, respectiv cel drept, este impus de sus și se întinde și în jumătatea inelului din partea opusă. Obținem un nod pe jumătate. Acum țese invers, dreapta jos și stânga deasupra. Strângeți, de asemenea, nodul. Se dovedește că avem deja un nod dublu cu drepturi depline.

Shambhala dublă

Shambhala dublă

Shambhala dublă

Shambhala dublă


În total sunt cinci astfel de noduri. Îl legăm pe ultimul cât mai strâns. Acum luăm mărgelele, alternându-le în culori și materiale, punem nouă bucăți pentru fiecare dintre cablurile centrale.

Shambhala dublă

Shambhala dublă


Luăm orice fir, împăturim și ambele cabluri cu margele împreună și împletim un nod sub margele. Acest lucru se face astfel încât mărgelele să nu se miște. Fixăm încă un clip de jos.

Shambhala dublă

Shambhala dublă


Luăm șnurul din stânga și într-o spirală, coborând în jos, înfășurăm fiecare perlă una după alta, cât mai strâns. Capătul cablului este fixat pe clemă. Procedăm exact la fel cu șnurul potrivit, doar acum înfășurăm fiecare mărgele, sărind primul, în direcția opusă, coborând și el. Luăm șnurul din stânga și legăm nodul împreună cu cel drept.

Shambhala dublă

Shambhala dublă


Țesem, ca la început, cinci noduri duble. Acesta din urmă se strânge bine și se taie pe părțile laterale, lăsând câte 2-3 cm fiecare. Atașăm locurile de legare cu lipici PVA și lăsăm să se usuce. Acum castelul. Tăiați cablul de 45-50 cm.

Shambhala dublă

Shambhala dublă


Am pus brățara într-un inel, încercând pe ea în funcție de mărimea mâinii. Luăm șnurul pentru blocare, îl legăm de dedesubt, se pliază pe jumătate. Teseți 8-9 noduri duble, totul depinde de diametrul mâinii, trebuie să arătați și să vă reglați. Capetele sunt tăiate și, de asemenea, măcinate cu lipici. Când toate îmbinările sunt uscate, puteți tăia chiar la articulație, apoi treceți prin foc, astfel încât punctul tăiat să nu se deschidă.

Shambhala dublă

Shambhala dublă


Rămâne doar să puneți mărgele albe mici pe capete, să legați nodurile și să înfășurați capetele cu lipici. Shambhala dublă este gata!

Shambhala dublă

Shambhala dublă
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat