DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Ghiveci de flori din ziar
Selecția de ghivece de flori în supermarketuri este foarte mare. Dar orice gospodină vrea să aibă un vas original, fără investiții materiale mari. Și soluția la această problemă. Vă puteți țese un vas frumos pentru plante de interior, folosind materiale improvizate ieftine.

Vom avea nevoie de:
- ziare;
- frigarui culinar subțire sau ac de tricotat;
- lipici PVA;
- o oală (ca bază pentru țesutul tău);
- carton gros pentru partea inferioară;
- foarfece sau cuțit clerical;
- coji de haine;
- vopsele acrilice sau guașă și perie;
- Lac de alchid și perie.

Să trecem la procesul de creație:
1. Prima sarcină este pregătirea rafturilor de hârtie pentru viitoarele tuburi. Extindeți ziarul și tăiați-l în fâșii de 10-12 cm.

Foaie de ziare


Veți avea nevoie de o mulțime de tuburi (pentru un astfel de vas, ca în fotografie, a fost nevoie de aproximativ 80-90 de tuburi), așa că pregătiți în avans un număr mare de benzi de hârtie.
2. Începem să facem tuburi. Așezați o bucată de ziar în fața voastră și un ac subțire sau o broască pe colțul său. Ziarul și frigarui ar trebui să formeze un unghi acut, așa cum se arată în fotografie.

Foaie de ziare


Și apoi începeți să rotiți treptat ziarul într-un tub, apăsându-l ferm pe masă, astfel încât să devină subțire și dens.

opriți tubul

opriți tubul


Când rămâne un mic colț al hârtiei, ungeți cu lipici și lipiți-l la tub.

lipici


Tubul este gata, rămâne doar să scoată cu grijă frigarui (sau vorbit) din el.

conducta de ziar


3. Luăm un carton dens și tăiem din el fundul viitorului vas. Cu un cuțit sau foarfece, găuriți găuri lângă margine. Găurile trebuie așezate la aceeași distanță unul de celălalt.

bază de ghiveci


4. Introduceți tuburile în găurile din carton și îndoiți o secțiune de 3-4 cm.

săriți tuburile

săriți tuburile


5. Când tuburile sunt introduse în toate orificiile din fund, luați un alt tub și îndoiți-l exact pe jumătate. Ridicând îndoitul și atașat la partea inferioară a tubului, le împletim cu o cifră opt.

săriți tuburile


Conectăm partea exterioară și interioară a tuburilor verticale. Când întregul rând este împletit în acest fel, trebuie să luați oala și să o puneți în centrul cercului format de tuburi. Ghiveciul va îndeplini sarcina bazei de țesut, va ajuta la țesut uniform și precis. Pentru comoditate, tuburile verticale sunt fixate cu pâlpii de haine pe pereții vasului.

oală de țesut

oală de țesut


6. Al doilea rând țese pe același principiu ca primul.

tresă


Când paiele pe care le țeseți se termină, trebuie să luați un nou paie și să îl introduceți în cel care se termină. La fiecare tub, un capăt este întotdeauna ușor mai subțire decât celălalt. Astfel, puteți conecta cu ușurință cele două tuburi, introducând partea subțire în cea groasă și continuați să lucrați. În procesul de țesut pâlpile de haine pot fi îndepărtate, deoarece tuburile vor fi deja strâns fixate între ele.

tresă


7. Când vasul de răchită atinge înălțimea dorită, matrița poate fi îndepărtată. Tuburile orizontale trebuie tăiate și ascunse în țesut, asigurându-le cu lipici.

tresă


8. Acum trebuie să dați o completitate părții superioare a oalei. Pentru a face acest lucru, luați un băț vertical și, înfășurând partea din spate a următorului, coborâți-l în jos.

tresă


Continuați această operație cu toate tuburile.

tresă

tresă


9. Introduceți tubul în gaura din față, adică în orificiul care s-a format înainte de următorul stick. Repetați acțiunea până când toate tuburile sunt direcționate în interiorul produsului.

curbe


10. Tăiați capetele tuburilor, acestea nu trebuie să depășească 2-3 cm. Lipiți vârful tubului pe interiorul vasului și fixați-l cu un ac de rufe. Remediați că toate conductele.

țese


11. Produsul se va usca complet după câteva ore.

Vas de flori de ziar

Vas de flori de ziar


12. Puteți începe colorarea.

Vas de flori de ziar

Vas de flori de ziar

Vas de flori de ziar

Vas de flori de ziar

Vas de flori de ziar


13. Dacă utilizați acest vas ca decorare pentru flori de interior și intenționați să adăugați această floare, vă recomandăm să acoperiți produsul finit cu lac alchid.
14. După uscare, introduceți floarea preferată într-un vas de plastic într-un vas de răchită! Totul este gata!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat