DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Ceasuri handmade
Cât de des de pe ecranul TV, din paginile revistelor sau comunităților online suntem învățați cum să facem ceva frumos din nimic. Și îl privim cu entuziasmul fetelor adolescente și se bucură. Oh, dacă mâinile mele ar crește din locul potrivit, aș face și eu ceva. Cât de des aveți astfel de gânduri? Sincer, eu constant. Dar, părerea adânc înrădăcinată, bine stabilită, că nici măcar nu pot ține acul în mâinile mele se află corect în mine foarte sigur și ferm. Dar probabil că fiecare tânără ca mine a avut un moment în care ne-am spus: „A fost, nu a fost”. Și s-au angajat să facă ceva „de genul”, în 90% din cazuri abandonându-și încercările patetice, neavând timp să parcurgă o treime din drum.
Dar de această dată mi-am spus: „Este suficient, trebuie să termini treaba, indiferent ce te costă”.
Așa că, mi-am amintit de orele îndepărtate pe un raft din cămară pentru o lungă perioadă de timp și am decis să scot un lucru din ele pe care îl voi folosi.

ceasul


În urmă cu o sută de ani, un fel de persoană „amabilă” ne-a oferit acest pustiu, care, așa cum ați putea ghici, a completat colecția de lucruri nereclamate.
O bluză veche a fost scoasă din dulapul fără fund, cu material frumos, dar nu este potrivită mult timp. Au existat un moment de lipici și o șurubelniță.
Procesul a început.
Cu o șurubelniță, am scos carcasa de plastic înfiorător din ceas, am scos paharul și am examinat cadranul, care trebuia lipit în unele locuri.

carcasă din plastic


Apoi, a tăiat o bucată de țesătură care avea dimensiunea potrivită din bluză și a tăiat o gaură în centru. Apropo, pentru a nu rata dimensiunea, a fost posibil doar din a doua încercare, deoarece în prima, materialul abia a atins marginea. Așadar, din experiența mea, pot spune că este mai bine să tai mai mult și apoi să o tăiați deja pe marginea ceasului.
Atunci a început momentul laborios și cel mai neplăcut, a fost necesară lipirea capacului de plastic peste material.

fluture


Cu ajutorul lipiciului și al mamei cuiva, tot am reușit să o fac. Adevărat, a trebuit să-mi iau rămas bun de la manichiură și de câteva ori pentru a smulge degetele care s-au blocat în loc de țesătură. Dar prin încercare și eroare, am intuit că este mai ușor să folosești stiloul cu bilă vechi, în spatele căruia este foarte ușor să lipici materialul. În legătură cu gemerea mea, când a trebuit să o rup și să o refac pentru că țesătura pufăia, nici măcar nu am spus.
Și acum lipiciul s-a uscat, a fost posibil să reasamblați ceasul. Ciudat, păreau foarte drăguți, dar ceva lipsea. Și apoi mi-am amintit fluturii care „trăiesc” în poza de gust a prietenului meu, făcând-o foarte mișto.
Rezolvat, făcând decorare din fluturi.
Am desenat un șablon pe hârtie și am tăiat-o. Apoi, am găsit un capac de salată, pe care l-am cumpărat în greutate acum câteva zile și mi-am dat seama că acest plastic va face sută la sută. Am mutat șablonul în plastic și am tăiat două fluturi.

lac


Se aplecă spre locurile unde începeau aripile, deoarece plasticul era destul de moale pentru asta.
După ce a trebuit să-mi amintesc copilăria și să încep să desenez. Lustrele de unghii vechi au fost la îndemână, care s-au dovedit a fi din abundență. Pe partea din față, am aplicat baza de culoare, roșu-portocaliu.

pânză


Am făcut marginea bronzului arcului, am pictat sclipiri de roz pal și aur și am pus patru puncte în alb pe fiecare fluture.
Rezultatul m-a mulțumit, fluturii străluceau, dar nu erau elaborați sau prea colorați, ceea ce ar fi de prisos cu o țesătură gri-albastru cu un model paisley pe marginea ceasului.Le-am lipit de ceas în ordine aleatorie și am început să mă bucur de rezultat.

Ceas realizat manual


Doar două ore de muncă, o manichiură ruptă și pielea sfâșiată din lipici pe degete. Dar rezultatul a depășit toate așteptările mele. Un ceas minunat cu fluturi atârnă acum în centrul meu. Și destul de ciudat, după o oră nu mă mai gândeam la manichiură și lipici uscat, dar m-am uitat adesea la ceas, de vreme ce îmi plac foarte mult.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat