DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Acum mulți preferă să folosească piepteni de lemn. Astfel de piepteni sunt ecologici, nu afectează scalpul, părul nu este electrificat, spre deosebire de cele din plastic. Dar cel mai adesea, acești faguri sunt pur și simplu lustruite bine, fără niciun decor. Un pieptene de păr din lemn poate fi decorat interesant cu decoupage. Această tehnică necesită precizie și precizie. Dacă totul este făcut corect, rezultatul va fi cu siguranță mulțumit. Pentru muncă, nu sunt necesare materiale scumpe și abilități speciale.

Materiale și instrumente:
pieptene din lemn;
vopsele acrilice;
imagine;
burete;
perii;
lipici "PVA";
foarfece;
lac acrilic.

Materiale și instrumente


1. Mai întâi trebuie să demontați pieptenele. Separați peria de carcasa din lemn. Pentru munca noastră, avem nevoie doar de partea sa din lemn, lăsăm peria deoparte.

Separați peria de carcasa din lemn


2. Vom face un pieptene pentru fată, așa că selectăm poza tematică corespunzătoare. Poza poate fi pe un șervețel, o carte poștală. Decupăm poza, oferindu-i o formă ovală și o dimensiune adecvată - o facem puțin mai mică decât corpul pieptenului.

selectăm o imagine tematică


3. Decupați a doua imagine - o inimă mică. Acesta va fi amplasat la capătul mânerului din lemn.

Tăiați și a doua poză


4. Procedați acum la colorarea pieptenului. Aplicăm mai multe straturi de vopsea acrilică roz. Acest lucru se poate face cu o perie, burete sau o bucată de spumă. Aplicăm un strat nou numai după ce precedentul s-a uscat complet. Pentru a obține o culoare strălucitoare și saturată, aplicați cel puțin trei straturi de vopsea.

continuați la colorarea pieptenului


5. În timp ce vopseaua de pe baza de lemn a pieptenelui se usucă, vom continua la pregătirea imaginilor. Sunt tăiate dintr-o carte poștală, deci trebuie subțiate. Am pus ambele poze în apă caldă timp de 10 - 15 minute pentru a se uda. Apoi separam stratul superior, pe care îl vom folosi în lucrările viitoare. Aceasta trebuie făcută foarte atent pentru a nu deteriora imaginea, deoarece hârtia umedă se rupe cu ușurință.

se pune în apă caldă


6. Pe partea inversă, îmbrăcăm imaginile cu clei diluat cu apă. Aplicați puțin lipici, astfel încât să nu iasă dincolo de marginile imaginii. Pentru a evita formarea ridurilor și a neregulilor, lipim imaginea, începând de la mijloc, o netezim ușor. În caz de schimbare a imaginii sau de apariția ridurilor, puteți ridica marginea imaginii și să o aliniați.

smear poze cu lipici

ușor neted


7. Complement decorare piepteni cu puncte galbene. Înmuiați spatele periei în vopsea galbenă și puneți puncte în jurul imaginilor lipite, apoi peste tot pe pieptene. Puteți aplica puncte cu o scobitoare sau un băț de lemn, cel mai important, că acestea au aceeași dimensiune. După uscarea vopselei aplicate, deschideți suprafața cu lac. Mai bine să se deschidă de mai multe ori.

deschideți suprafața cu lac


8. Partea de lemn a pieptenului este gata. Decupaj pieptenele sunt terminate. Rămâne doar să colectați toate detaliile și puteți începe să le utilizați. Un mic fashionist va fi încântat de un astfel de pieptene, pentru că nimeni altcineva nu are așa ceva și nu poate fi!
De asemenea, acest pieptene din lemn va fi un cadou minunat.

Decoupage de bricolaj

Faguri de decoupage
Comentarii (1)
  1. Helena
    #1 Helena vizitatori 15 octombrie 2014 16:45
    0
    Vă mulțumesc foarte mult pentru MK detaliat !!!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat