DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Husa de perna
Țesăturile de tapițerie sunt foarte potrivite pentru cusut un capac pe o pernă. de mobilier, țesături din bumbac, lenjerie, lână, blugi, pâslă. Nu există restricții speciale. Pentru acest caz am folosit țesătură de in. Puteți lua o pernă veche și coase un capac nou sub ea. Sau faceți totul singur. Am folosit o pernă veche sintetică pentru umplutură, din care au ieșit trei decorative deodată, cu dimensiunea de 40x40 cm. Este mai bine să udați o țesătură naturală înainte de a coase în apă fierbinte și a o călca cu abur pentru a evita contracția după spălare.

Deci, în exemplu, este descrisă cusutul unui capac care măsoară 40x40 cm. Tăiați o bucată de țesătură verde care măsoară 43x50 cm (dimensiunea pernei plus cusăturile și pliurile de țesătură). Apoi, pentru spate cu ajutorul fermoarului, am tăiat încă două bucăți de țesătură albă 43x26,5 cm (partea capacului, înjumătățită plus 5 cm de fermoar). Puteți face fără un dispozitiv de fixare și pur și simplu coaseți partea neterminată cu grijă cu mâinile după ce ați pus capacul, dar va fi mai convenabil să spălați capacul mai târziu cu dispozitivul de fixare, mai ales dacă țesătura este ușoară și va trebui spălată mai des. Luăm o bucată de dantelă de in, puțin mai lungă decât partea capacului.

bucata de dantela de in


Procesăm partea din spate a capacului. Indemnizația de fixare este fixată cu 2 cm, apoi din nou cu 2 cm. Este bine să apăsați imediat partea de călcat timp de câteva secunde cu o riglă din lemn după călcare. Arborele absoarbe bine umiditatea, acționând ca o presă ideală.

Procesăm partea din spate a capacului


Îl construim înapoi cu 1 mm de marginea călcată.

Amânăm


Marcăm cu știfturi pe bara de fixare executată locurile pentru butoanele de cusut - unul este cusut la mijloc și încă un cuplu, la 7 cm înapoi de butonul din mijloc.

Avem în vedere ace


Coase butoane, îmbătrânite, astfel încât firele să nu fie vizibile pe partea din față a fermoarului, pentru asta ne coase, atingând doar un strat superior de țesătură cu un ac.

Coase butoane


Fixăm butoanele dispozitivului de fixare și cosim ambele părți ale spatelui capacului cu aproximativ 5 cm pe fața țesăturii cu litera „G.” Pe partea scurtă a cusăturii noastre realizăm un element de fixare, astfel încât cusatura să nu se divergeze atunci când așezați capacul pe pernă.

cusătura nu este divizată


Luăm o bucată de țesătură verde și facem marcaje pe ea pentru cusut pe dantelă și pliuri. Acest lucru se face astfel încât elementele de decor să pară simetrice. Pe partea mai lungă a țesăturii amânăm 21,5 cm de la tăietură la dreapta (lungimea laturii capacului împărțită în jumătate plus alocația). Aceasta este perna noastră mijlocie. În stânga liniei de mijloc obținute, așezați 3 cm (jumătate din lățimea dantelei). În partea dreaptă a liniei medii am pus deoparte 4,5 cm (jumătate din lățimea dantelei plus lățimea pliului - 1,5 cm).

bucată de țesătură verde


Atașăm dantela la linia din stânga și o coasem cu o linie uniformă pe ambele părți. Punem două linii într-o singură direcție! În caz contrar, țesătura de sub dantelă va fi strânsă în timpul coasei.

Atașați dantelă


Începem să punem pliurile. Netezim țesătura pliată-l pe jumătate de-a lungul liniei drepte extrema dreaptă. Deci pliurile sunt perfect netede.

Începeți să pliați


Construim pliul făcând un pas înapoi de la marginea călcată de 1,5 cm (lățimea cutei). Îndepărtați pliul din partea greșită în direcția din dantelă. Împletim din nou țesătura cu așteptarea că noul pli va fi de asemenea lățime de 1,5 cm, călcați-l.

Împătim pliul


Am plia din nou pliul, dar de data aceasta ne retragem de la marginea călcată de 1,7 cm - astfel încât linia să nu fie vizibilă de sub pliuri. În principiu, puteți face cât mai multe pliuri doriți, amintiți-vă doar să calculați mai întâi consumul de țesut. Aveam o țesătură mică, așa că am așezat în două rânduri de cusături decorative de-a lungul pliurilor. Puteți coase dantele înguste. Sau faceți perna simetrică pur și simplu prin coaserea dantelelor în două rânduri. Totul depinde de imaginație și, dacă nu doriți să cheltuiți bani în plus pentru achiziționarea de decor, pe ceea ce este în aprovizionarea dvs. de acasă.

Am plia din nou pliul


Îndoiți fața în față cele două părți ale capacului, fixați-le cu ace, aliniați feliile și tăiați-le de-a lungul perimetrului. Procesăm marginea cu o cusătură de tip overlock sau în zig-zag.

părți ale capacului față în față


Aici avem o pernă decorativă pe canapea. Și indispensabil ca decor și confortabil pentru relaxare.

capac de pernă
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat