DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Brânză feta de casă
Brânza de casă, al cărei proces este complet pe mâna gazdei „de la zero”, este uneori mult mai bună decât brânza de la magazin, cu aditivi nu foarte utili și „secrete” de producție. Vei fi surprins, dar acasă poți găti multe soiuri: mascarpone, suluguni, brânză feta etc. Această clasă de master se va concentra pe brânză, deoarece pentru această brânză sunt necesare doar două ingrediente: laptele și enzima brânză.

Brânză de casă Brynza


Pentru a face brânză feta acasă, veți avea nevoie de:
lapte de casă;
enzimă brânză;
termometru de apă;
o oală mare sau orice altă capacitate pentru aragaz;
o strecurătoare;
tifon sau pânză albă subțire;
sarea.

enzimă de lapte și brânză


Rezultatul final este influențat foarte mult de lapte - trebuie să fie de casă, iar cu cât este mai gras, cu atât veți obține mai multă brânză până la urmă. Aproximativ 10 kg de brânză pot fi făcute din 10 litri de lapte de casă cu grăsime medie.
Important: dacă nu aveți propriul lapte, trebuie să îl cumpărați doar de la vânzători de încredere care monitorizează curățenia și sănătatea animalelor lor. Acest lucru se datorează faptului că laptele din această rețetă nu este supus unui tratament termic adecvat.
Așadar, turnați laptele în tigaie, apoi puneți-l pe foc lent. Nu mergeți departe, deoarece se va încălzi rapid (până la temperatura dorită de 35 de grade).

se toarnă lapte în tigaie


În acest moment, vă puteți implica în cultivarea enzimei de brânză Meito, pe care o puteți cumpăra de la orice magazin online specializat. Punga enzimatică este concepută pentru 100 l de lapte, deci trebuie împărțită în avans în 10 părți. Se diluează una dintre părți cu 100 ml de apă la temperatura camerei (nu este fierbinte).

enzimă de brânză de reproducere


În timp ce te încurci cu enzima, laptele va deveni puțin cald. Acest lucru este suficient, dar doar în caz, verificați temperatura acestuia. Dacă nu aveți la îndemână un termometru de apă, puteți folosi omologul său electronic de uz casnic, însă ar trebui să aibă o rezistență la apă 100%. Temperatura laptelui cald din această rețetă nu depășește 35 de grade, deci un termometru electronic convențional face față cu succes sarcinii.

laptele va deveni puțin cald


Apoi, turnați paharul pregătit cu enzima în tigaia scoasă din aragaz, apoi amestecați cu atenție laptele. În această etapă, participarea ta la preparat se încheie, deoarece laptele trebuie lăsat 20-30 de minute.
Va trece o jumătate de oră și vă puteți întoarce la viitoarea brânză. În acest timp, laptele se transformă într-o substanță gelatinoasă, care trebuie tăiată în bucăți mici cu un cuțit (chiar în tigaie), apoi lăsată încă 15 minute.

devin substanță gelatinoasă


Următorul pas este eliminarea serului, pentru care transferați cu atenție masa într-un colizor cu tifon (sub un colizor trebuie să puneți niște recipient pentru a colecta ser). Pe viitor, poate fi folosit pentru a face clătite, pâine și doar bea. De asemenea, pentru a accelera procesul, ar fi bine să faceți o mică opresiune folosind o cutie de apă obișnuită.

bucăți mici


După o oră, brânza trebuie să fie răsturnată cu grijă, pentru ca zerul să se scurgă mai bine. Până în acest moment, masa devine densă, pe ea apare un desen clar al unui colizor, astfel încât puteți deja să îndepărtați tifonul.

eliminarea serului


După încă o oră, brânza se toarnă cu saramură (zer și sare chiar peste gustul tău). Nu este necesar să vă mențineți mult timp în saramură - 15-20 de minute sunt suficiente.
Vă rugăm să rețineți: dacă vă plac găurile din brânză, lăsați-o încă două ore fără frigider.

Brânză de casă Brynza


Totul, brânza delicioasă de casă este gata.
Comentarii (3)
 1. Louise
  #1 Louise vizitatori 27 august 2015 19:04
  0
  Îmi place cu găuri. Și să mai ții încă 2 ore fără frigider în saramură sau exact așa?
 2. Natalie
  #2 Natalie vizitatori 2 septembrie 2015 18:04
  0
  a cumpărat lapte de casă, încălzit la 35 gr. enzima a fost turnată, a stat 30 de minute și nu s-a ondulat deloc. Puse pe foc, ondulat în sus, dar brânza a început să-i spele pe dinți. Care ar putea fi motivul? Am observat că flaconul din laptele de seară este absolut curat ca după magazin, deși nu l-am spălat.
 3. Svetlana
  #3 Svetlana vizitatori 23 iunie 2017 18:47
  0
  Natalie, ai așteptat 30 de minute. acest timp nu a fost suficient, uneori trebuie să așteptați 50-60 de minute. Aceasta poate depinde de prospețimea laptelui.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat