DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Pălărie de pâslă
O pălărie feminină mică s-a născut datorită egiptenilor antici. La fel de bine s-a întâmplat că au fost aceia care au început să împodobească capul cu asemănarea unei căciuli moderne. Doar regii și regine ar putea purta, de aceea nu este surprinzător că a fost bogat decorat cu aur, perle și pietre prețioase. Coafura poporului regal era o adevărată operă de artă, care avea însă un dezavantaj serios - o greutate prea mare.
Palariile moderne sunt destul de lejere, dar nu mai puțin frumoase și lucruri uimitoare. Așadar, o pălărie cu pâslă mică este un plus excelent la imagine, fie că este vorba despre o rochie de lux, rochie de seară sau ținută pentru o ședință foto. Atrage mereu atenția și face imaginea mai misterioasă și mai misterioasă. Puteți crea o astfel de pălărie cu propriile mâini. Panglici, margele, împletitură, voal, strasuri, pene, flori, bijuterii din lut polimeric sunt perfecte ca ornamente, zborul imaginației este nelimitat. Forma pălăriei poate fi dată. Atelierul prezentat mai jos va oferi o oportunitate de a crea o pălărie exclusivistă pentru femei.

Pentru a realiza o pălărie din pâslă avem nevoie de:
1. Foaie de pâslă (cu cât este mai densă, cu atât își păstrează mai bine forma).
2. Fire (nu este necesar să selectați tonul, în acest proces, acestea se vor ascunde în spatele decorului, dar nici nu trebuie să luați un contrast puternic).
3. Un ac (este mai bine să ia unul mic și subțire, îi va fi mai ușor să coase detalii minuscule ale unei pălării).
4. Două obiecte rotunde plate, pentru un șablon (un CD este perfect pentru câmpurile de pălării și, în cazul nostru, un magnet este pentru partea de jos).
5. Foarfece (cu cât sunt mai clare, cu atât detaliile pălăriei se vor dovedi).
6. Banda de măsurare.
7. Creta.
8. Decoratiuni pentru decor (voal, pene, semi-perle etc.).

Odată cu pregătirea terminată, acum procesul de fabricație în sine.
Pe o secțiune de pâslă cu cretă, schițăm câmpurile viitoare, partea de jos și tul.

pălărie de pâslă


Tăiați cu atenție și scuturați creta, în viitor acest lucru nu va fi posibil.
Coaseți tulul în partea de jos a pălăriei, captând stratul superior de pâslă. Astfel, cusăturile aproape nu vor fi vizibile.

pălărie de pâslă


Îl întoarcem pe partea din față, ascunzând cusăturile spre interior.
Pe marginea inferioară a tulului cusem o panglică din dantelă.

pălărie de pâslă


Cu cât este mai înaltă, cu atât va ascunde cusătura tullei cu fundul. Cusătura superioară poate fi decorată cu o panglică din satin, punându-l pe lipici. În cazul nostru, este ascunsă de o panglică din dantelă, deci nu este nevoie să supraîncărcați pălăria cu decor.
Coaseți pe câmpurile capacului, captând și stratul superior de pâslă.

pălărie de pâslă


Cusătura, din nou, poate fi ascunsă în spatele decorului (panglică, strasuri, nasturi etc.).
Împăturând voalul cu un acordeon și lăsând aproximativ 1 cm la pli, îl coase la baza tulului.
Mascăm articulația panglicii de dantelă din lateral cu o pene, cusând-o la pălărie.

pălărie de pâslă


Apoi începem să fantasmăm, decorând pălăria finisată în toate felurile posibile. Lipiți o figură pe capul penei și o semi-perlă artificială pe voal și pălărie.
Puteți coase o invizibilitate, o clemă sau un cerc la baza pălăriei finite. Astfel, după ce ați petrecut doar o oră, puteți obține un plus unic pentru ținuta voastră.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat