DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Semafor de jucării
Vă aduc în atenție o manuală educațională originală pentru jucării, realizată dintr-o cutie goală de pastă de dinți, cu o fotografie pas cu pas.
Această clasă de master este destinată: profesorilor de grădiniță, profesorilor de școală primară, șefilor de învățământ suplimentar. În plus, o astfel de jucărie Traffic Light va fi utilă pentru părinții bebelușilor ca instrument didactic util pentru studierea semnalelor de trafic cu un copil. De asemenea, la grădiniță, la școală, puteți organiza o expoziție pe cel mai bun semafor, completându-l cu câteva elemente originale, de exemplu, atașarea unui capac, stilouri etc.
Pentru semafoare trebuie să petreci nu atât de mult timp. Iar materialul din care va fi făcută jucăria este destul de simplu și accesibil tuturor. În general, nu există granițe pentru fantezie, așa că mergeți mai departe în țara fabuloasă a traficului!
Pentru fabricare, veți avea nevoie de următoarele echipamente: hârtie colorată (roșu, galben, verde), o foaie albă A4, lipici PVA (sau lipici de lipici), foarfece, o cutie de pastă de dinți goală, un creion simplu, o riglă, un arc (pentru a face o gaură la un semafor), o copertă dintr-o cremă sau deodorant (pentru desenarea cercurilor colorate), un dispozitiv pentru un balon pe un picior de plastic (o jucărie va sta pe ea).

materiale


Descrierea postului
Pasul nr. 1. Pe o foaie albă cu un creion și o riglă simplă, trageți linii corespunzătoare dimensiunii cutiei din pasta de dinți.

trage


Notă. Pentru copiii mici, șabloanele pot fi pregătite în avans.
Pasul nr. 2. Cu ajutorul foarfecelor, tăiați piesa de-a lungul marginilor exterioare (contur), care va fi necesară pentru lipirea cutiei.

decupat


Pasul 3. Îndoiți hârtia de-a lungul liniilor, astfel încât colțurile în timpul lipirii cutiei să fie netede și clare.

împacheta


Pasul numărul 4. Lipiți un semifabricat alb pe cutie.

cutie albă


Pasul numărul 5. Un simplu creion pe baza semaforului (pe de o parte) conturează locul pentru gaură, apoi străpungeți cu un arc.

face o gaură


Pasul 6. Pe foile colorate - roșu, galben, verde, aplicăm capacul de cremă și cercăm în jurul lui cu un simplu creion.

cercuri colorate


Pasul numărul 7. Tăiați cercurile colorate cu foarfece și lipiți-le pe semafor cu clei-creion în secvența corectă: roșu, galben, verde.

semafor de jucărie


Etapa nr. 8. Introduceți un picior de plastic cu o bază rotundă în gaura făcută (un dispozitiv pentru un balon).

semafor de jucărie


Asta s-a dovedit a fi semaforul! O astfel de jucărie volumetrică educativă este sigur că va atrage copilul nu numai la joc, dar va fi interesant și pentru el atunci când învață regulile drumului! Notă. Pentru o mai bună stabilitate a semaforului, este mai bine să scurtați ușor piciorul de plastic cu foarfece.
Și pentru a studia semnalele, puteți suplimenta jucăria din diferite părți cu orice culoare - roșu, galben și verde, astfel încât copiii să poată numi alternativ o anumită culoare și ce înseamnă.
Comentarii (1)
  1. credință
    #1 credință vizitatori 3 august 2017 07:53
    1
    Aristotel, Tyuk-tyuk, bucăți de hârtie))

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat