DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Scrisoare vintage
O scrisoare în stil vechi este o modalitate excelentă de a-ți plăcea sufletul pereche, pentru că combină un aspect elegant și neobișnuit cu cuvinte emoționante și sincere, care vin din inimă. Pentru a crea o astfel de scrisoare vom avea nevoie de: o foaie de hârtie albă, un stilou, cerneală neagră, o brichetă, o cafea instant și o panglică. Cu toate acestea, în loc de stilou și carcasă, puteți utiliza stiloul negru obișnuit, iar cafeaua poate fi înlocuită cu o băutură puternică.

Pentru a crea o astfel de scrisoare, veți avea nevoie


Litera veche, cel mai probabil, a parcurs un drum lung și, prin urmare, nu poate fi absolut netedă și curată, așa că trebuie să pisăm ușor o foaie de hârtie.

sfărâmă o foaie de hârtie


Una dintre trăsăturile caracteristice ale scrisorii vechi este hârtia îngălbenită, așa că vom începe cu colorarea foii pe care o avem. Pentru a da hârtiei o nuanță galben-maronie, ar trebui să fie plasată în frunze de ceai sau cafea.

pune-l în frunze de ceai


Intensitatea petei, în acest caz, va depinde atât de perioada în care hârtia rămâne în vopsea, cât și de concentrația acesteia. De exemplu, o foaie de hârtie înmuiată într-o cană groasă de cafea va fi vopsită în literalmente una sau două minute, iar culoarea acesteia va fi saturată, în timp ce hârtia înmuiată într-o frunză slabă de ceai se va îngheța doar ușor.
Foaia de hârtie pictată trebuie scoasă din recipientul în care a fost amplasată și uscată în aer.

aer uscat


După ce hârtia se usucă puțin, trebuie să călcați foaia cu un fier. Acest lucru va netezi hârtia și va face mai convenabil pentru scrierea textului.

fieră foaia cu un fier


Acum puteți continua la îmbătrânirea ulterioară a hârtiei: rupeți puțin foaia, picurați ceara pe ea sau chiar lăsați amprente pe ea dintr-o cană de cafea fierbinte.

rupeți o foaie


Pentru a face hârtia și mai veche, puteți arde ușor marginile foii cu o brichetă. În același timp, trebuie avut mare grijă: trebuie să ardeți hârtia lângă un recipient cu apă, astfel încât să puteți stinge rapid marginile acesteia și să nu ardeți din greșeală cea mai mare parte a foii.

ardeți din greșeală

ardeți din greșeală


Acum că lucrarea este gata, puteți începe să scrieți scrisoarea în sine. Desigur, cel mai bine este să folosiți cerneală neagră și o pene pentru acest lucru, deoarece în acest caz textul va arăta mai vechi și autentic. Cu toate acestea, este destul de posibil să folosiți un stilou sau chiar un pix obișnuit cu gel negru.
Pentru ca textul scrisorii să pară vechi, merită să folosiți fonturile rotunjite caracteristice secolelor trecute, cu multe coturi și bucle. Desigur, nu toată lumea cunoaște arta caligrafiei, așa că puteți imprima în prealabil textul pe o imprimantă și abia apoi transferați-l pe o foaie de hârtie pregătită. În acest caz, literele se vor dovedi a fi perfect uniform și frumos, iar textul în sine va fi în armonie cu hârtia în stil.

Scrisoare vintage


După ce textul a fost scris și cerneala sa uscat, puteți roti ușor hârtia într-un tub și să o legați cu bandă. În loc de panglică, puteți folosi și sfoară grosieră obișnuită - acest lucru va oferi mesajului vechi o oarecare simplitate și, în același timp, nu-i va strica aspectul.

Scrisoare vintage
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat