DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Trandafir din țesătură
Din țesătură puteți crea flori foarte originale și chiar aranjamente florale. Astfel de flori din textile servesc ca decor pentru orice suprafață: haine, cărți poștale, casete, perdele, benzi de păr, etc. În acest atelier veți învăța cum să creați un trandafir foarte simplu dintr-un amestec de țesături diferite. Toată lumea poate face astfel de flori fără eforturi speciale.
Pentru a crea un trandafir veți avea nevoie de astfel de materiale și instrumente:

chiffon de culoare piersic; organza transparentă de culoare piersic; organza transparentă cu un imprimeu alb sau cu culori potrivite; țesătură albă satinat; o lumânare pentru a cânta marginea țesăturii; foarfece; hârtie; un creion; pini; un ac; fir.

Ridica țesătură


Alegeți o țesătură astfel încât toate culorile să fie combinate între ele. Este de dorit ca culorile să alterneze între cele mate și transparente, deschise și mai închise.
Mai întâi, pregătiți șabloanele petalelor. Îndoim fâșia de hârtie în jumătate și tragem jumătățile inimilor în locurile pliului. Jumătățile trebuie să aibă dimensiuni diferite, în timp ce mărimea ar trebui să crească treptat. Modelele opționale pot fi inimi. Dar aceasta este forma optimă care poate ajuta la obținerea unui efect vizual maxim pentru trandafir.

decupat


Îndoiți țesătura în mai multe straturi și asigurați-vă că o fixați cu ace pe toate marginile. Acest lucru este necesar pentru ca inimile decupate să aibă toate dimensiunile și țesătura să nu se târască în direcții diferite. Încercuiește toate tiparele cu un creion. Cele mai mari petale vor fi colectate inițial, deci trebuie să decideți ce culoare va fi prima, a doua, etc. Culorile vor fi tastate în straturi. Tăiați petalele desenate pe țesătură. Golurile de creion pot fi îndepărtate imediat, deoarece marginile lor zgâriate vor fi negre.

taie petalele


Începem să scorbim marginile tuturor petalelor tăiate. Aceasta trebuie făcută foarte atent pentru a nu deforma petala. Luați pensetele de la capătul ascuțit al inimii și țineți peste foc, zgâlțâind marginile foarte repede.

Începând să scrâșnească marginile


Avem aceste petale de trandafir de diferite dimensiuni și culori diferite.

colectăm un trandafir din țesătură


Începem să colectăm trandafirul din cele mai mari petale. Un strat va fi format din 4 petale de aceeași culoare. Pierdem prima petală cu un ac și facem mai multe cusături mici. Retragem acul din partea greșită. Fixăm colțurile ascuțite ale petalelor.

colectăm un trandafir din țesătură


Aplicați a doua petală. Coaseți acul de jos în sus și de sus în jos. Astfel, acul trebuie scos în mod constant mai jos.

colectăm un trandafir din țesătură


Colectăm 4 petale și începem să așezăm un nou strat, care are dimensiuni puțin mai mici și cu o culoare diferită. În clasa de master, petalele sunt dispuse astfel încât să fie mate și mari de jos, și transparente alternează cu mat în straturile superioare și până la capăt.

colectăm un trandafir din țesătură


Reduceți treptat dimensiunea petalelor și alternați culorile între ele.

colectăm un trandafir din țesătură


Fixăm nodul din partea greșită. Dacă este necesar să coaseți un trandafir finit la orice material, lăsați firul pentru lucrări suplimentare. La mijloc puteți să lipiți o perlă sau să o acoperiți cu petale foarte mici.

Trandafir de țesătură


Aceștia sunt trandafiri frumoși din țesătură!

Trandafir de țesătură
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat