DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Inel de sârmă de cupru
Astăzi veți învăța cum să creați bijuterii folosind o tehnică destul de neobișnuită. Această tehnică se numește fire wrap wrap art (printre stăpâni se află numele ei simplu - wi-wire) și implică crearea de tot felul de dispozitive prin răsucirea sârmei.

Inel de sârmă de cupru


Trebuie să spun că țesătoria trăiește printre oameni de ceva timp - multe bijuterii sunt create folosind această tehnică. Le plăcea mai ales să răsucească capodoperele bijuteriilor din sârmă în Evul Mediu - se credea că cu cât sârmă mai subțire cu care stăpânul putea lucra, cu atât era mai priceput. Deci, munca unui astfel de maestru a fost apreciată mai mult.
În prezent, tehnica de torsiune a sârmei este inclusă în subsecțiunea principalelor tipuri populare de lucrări cu ac sau ceea ce suntem obișnuiți să cunoaștem ca „făcuți manual”. Principalele materiale care vor fi populare aici sunt cupru, sârmă din aliaje speciale de argint, oțel, aluminiu și sârmă semi-bijuterie dintr-un miez de cupru acoperit cu un strat de argint. Principalele unelte de aici sunt tăieturile de sârmă, foarfecele de tăiere a metalului, cleștele, cleștele, platipusele (un tip special de clește cu vârfuri teșite de 180 de grade). De asemenea, instrumente de bijuterii: bare transversale, role, mațe de bijuterii și multe altele.
Trebuie să spun că această tehnică nu este deloc simplă, așa cum poate părea la început. Wywork necesită mâini puternice, mișcări clare și un ochi ager din partea adeptului său (îl vom numi așa). Poate dura aproximativ șase luni până când mâinile începătorului își amintesc toate mișcările necesare și răsucesc lucrurile în cel mai mic grad.
Inițial, se recomandă să începi să lucrezi cu fire de aluminiu și oțel. Datorită durerilor sale low-cost, nu va fi păcat să le cheltuiți în primele proiecte și să nu vă fie teamă să greșiți și să stricați firul. Pentru proiecte mai profesionale, din păcate, acestea nu sunt foarte potrivite: firele de aluminiu sunt moi și un lucru din ele nu poate rezista la propria greutate, iar oțelul, dimpotrivă, este prea greu și mâinile tale se pot obosi rapid.
Cea mai bună opțiune este tot felul de sârmă de cupru. Puteți obține atât în ​​electronice radio și fire, cât și în magazine pentru lucrări cu ac. Cuprul este ascultător și moale în mâini, dar în același timp puternic și puternic - va da viață produselor durabile. Singurul „dar” - cupru trebuie să poată prelucra. Prin urmare, în paralel cu studiul tehnicilor de torsiune, trebuie să faceți cunoștință cu patinarea unui produs de cupru și lacuirea ulterioară a acestuia. Această lecție va analiza crearea unui inel din firele de cupru. Așadar, să începem.
Pentru a crea un inel de cupru avem nevoie de:

sârmă de cupru


Fir de cupru în două dimensiuni: 1,0 pentru cadru, 0,03 pentru înfășurare.
Clește rotunde și freze de sârmă.
Bara transversală pentru înfășurarea bazei inelului (avem un stilou obișnuit cu vârf).
Margele pentru miezul inelului.
Pentru a începe, luați sârmă.

sârmă diferită


Vom folosi trei tipuri. Mai gros este baza inelului. Bine împletim baza și atașăm perla.

îndoaie sârmă


Iar al treilea, care are picături la capete, vom decora inelul finisat. Picăturile de pe inele au fost făcute cu ajutorul unui arzător de gaz. Acest lucru necesită o anumită îndemânare, deci acest lucru nu este recomandat pentru începători - puteți să vă ardeți și să primiți arsuri.
Dintr-o bucată cu un fir gros, tăiați o bucată

sârmă


Luați-ne cleștele

rotund


Fixați capătul firului între fălcile instrumentului

vânt


Și întorcând instrumentul de la noi, formăm o buclă la sfârșit

vânt


Formăm bucle pe ambele capete ale sârmei, astfel încât capetele inelului să nu se zgârie

curl


Apoi ne luăm traversul improvizat și, apăsând sârma cu degetul, aruncăm sârmă pe stiloul cu simțul transversal până la capătul său inferior. Trebuie să facem două ture complete.

Inel de sârmă de cupru

Inel de sârmă de cupru


Drept urmare, ar trebui să obținem următoarele:

Inel de sârmă de cupru

Inel de sârmă de cupru


Apoi, scoateți piesa de prelucrat de pe traversă, luați un fir subțire și faceți aproximativ 5-6 rotiri la baza buclelor la final.

Inel de sârmă de cupru


Apoi luăm capătul cablului (cel cu care învelim baza) și ne scufundăm sub firul superior al bazei.

Inel de sârmă de cupru


Strângeți bucla.

Inel de sârmă de cupru


Apoi înfășurăm „traversa” superioară a bazei cu firul de plumb și facem o scufundare deja în direcția opusă (sub „bara transversală” inferioară). De asemenea, apoi strângeți bucla.

Inel de sârmă de cupru


Și cu astfel de „scufundări” împletim întreaga bază a inelului. Este important să faceți întreaga înfășurare sub tensiune, atunci modelul împletiturii se va întinde.
Iată rezultatul, după cum se spune „jumătate”.

Inel de sârmă de cupru


Până la urmă, obținem un astfel de fundament.

Inel de sârmă de cupru

Inel de sârmă de cupru


Apoi ne luăm mărgelele și șirăm una dintre ele pe o nouă bucată de sârmă subțire.

Inel de sârmă de cupru

Inel de sârmă de cupru

Inel de sârmă de cupru


Găsim mijlocul inelului și între virajele împletiturii intrăm în cele două capete ale sârmei cu o perlă. Tragând sârmă, fixăm mărgea, înfășurând ambele capete la traversele superioare și inferioare, apoi le trecem de mai multe ori prin mărgele și îl înfășurăm, apoi tăiem capetele în exces.

Inel de sârmă de cupru


Apoi luăm un fir cu picături, îl înfășurăm în jurul unei mărgele.

Inel de sârmă de cupru


Apoi învelim baza inelului cu două capete și le scoatem afară. Frumos aplecați.

Inel de sârmă de cupru


Se dovedește acest tip de gol.

Inel de sârmă de cupru


Apoi inelul este plasat în vapori de amoniac (amoniac obișnuit) și lustruit. Iată rezultatul.

Inel de sârmă de cupru
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat