DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Trandafir din hârtie ondulată
Trandafirii de hârtie arată nu mai puțin atractivi și spectaculoși decât trandafirii vii. Avantajul florilor de hârtie este că nu se estompează niciodată, iar realizarea lor este destul de simplă.

hârtie ondulată


Pentru a face un trandafir din hârtie ondulată, va trebui:
 • hârtie ondulată albă (hârtia poate fi orice culoare în funcție de culoarea dorită a mugurii);
 • hârtie ondulată verde;
 • bandă (opțional);
 • sârmă sau pină;
 • Adeziv PVA sau pistol adeziv;
 • line,
 • foarfece.

O fâșie lungă de 3 cm lățime ar trebui să fie tăiată din hârtie ondulată albă. Această bandă este înfășurată pe o sârmă sau o broască, fixată periodic cu lipici. În procesul de înfășurare se formează o bilă densă.

rotiți hârtia

proces de ambalare


În continuare, aveți nevoie de un dreptunghi de hârtie albă cu dimensiuni de 10x15 cm. Rețineți că dungile de pe hârtie creponată ar trebui să fie verticale, altfel o margine ondulată frumoasă nu va funcționa. Rotunjiți colțurile superioare, tăind cu foarfeca.

Colțuri rotunjite

Colțuri rotunjite


Marginea lungă a dreptunghiului și centrul acestuia trebuie întinse cu grijă cu degetele pe toată lungimea, pentru a forma un volum.

întinde-te pe toată lungimea

întinde-te pe toată lungimea


Petala rezultată este înșurubată pe tulpină deasupra mingii. Nu este necesar să strângeți puternic, o jumătate și două rânduri sunt suficiente.

înșurubat pe tulpină


Pentru a realiza petala, aveți nevoie de 3 dreptunghiuri de dimensiunea 10x15 din hârtie albă. Unul dintre dreptunghiuri se pliază de patru ori, iar petalele sunt tăiate cu o margine cretată deasupra. Partea inferioară a petalelor ar trebui să se îngusteze.

se pliază de patru ori

se pliază de patru ori


Petalelor li se oferă volum și o margine superioară ondulată similară cu prima petală mare. Partea de sus a petalelor este răsucită, pentru aceasta puteți folosi o broască, un stick sau foarfece.

Petalelor li se oferă volum

Petalelor li se oferă volum


Două dreptunghiuri albe sunt împăturite pe jumătate, din ele petalele sunt tăiate mai larg cu o margine triplă cretată deasupra.

dreptunghiul se pliază pe jumătate


Aspectul final al petalelor este dat similar celor anterioare.

dreptunghiul se pliază pe jumătate

vederea este atașată de petale


Petalele rezultate sunt lipite uniform în jurul mugurii. Le puteți atașa pur și simplu, apoi le puteți lega cu un fir. Se dovedește o astfel de floare de trandafir.

vederea este atașată de petale


Un dreptunghi verde de 10x15 este tăiat din hârtie verde, din care este făcut un sepal. Dungile de pe hârtie trebuie să fie verticale.

dreptunghi decupat


Triunghiurile sunt tăiate în mod arbitrar de la marginea superioară. Notele nu trebuie făcute mai departe de mijlocul benzii. Colțurile triunghiurilor sunt bine răsucite.

dreptunghi decupat

triunghiurile sunt tăiate


Fâșia rezultată, trebuie să înfășurați floarea, îndoind pliurile pe partea inferioară, astfel încât sepalele să fie într-o singură revoluție. Marginile benzii nu ar trebui să stea mult în spatele celuilalt. Materialul seminal este de asemenea sigilat sau legat cu fir deasupra.

înfășurați o floare


Marginea de jos a mugurelui rezultat trebuie tunsă cu foarfeca, astfel încât partea inferioară a sepalelor să fie îngrijită și naturală.

înfășurați o floare


Tulpina este înfășurată într-o fâșie lungă de hârtie verde sau bandă de ceai până la capăt.

înfășurați o floare


Iată un trandafir în cele din urmă.

Trandafir de hârtie ondulată


Trandafirii din hârtie arată bine atât individual, cât și într-un buchet și pot servi drept cadou original sau pot fi folosiți pentru decorare.
Comentarii (1)
 1. aleasă a inimii
  #1 aleasă a inimii vizitatori 24 septembrie 2015 20:06
  0
  Mare trandafir! Îmi place foarte mult! Și mi-ar plăcea să fac crini! Dacă cineva poate face asta și arăta, aș fi foarte recunoscător.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat