DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Gratar din materiale improvizate
Din timpuri imemoriale, oamenii au adorat literalmente mâncarea preparată cu ajutorul focului - peste cărbune sau flacără. Ah, ce poftă se joacă! Natura, fumul, carnea ...
Dar pentru gătirea lui la miză au nevoie de ajutoare. Cel mai obișnuit dintre ele este grătarul. Toată lumea gătește kebab-uri favorite. Astăzi la vânzare puteți găsi multe opțiuni gata pregătite pentru grătar. Alegeți care vă place. Este posibil să faceți un brazier cu propriile mâini? Sigur că da! Ar exista materialele, instrumentele și dexteritatea necesară. Luați în considerare procesul de fabricație a unui braț clasic convențional.
Ce este un grătar? Într-un mod simplu - o cutie de fier cu o formă dreptunghiulară în care arde lemne de foc și cărbune arzătoare. În căldura cărbunilor și a kebabului preparat. Pentru a le face mai umede în pereți, se fac aerisiri - pentru un flux de aer mai bun. Desigur, există sisteme întregi - sobe cu un cuptor, grătar și țeavă de evacuare, pe care puteți găti kebab, grătar și grătar. Astăzi vom face un grătar fără bibelouri - un clasic al secolelor.
De ce avem nevoie? Și veți avea nevoie de următoarele:

instrumentele


- foi de fier cu o grosime de 2-4 mm pentru fabricarea corpului și tije sau armături (cu un diametru de cel puțin 10 mm) pentru fabricarea suporturilor pentru picioare;
- râșniță unghiulară (râșniță unghiulară), cunoscută popular sub denumirea de „bulgar” sau „rotor”;
- o mașină de sudură (oricine ne poate suda fierul);
- o mașină de găurit sau un foraj cu un set de burghiu pentru metal și o duză de perie;
- instrument de măsurare - riglă, bandă sau contor.
Începem fabricarea cu selecția materialelor potrivite. Foile de fier pot fi de orice formă. Principalul lucru este grosimea lor. Adesea, grătarele cumpărate sunt atât de fragile și de fragile, încât servesc cu greu un anotimp de vară. Prin urmare, cu cât este mai gros peretele - cu atât mai bine. În plus, cu atât va fi mai multă căldură.
Așadar, găsim foi (resturi) de fier și le oferim șlefuitorului forma dorită.

tăiat


Iar forma este următoarea - cinci dreptunghiuri: două 180x480 mm, două 180x270mm și unul 320x560 mm. În consecință, vor fi pereții laterali, capătul și baza de jos. Desenăm marcajele cu un instrument de măsurare și cu un cui ascuțit obișnuit.
În continuare, ar trebui să marcați și să găuriți în mod uniform găurile pieselor: cinci în lateral și două în capăt. Mai întâi, găuriți cu un burghiu subțire cu un diametru de 6-8 mm, apoi cu un burghiu mai gros cu un diametru de 14-20 mm.

foram

foram


Găsește imediat un burghiu mare va fi dificil. Când găuriți, selectați cea mai mică viteză de rotație. Dacă doriți, puteți face găuri în baza inferioară. De asemenea, este posibil să înlocuiți găurile mari cu un număr mare de mici.
Drept urmare, semifabricatele arată astfel: vezi foto.

gol


La următoarea etapă, sudăm părțile corpului împreună prin sudură electrică, le ștergem de burze și funingine cu o burghiu cu duză sau râșniță. Pe corpul de braț finisat, la fiecare 9 cm, puteți tăia mici indentări pentru frigarui în marginea superioară a pereților laterali, folosind o șlefuitor.

sudură

sudură

sloturi pentru frigarui


Acum rămâne doar să tăiați și să sudați din tije picioarele mici sau un suport - forma și dimensiunea lor sunt alese de dvs.

gateste picioarele gratarului


Rezultatul final al lucrării noastre este vizibil în fotografie. Rezultatul a fost un grătar mic, dar foarte rezistent. Bon apetit și distracție!

Gratar din materiale improvizate

Gratar din materiale improvizate
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat