DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Realizarea unei vitralii adevărate din sticlă, precum cele pe care le putem vedea în catedrale sau în ferestrele clădirilor antice, este o sarcină dificilă și nu toată lumea este pregătită să-și transforme casa într-un studio dotat cu tot ceea ce este necesar pentru acest tip de activitate. Recent, o vitralie simplă de completat câștigă din ce în ce mai multă popularitate, nu este mai în măsură să facă față sarcinilor unei vitralii obișnuite: să transforme sticla obișnuită într-un element de decor, o imagine care lasă lumina.

Pregătirea pentru muncă
Trebuie să începeți vitraliul pornind de la imagine (sau imaginație), adică primul lucru pe care îl decideți asupra imaginii este să găsiți pe Internet, să desenați sau să copiați dintr-o carte. Poate fi chiar o fotografie pe care ai convertit-o într-o imagine de contur.
În continuare, mergem la un magazin de artă pentru vopselele vitralii. Sunt pe bază de apă și alcool, acest lucru determină modul în care produsul finit va răspunde la curățarea umedă. De asemenea, merită menționat că avem nevoie de două tipuri de vopsea: contur gros și lichid, transparent pentru a umple și simula efectul sticlei. Conturul este normal negru, dar există și argint, aur ... În această lucrare vom folosi negru. Determinăm în avans culorile, de exemplu, le desenez în poza mea. Ce culori am folosit veți vedea în următoarele ilustrații din dreapta.
Vi se pot oferi vopsele într-un tub care este pur și simplu stors, sau într-un borcan pentru aplicarea cu o perie. În opinia mea, cei din tub sunt, pentru început, mai convenabili.
Ultimul lucru de care avem nevoie este suprafața de lucru reală - sticlă de o anumită formă și dimensiune (tăiată la formatul imaginii). Cel mai simplu mod de a începe lucrul cu sticla este mic și plat. Înainte de aplicarea vopselei, spălați bine suprafața cu săpun și apă și ștergeți-o la uscat, astfel încât să nu existe pete și vopseaua să fie mai bună.

Executarea lucrărilor
1. Imaginea selectată ar trebui să fie pe hârtie opacă, iar conturul ar trebui să fie clar vizibil, opțional puteți înconjura stiloul de gel.

vitraliu

vitraliu


Punem sticla deasupra imaginii și o fixăm sau încercăm să urmăm cursul lucrărilor, astfel încât să nu se miște. Transferam conturul imaginii în sticlă, încercând să uniformizăm liniile în grosime. Dacă ați greșit undeva, nu este înfricoșător, deoarece puteți șterge întotdeauna vopseaua din sticlă. Pentru aceasta folosesc un chibrit, o șurubelniță sau o baghetă subțire, al cărei capăt îl înfășoară cu un șervețel și șterg loviturile nereușite cu acesta.

vitraliu


2. Când circuitul este gata, lăsați-l să se usuce timp de 2-4 ore.

vitraliu


3. Acum puteți umple spațiul dintre liniile de contur cu vopsea lichidă. Cel mai bine este să începeți să faceți acest lucru de sus, astfel încât să nu vă legați accidental de ceea ce ați desenat deja. Și în această etapă nu contează dacă vopseaua este în locul nepotrivit . Din moment ce conturul s-a uscat deja, puteți săturați în siguranță cu un șervețel acele locuri în care vopseaua este slab așezată sau ați amestecat culoarea.

vitraliu


4. O vitralie complet umplută trebuie să se usuce aproximativ o altă zi în poziție orizontală. Unii preferă să deschidă în plus partea superioară cu lac. Dacă doriți, de asemenea, să faceți acest lucru, asigurați-vă că întrebați consultantul din magazin ce lac este potrivit pentru acest tip de vopsea.
Păi, Beacon-ul meu este gata și mă apucă pe perete.Noroc în eforturile tale creative!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat