DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Un mic taburet din lemn va găsi aplicație în fiecare casă. Cu astfel de scaune, copiii se grăbesc cu mare bucurie. Stând pe un astfel de scaun, este convenabil să curățați cartofii și să efectuați alte lucrări de „șezut”. Cu toate acestea, nu multe persoane decid să cumpere un scaun mic din cauza faptului că există întotdeauna o risipă mai importantă de resurse financiare. Și aici, pentru a face un mic scaun din lemn cu propriile mâini aproape toată lumea poate face. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un puzzle și puțină imaginație.

Pregătirea.
Marcarea bordului.
Fabricarea pieselor, măcinarea.
Taburete de asamblare.
Pictura.

Pregătirea.
Pregătirea materialului și a instrumentelor necesare joacă un rol important și vă permite să economisiți timp în viitor. Pentru a face un scaun avem nevoie de:
- o placă tăiată cu dimensiunea de 800x200x25 mm (dimensiuni aproximative, puteți proceda din ceea ce este disponibil),
- 8 șuruburi strălucitoare (50-60 mm),
- șmirghel,
- puzzle,
- o șurubelniță sau o șurubelniță,
- vopsea și lac pe lemn,
- bandă, creion și colț.

Marcarea bordului.
Trebuie să începeți marcând tabla. În primul rând, folosind un colț, un creion și o bandă, marcăm un segment dreptunghiular fără noduri de 32-33 cm lungime.Acesta va fi partea superioară a scaunului nostru înalt. În continuare, notăm două segmente de 23 cm - acestea vor fi laturile. Acum este de dorit să le oferim un anumit model. Puteți utiliza orice obiecte care au un cerc pentru aceasta, pur și simplu le conturați cu un creion. Dar, o astfel de metodă implică pierderea timpului. La urma urmei, va trebui să marcați centrul și alte dimensiuni în fiecare parte. Prin urmare, pentru pereții laterali este mai bine să folosiți un model tăiat anterior din carton gros sau alt material. Vă va permite să marcați ușor și rapid un număr mare de părți. Este suficient să atașați un model și să cercuiți cu un creion.

Marcarea bordului


Apropo, utilizarea unui model ondulat pe lateral nu numai că le oferă un aspect frumos, dar vă permite să tăiați toate nodurile nedorite.
Și imediat marcați jumperul. Acesta trebuie să aibă forma unui trapez și să aibă laturi de 230 și 220 mm. Lățimea jumperului nu este importantă - de la 80 la 120 mm.

Fabricarea pieselor


Deci, are o placă marcată.

Fabricarea pieselor


Important! Nu trageți linii prea îndrăznețe - acest lucru afectează uniformitatea de tuns. Da, și ștergerea unui creion nu este atât de ușoară.

Fabricarea pieselor.
Folosind un puzzle, ne-am tăiat toate părțile. Aici, importanța este importantă. Pentru o tăietură uniformă a tăieturii, este mai bine să purtați lama sculei nu de-a lungul liniei, ci pe partea acesteia.

Fabricarea pieselor


Puteți învăța cum să tăiați uniform pe deșeurile inutile. Deci, tăiați toate detaliile.

detalii scaun


În continuare, folosesc o cârpă mare de culoare albă pentru a netezi colțurile ascuțite ale părților din jurul circumferinței, pentru a macina capetele.

părți ale pielii


Acest lucru va oferi produsului nu numai un aspect frumos, ci și ascunde toate denivelările posibile ale tăierii.
În continuare, lustruim cu atenție toate aceste părți cu șmirghel fin. Cel mai rațional este să efectuați această procedură în această etapă, deoarece pot apărea o serie de inconveniente atunci când șlefuiați structura finisată. Este convenabil să măcinăm planuri netede, punând șmirghel pe un bloc de lemn sau pe o chitură manuală. Principalul lucru este calitatea, deoarece după vopsire vor apărea toate defectele și vor fi vizibile.
Așa arată părțile lustruite și nu șlefuite.

capac


Deci, are aceleași părți, dar este pregătit pentru asamblare.

Ansamblu taburete


Taburete de asamblare.
Se recomandă realizarea montajului în această ordine:
- conectați pereții laterali cu un jumper (1 șurub pe fiecare parte);
- așezați acest design pe o suprafață plană și înșurubați capacul superior (2 șuruburi pe fiecare parte);
- Consolidăm conexiunea pereților laterali cu un jumper (încă 1 șurub fiecare).

Ansamblu taburete


Scaunul este asamblat! Încă o dată, verificați-l pe un avion plat. Dacă scaunul este puțin slăbit, atunci agățăm picioarele până când produsul este complet stabil.

Ansamblu taburete


Pictura.
Înainte de vopsire, verificăm încă o dată produsul pentru defecte, dacă este necesar, ștergem-le și restul creionului. Folosind o perie, curățăm scaunul de praful de lemn și continuăm la vopsire.
Există deja „gustul și culoarea unui prieten acolo!” Puteți părăsi culoarea naturală a copacului deschizându-l cu lac incolor. Puteți conferi produsului o culoare specifică folosind o varietate de vopsele din lemn, care sunt complete în toate magazinele de construcții. În principiu, un singur strat este suficient pentru vopsire. Dar, dacă după uscarea completă a primului strat, suprafața este din nou șlefuită ușor cu o cârpă fină și se aplică un nou strat de lac, atunci luciul produsului va crește vizibil.
Important! Capetele slab șlefuite absorb mai multă vopsea și devin mai întunecate.

scaun


Pare un scaun finisat, lăcuit.

Scaun de bricolaj


Este nevoie de puțin mai mult de două ore pentru a face acest lucru (fără a lua în considerare uscarea). Cum să folosiți un scaun gata - pentru a vinde, da sau folosi singur - este o problemă privată pentru toată lumea. Principalul lucru este că acest scaun frumos este făcut de tine!
Și dacă sunteți gata să petreceți mai mult de două ore, de exemplu două zile, există o poveste despre cum să faceți un colț de bucătărie moale. Puteți citi mai multe despre acest lucru la acest link - cum să faci un colț în bucătărie.
Comentarii (8)
 1. Dmitry Rekun
  #1 Dmitry Rekun vizitatori 17 mai 2015 04:27
  2
  Puteți ucide cu un astfel de scaun
 2. Svetlana
  #2 Svetlana vizitatori 11 ianuarie 2016 18:10
  5
  [b] Dmitry Rekun [/ b],
  Dar puternic!
 3. Galina
  #3 Galina vizitatori 27 mai 2016 18:23
  0
  Ai mâini aurii, mi-a plăcut foarte mult, îi voi cere și soțului meu să facă la fel. Mulțumesc pentru idee.
 4. AIDOS
  #4 AIDOS vizitatori 9 noiembrie 2016 12:57
  0
  Bună după-amiază
  Am realizat și în conformitate cu schițele dvs. pentru mama mea, nu pot obține suficient
 5. Ivan
  #5 Ivan vizitatori 26 iulie 2017 11:04 p.m.
  2
  Mi-a plăcut, am făcut un șablon ușor diferit pentru picioare și așa am făcut totul în funcție de desen, am avut parte de o petrecere plăcută seara în garaj făcând acest scaun
 6. Invitat Sergey
  #6 Invitat Sergey vizitatori 6 aprilie 2018 14:23
  0
  De ce jumperul are forma unui trapez?
 7. spu
  #7 spu vizitatori 21 aprilie 2018 08:51
  0
  Picioarele trebuie să fie mai late decât scaunul. Până când copilul va veni la margine și va cădea
 8. Masha
  #8 Masha vizitatori 31 octombrie 2018 9:41 p.m.
  0
  Apoi ai un scaun înalt, apoi un taburet, dar de fapt ai făcut o bancă.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat