DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Lupta împotriva muștelor (Velcro, și toate astea)
Cine sunt muștele și cum să le faci față?


Cred că toată lumea știe aceste insecte enervante. Și cu toții (sau aproape toți) știm cum să ne descurcăm, acest lucru se atașează de geamurile ferestrelor (în cazul extrem, tul), atârnați benzi lipicioase de la muște și acest lucru este suficient. Principalul lucru este să nu permiteți posibilitatea de a lăsa ușile și ferestrele deschise. Dar, cu toate acestea, muștele sunt deja la locul dvs., puteți sfătui câteva modalități de a le înlătura.


În natură, există multe specii diferite de muște. Cu toate acestea, muștele interioare sunt cele mai frecvente. În putrezirea gunoiului, în legumele putrede, în gunoi, o muscă depune până la 100 de ouă la un moment dat, dintre care larvele apar în câteva ore. După câteva zile, larvele pupă, și apoi muște apar din ele. Toate acestea durează aproximativ șase zile. Durata medie de viață a unei muste este de 35-40 de zile.

Muștele de la baza fiecărui picior au o placă păroasă, lipicioasă, care permite insectei să se deplaseze liber de-a lungul pereților și plafoanelor netede. Pe aceste plăcuțe lipicioase (ca, într-adevăr, pe alte părți ale corpului), mușca transportă un număr imens de microorganisme. La o singură muscă puteți găsi câteva milioane de microbi diferiți, inclusiv agenți patogeni. Muștele pot transporta agenți patogeni ai unor astfel de boli periculoase precum dizenteria, antraxul, holera, tuberculoza și febra tifoidă.Prima și principala condiție pentru combaterea muștelor este curățenia. Dacă camerele și bucătăria sunt curate, podelele sunt măturate, nu există firimituri și resturi alimentare pe masă - muștele sunt oaspeți rari.Pentru a alunga muștele din cameră, se recomandă ca geamurile să fie strânse bine timp de 10-15 minute. Apoi, deschideți rapid fereastra, lăsând toate celelalte părți ale ferestrei întunecate. Muștele se vor îndrepta în lumină și vor zbura afară din cameră.Se observă că muștele le este frică de tiraje, de aceea este necesar să ventilați camera mai des. Dacă muștele intră în cameră din stradă, geamul trebuie strâns cu o plasă.

Vara, când speli ferestrele și podelele, trebuie să adaugi puțină kerosen în apă.

Amestec otrăvitor de muște:
1) luați 1 g de zaharină și 10 g de miere într-un pahar cu apă. Se înmoaie hârtia cu această compoziție și se usucă. Când folosiți, puneți hârtie într-o farfurie și udați-vă cu apă,

2) luați 40 g de zahăr într-o jumătate de pahar de lapte și adăugați 40 g de piper negru. Înmuiați hârtia cu acest amestec

3) faceți un amestec de 1 lingură formalină, 5 linguri de apă dulce și 3 linguri de lapte. Turnați amestecul în farfurii și puneți o bucată de pâine la mijloc,

4) Să dilueze DDT sau pulbere de hexochloran cu apă și să ștergi lichidul rezultat cu pereții și ferestrele camerelor, latrinele, coșurile de gunoi. Tratamentul DDT este valabil până la 3 luni, iar hexochloranul este puțin mai mic.

Se recomandă alternarea ambelor medicamente, în caz contrar, corpul muștei se adaptează și otrăvurile nu acționează asupra noului puiet.

Muștele de interior se tem de mirosul de tansy; dacă această plantă este plasată în cameră, muștele vor zbura.

De asemenea, puteți scăpa de insecte în casele cu plante carnivore. Plantele care prind insecte nu necesită îngrijire specială. Deosebit de eficiente ca vânătorii de muște sunt sundew, papaver și flytrap venus. Oricine se teme de substanțele chimice toxice și consideră Velcro „neestetic” poate încerca să scape de oaspeții neinvitați în casa sa, punând ghivece cu plante de vânătoare pe pervazul ferestrelor.

Velcro din muște.


Banda adezivă pentru distrugerea muștelor poate fi pregătită de unul singur.Pentru a face acest lucru, puneți 30 g de colofon și 20 g de ulei de ricin într-un borcan de fier, puneți borcanul în apă fierbinte și încălziți până când conținutul se topește. La masa rezultată se adaugă puțină miere sau gem și apoi se toacă cu o perie pe hârtie groasă.

Iată câteva rețete mai lipicioase:
1. 200 g de colofină, 50 g de terebentină, 100 g ulei de ricin, 50 g sirop de zahăr sau melasă;
2. 300 g de colofină, 200 g ulei de in, 60 g miere;
3. 300 g de rășină de pin, 150 g de ulei de in, 10 g de ceară, 50 g de miere sau sirop de zahăr;
4. 400 de trandafiri, 100 g miere brută, 200 g ulei de ricin, mașină sau vaselină, 40 g glicerină.

Toate aceste amestecuri sunt preparate după un singur principiu: într-o baie de apă, topiți rășina sau colofonul, adăugați alte componente și aplicați-l fierbinte pe hârtie.


Comentarii (2)
 1. CKBO3b_IIPOCTPAHCTBO
  #1 CKBO3b_IIPOCTPAHCTBO vizitatori 11 septembrie 2011 19:29
  0
  Si de unde sa cumperi o planta insectivora ??? catalogheaza
 2. Sansanych
  #2 Sansanych vizitatori 16 aprilie 2019 17:37 p.m.
  0
  Nu am văzut ulei de ricin de vânzare. Poate că nu te uiți acolo ...?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat