DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Alfabet simțit DIY
Alfabet de pâslă

Astăzi, magazinele oferă o selecție uriașă pentru copii din diverse jucării din plastic, material, lemn, metal, etc. Cineva îi place să proiecteze, iar cineva, care își îmbrățișează ursulețul moale, adoarme și se trezește dimineața. Dar cea mai bună jucărie pentru un copil este una care va fi făcută de mâinile mamei. Astăzi, a devenit popular printre tinerele mame pentru a face scrisori de simț moale de acasă: sunt plăcute la atingere, moi și ușor de cusut. Orice femeie care știe să țină un ac și o ață poate prelua problema. Cel mai important, literele pot fi cusute întrerupând pentru a efectua alte lucruri, în special pentru cei care au un copil mic. În primul rând, treburile casnice, dar în timpul liber puteți face munca de creație preferată. Toți copiii adoră scrisori din pâslă, ca să nu mai vorbim de cei mai mici, cărora le place să studieze totul și să cunoască cu tact obiecte. Astfel de scrisori de jucărie sunt ușor de spălat într-o mașină de spălat la temperatură ridicată și sunt spălate într-un mod de patru sute de rotații. Ceea ce este surprinzător - literele nu sunt pictate, iar schema de culori rămâne la fel de strălucitoare ca înainte de spălare. Alfabetul, înainte de a-l lăsa pe copilul mic să se joace, trebuie spălat, pentru că la acea vârstă firimituri vor gusta din ce sunt alcătuite literele și, dacă au apărut deja dinții, atunci scobiți puțin.

Materiale și instrumente


Materiale și instrumente

Înainte de a începe să coase alfabetul, trebuie să selectați culoarea pâslă. Apoi, determinați grosimea țesăturii - ar trebui să fie de aproximativ un milimetru. Trebuie menționat că, dacă pâsla este tare, va fi mult mai ușor să tai elemente din ea, iar literele, la rândul lor, sunt mai voluminoase.
În versiunea prezentată, sunt afișate litere multicolore, iar acele litere care au o pereche (bp, w-w, w-s, etc.) au aceeași culoare. Acest lucru este realizat special, astfel încât, atunci când se pregătește pentru școală, este ușor pentru un copil să învețe alfabetul, iar culoarea va ajuta, în consecință, să stabilească și să-și amintească ce literă este o vocală sau o consoană, vocală sau surdă.
Materiale și instrumente

După alegerea pâslelor, trecem la selecția firului de ață. Trebuie să fie pliate de șase ori, iar ața trebuie să fie în aceeași culoare cu țesătura. O linie care diferă în culori arată foarte interesantă. Alfabetul original și executat creativ va fi pe placul nu numai al copilului, ci și al dvs. și al prietenilor. Umplerea literelor din pâslă este mai bună cu holofiber. Pentru confortul umplerii, un băț de bambus este excelent. Patru sute de grame de holofibră vor fi suficiente.
Înainte de lucru, trebuie să vă alimentați de un set de ace cu urechi duble, ace și foarfece confortabile. În ceea ce privește acestea din urmă - foarfecele trebuie să fie întotdeauna bine ascuțite pentru a nu deteriora țesătura, precum și capetele ascuțite ale foarfecelor vor ajuta la tăierea oricărui element fără dificultăți. Este demn de remarcat faptul că foarfecele pentru pâslă și hârtie sunt complet diferite, așa că trebuie să le utilizați doar pe cele concepute special pentru țesătură.

Realizarea alfabetului din pâslă


imprimați pe o imprimantă

Selectarea fontului pentru viitorul alfabet și imprimarea acestuia pe o imprimantă (oferim o versiune gata pregătită în format PDF) - DOWNLOAD
Plasăm scrisori pe pâslă

Atașarea literelor tăiate la pâslă și desenarea unui marcaj de contur. Marcajul va fi șters în timp. Este necesar să se țină cont de laturile literelor, iar linia ar trebui să fie invizibilă după cusătură. Cel mai bine este să fixați litere de la hârtie cu ace la țesătură.
se taie două părți

Fiecare literă este alcătuită din două elemente care sunt cusute împreună cu un buton. Pentru a te retrage de pe margine ai nevoie de aproximativ un jumătate până la doi centimetri.
umplute cu holofibră

În literele F, B, A, P, O, I, Y, L, B, găurile sunt prelucrate mai întâi și apoi laturile sunt cusute împreună.
umplute cu holofibră

De îndată ce clipești un pic, poți deja să completezi puțin cu holofibră și să o flash mai departe.
cusături de finisare

Când scrisoarea este plină, închideți cusătura și legați un nod și îndepărtați capătul firului.
Faceți un nod

Litera noastră simțită este gata și, dacă doriți, puteți face întregul alfabet, care va ajuta copilul să învețe, de asemenea, cum să adauge rapid cuvinte.
Alfabet de pâslă
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat