Fa-l singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Păpușă cu motanka din fire
Păpușile-motanka nu sunt doar jucării create pentru jocurile pentru copii. Acestea sunt amulete. Ele pot fi găsite în orice cultură a lumii. Istoricii susțin că prima a apărut în urmă cu mai bine de cinci secole. Astfel de păpuși diferă de cele obișnuite, prin faptul că nu au față. Conform legendelor vechilor slavi, sufletul este insuflat în păpușă prin față și poate fi fie bine, fie rău. Motanks au fost făcute pentru a proteja casele și membrii familiei. Au păzit locuințele, copiii, au păzit economia, animalele și culturile. Materialul pentru fabricare a fost natural. Păpușile, de regulă, erau frumoase cu ornamente și broderii naționale. Oamenii credeau că în această amuletă trăiește spiritul strămoșilor, capabili să transfere experiență din generație în generație. Că acest apotrofiu este capabil să aducă noroc și profit. Există multe modalități de a face înfășurări. Această clasă de master descrie un exemplu de a face o păpușă din fire.
Pentru a face o păpușă motanka veți avea nevoie de:

va avea nevoie


- fire acrilice în două culori;
- carton dur sau carte;
- foarfece;
- pistol de lipici sau lipici;
- carton pentru bază;
- decorare (panglici, margele, margele etc.);
- bucăți mici de pânză pentru haine.
Etapele de creare a produsului:
Creați un tors
Înălțimea corpului depinde de înălțimea bazei (carton sau carte). Luăm cartea și împingem firul.
După înfășurarea unei cantități suficiente, tăiem firul cu foarfece pe o parte și pe cealaltă parte a cărții.

Suficient de șerpuitor


Creăm păr.
Părul va fi lung, așa că folosim aceeași bază pentru înfășurarea firelor. Vindem firele. Tăiați pe de o parte.

Faceți păr

Faceți păr


Legați strâns un mănunchi de fire la mijloc. Ne netezim pe jumătate. Tricotăm cât mai aproape de margine.

Strâns pachet

Strâns pachet


Creați un cap.
În jurul mănunchiului de fire pentru crearea părului, distribuim uniform fire preparate anterior pentru corpul păpușii. Se leagă strâns. Tăiați cu atenție marginile cu foarfeca. Pentru o fixare mai sigură, puteți aplica lipici.

Creați un cap

Creați un cap


Întoarcem buchetul rezultat și selectăm părul într-o direcție, iar corpul în cealaltă. Părul poate fi legat pentru a nu interfera. Mai târziu, pot fi împletite sau coafate într-o coafură.

Întoarceți buchetul rezultat


Strângem și fixăm firele formând capul și gâtul.

fixați firele


Formăm mâini.
Vindem firele de culoare ale corpului pe baza unei cantități puțin mai mici. Se taie pe ambele părți. Strângeți, pe de o parte, cât mai strâns. Împletim împletitura. O rezolvăm.

Formarea mâinilor

Formarea mâinilor

Formarea mâinilor


Împărțim firele goale de păpușă în două părți egale. Punem mâinile în mijloc și fixăm bine firul în jurul circumferinței.
Pentru ca păpușa să stea în picioare, trebuie să fie plantată pe o bază rigidă cu un pistol cu ​​lipici. Pentru a face acest lucru, faceți un con din carton sau plastic.

fixați firul în jurul circumferinței


Papusa este gata. Rămâne să o îmbrac și să o decorez. Imaginația ta joacă un rol aici. În acest caz, este o țesătură strălucitoare sub formă de plasă, fixată cu o pânză de culoare corespunzătoare. Păr coafat cu șnur. Decorat cu un costum și coafură cu flori. Puteți îmbrăca păpușa într-un costum național sau într-un trend modern. Așa că nu este singură - creează un cuplu.

Păpușă cu fire de motanka
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat