DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cadru foto
După ce te-ai gândit să realizezi un cadru pentru fotografii cu propriile mâini, poți reflecta asupra întrebărilor "Merită să o faci și să petreci timp? De ce să nu o cumperi, pentru că sunt doar o mulțime de ele ?!". Dar trebuie doar să te gândești de unde a venit dorința de a desena un cadru și toate întrebările îmi dispar din cap. Astfel, dorim să acordăm amintirilor noastre o semnificație specială și să facem vizionarea lor mai confortabilă și plăcută pentru ochii noștri. Merită munca.
Pentru a realiza o ramă foto, pregătiți un carton gros (2-3 mm grosime), lipici PVA, un cuțit de papetărie, lipici Moment, un creion, foarfece, mai multe nuanțe de țesătură (de preferință bumbac), hârtie albă (de preferință hârtie Whatman), o riglă și o stivă (necesară pentru nivelarea suprafeței ), elemente de decor. Dacă cartonul este ușor și materialul este deschis, atunci nu va fi nevoie de hârtie albă; dacă cartonul este de orice culoare și țesătura este întunecată, nu va mai fi nevoie.

Pentru a realiza un cadru foto, pregătiți-vă


Primul pas este să tăiați din carton toate părțile cadrului foto. Acest cadru are o dimensiune de 16x21 cm, pentru o fotografie de 10x15 cm. Aceasta înseamnă că marginea cadrului este de 3 cm. Trebuie să tăiați o fereastră 10x15 cm - aceasta este partea din față, tăiați două părți în dimensiune de 16x21 cm. O parte trebuie tăiată ca în fotografie - din această parte se va face un suport (înălțime de jos 7 cm). De asemenea, trebuie să tăiați 3 garnituri care vor fi între față (față) și spate: lățimea fiecărei părți este de 2,8 cm, lungimea se potrivește cu dimensiunea cadrului.

tăiați toate părțile din carton


Aplicați un strat subțire de PVA și lipiți hârtie albă pe față, netezind-o cu o stivă, astfel încât să fie o suprafață plană.

lipiți hârtie albă


Lipiți clipa de sprijin cu lipici, așezându-le pe marginile cadrului. Astfel, lăsăm un loc pentru o fotografie.

tampoane din spate


Luați întregul gol 16x21 cm și lipiți-l cu o cârpă, lipind cu atenție colțurile din spate.

lipici-o cu o cârpă


Tăiați țesătura pentru a se potrivi cadru și pregătiți mijlocul în consecință, făcând tăieturi în colțuri.

Tăiați țesătura pentru a se potrivi cadrului


Lipiți țesătura pe PVA mai întâi pe întreaga bază, apoi lipiciți marginile libere pe partea din spate a cadrului, repetând toate coturile.

Tăiați țesătura pentru a se potrivi cadrului


Tăiați țesătura din partea superioară a cadrului de-a lungul marginilor interioare ale marginilor garniturilor, indentând cu 2 mm. Adeziv partea centrală.

de-a lungul marginilor interioare ale căptușelii


Lipiți pe moment un gol care este lipit cu o cârpă (pânza din cadru este peretele din spate). Lipiți marginile libere în jurul perimetrului. Marginile decupate într-un unghi sunt întoarse spre interior în direcția din loc pentru fotografie și sigilate. Partea superioară în care este introdusă fotografia trebuie să arate astfel.

Lipiți semifabricatul la moment


Acesta este partea din spate a primei părți a cadrului.

Se pare ca invers


Aceasta este partea din față a cadrului.

Pare ca partea din față a cadrului


Pregătiți a doua parte a cadrului, care va fi suportul și împărțită în două părți diferite. Acoperiți-l cu o cârpă.

Pânze peste


Așezați cele două părți lipite în jos. Faceți 2 semifabricate de hârtie albă la dimensiunea părții inferioare, lipiți-o cu o cârpă, fără a lipi partea superioară - lăsați coada.

Faceți 2 semifabricate


Lipiți împreună cu coada la ambele părți ale cadrului.

Lipiți-vă


Lipiți două părți ale cadrului cu laturi „urâte” una cu cealaltă cu clei Moment (piesele scurte au fost lipite de ele pe partea inferioară a cadrului). Așezați-vă sub presă un timp pentru a asigura ambele părți ale cadrului.

Lipiți momentul


Decorați cadrul așa cum doriți

Decorați cadrul


Lasă adezivul să se usuce și îți poți decora în siguranță interiorul cu un cadru!

fotografie încadrată

Rama foto

Rama foto
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat