DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Perna decorativa
Confortul în orice cameră depinde în mare măsură de cât de bine sunt selectate textilele, de cât de bine sunt așezate accentele la modă. Acest lucru este valabil mai ales în dormitor și în camera de zi: cuverturile de pat și pernele de aici joacă aproape rolul principal în designul interior. Pernele decorative originale nu numai că decorează camera, dar vă permit să petreceți confortabil minutele mult așteptate de odihnă în ea.

Pentru a coase 2 perne, a căror dimensiune finită este de 55 * 55 cm, va trebui:
• material pentru perne cu lățimea de 150 cm și lungimea de 100 cm;
• țesătură de finisare lățime de 150 cm și lungime de 70 cm;
• țesătură cu căptușeală matlasată pe iarnă sintetică de 150 cm lățime și 85 cm lungime;
• Banda Velcro (Velcro) de 2,8 cm lățime și 30 cm lungime;
• orice umplutură de perne, de exemplu, holofibră;
• firul de cusut în ton;
• foarfece;
• conducător;
• măsurător centimetru sau bandă;
• creion;
• 2 ore de timp liber și puțină imaginație.

Instrucțiuni pas cu pas.
Tăiați detaliile. Pentru pernele, tăiați 2 dreptunghiuri de 43 * 100 cm din țesătură.Pentru rufe, este necesar să tăiați 2 benzi de țesătură cu dimensiunea de 17 * 300 cm (pot fi tăiate de-a lungul transversului sau oblic).

1. Faceți o închidere a pernei pe pernă. Pentru a face acest lucru, tratați părțile scurte ale dreptunghiurilor cu o cusătură în tiv cu o tăietură închisă: mai întâi, trageți țesătura 0,5 cm, apoi 3 cm și așezați cusatura.

Alcătuiți o fermoar pentru pernă


2. Tăiați banda de velcro în 4 bucăți fiecare de 7,5 cm lungime. Coase părțile superioare ale împletiturii cu cârlige pe marginea pernei pe partea greșită, iar părțile inferioare ale împletiturii pe marginea pernei în partea din față. Fii atent la segmentele împletiturii situate unul lângă celălalt, în caz contrar, fermoarul va fi înclinat.

Tăiați velcro împletitură


3. Îndoiți detaliile tăieturii și fixați perna. Apoi aliniați-l astfel încât blocajul să fie exact în mijlocul piesei. După aceea, tăiați în 2 părți, rotunjind ușor colțurile. Ar trebui să obțineți două părți: partea de jos, pe care va fi amplasat agrafa, iar partea superioară.

Detaliile tăiate pli


4. Coziți detaliile de umplere în inel, călcați cusăturile. Îndoiți roata în jumătate, așezați-o de-a lungul secțiunilor la o distanță de 0,5 cm de marginea liniei de marcare. Apoi ridicați bobina astfel încât lungimea acesteia să fie egală cu perimetrul pernei, care este de aproximativ 165 cm.

Detaliile pentru cusături


5. Puneți umplutura finală pe partea inferioară a pernei și fixați-le cu ace de croit. După aceasta, coaseți cusatura la o distanță de 0,75 cm de secțiuni, apoi scoateți știfturile.

Suprapuneți umplutura terminată


6. Coaseți părțile superioare și inferioare ale pernei, tratați feliile cu o suprapunere sau așezați o linie în zig-zag de-a lungul lor.

Coaseți partea superioară și inferioară


7. Rotiți geamul de pernă în partea din față prin intermediul fermoarului, îndreptați biberonul și călcați produsul. Repetați pașii 2-7 pentru a coase a doua pernă.

Întoarceți perna din față


8. Acum vom coase perna în sine. Pentru a face acest lucru, tăiați 2 bucăți de 42 * 84 cm din țesătura căptușită matlasată. Îndoiți fiecare parte în jumătate. Întindeți cusatura la 1 cm de margine, lăsând o gaură de 15 cm în cusătură.

Acum hai să facem cusutul


9. Rotiți perna în partea din față. Umpleți-l prin orificiul stâng cu umplutură la volumul dorit.

Afară perna


10. După aceea, coaseți o gaură sau coaseți-o cu cusături secrete manual. Coaseți a doua pernă în același mod. Dacă aveți o pernă gata de dimensiuni de 40 * 40 cm, atunci acest pas 9 poate fi omis.

gaură sau coase


11. Puneți o pernă pe pernă și admirați rezultatul: o pernă decorativă la modă va arăta grozav pe canapeaua din sufragerie sau pe patul din dormitor, completând cu succes și însuflețind interiorul oricărei camere!

arunca perna
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat