DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Shawarma acasă
Sharma este un fel de mâncare tradițional caucazian, dar combinația de gust prăjit pe cărbune, carne și legume suculente în el nu va lăsa indiferent niciun gourmet.

Pentru a face shawarma acasă, veți avea nevoie de următoarele produse:
- carne;
- pâine subțire armenă sau georgiana;
- legume, și anume roșii suculente și castraveți;
- patrunjel proaspat;
- maioneză și ketchup pentru a crea cel mai simplu sos;
- muștar, numai pentru iubitorii de preparate condimentate.

produse pentru shawarma


Atunci când alegeți carne, luați în considerare că carnea de porc este ideală. Alegeți partea în care există puțină grăsime, de exemplu, gâtul sau spatele. Puteți găti miel, doar carnea de pui este potrivită din carnea de pasăre. Nu folosiți carne de vită - va fi prea rigid.
Mai întâi, tăiați carnea în bucăți mari, apoi trebuie să o gătiți într-unul dintre modurile selectate: fie prăjiți-o într-o tigaie foarte fierbinte fără capac, fie grătați grătarul în curte și gătiți pe cărbuni, sau economisiți câteva bucăți de grătar de la cină în noaptea precedentă.
Tăiați carnea pregătită în bucăți mici, nu macinați mult - gustul se va pierde, iar bucățile mari vor fi greu de mestecat.
Înainte de a începe să tai legume, nu uita să le speli. Scoateți mijlocul de roșie și tăiați doar pulpa în bucăți mici. Tăiați castravetele în patru părți și zdrobiți nu foarte fin.
Clătiți bine pătrunjelul sub apă, nu puteți să-l tăiați, ci ciupiți fiecare frunză.

carne taiata


Întindeți pâinea pita și tăiați în chiar trei părți, adică fiecare pâine pita este suficientă pentru trei shawarma. Toate ingredientele nu sunt aplicate în mijlocul produsului, ci pe lateral, retrăgându-se de la marginea a 5-7 centimetri. Mai întâi stoarceți o fâșie de maioneză și ketchup la grătar, dacă vă plac mâncărurile foarte picante, apoi adăugați a treia fâșie - din muștar.

maioneza ketchup


Începeți să înfășurați pâinea pita într-un tub, dar mai întâi îndoiți marginea inferioară, astfel încât produsele să nu cadă și să nu curgă sucul.

verdeata de salata


Obțineți un pachet ambalat cu o umplutură delicioasă.

Shawarma acasă


Înainte de a servi micul dejun, decorați-l cu ierburi. Shawarma este gata acasă.

Shawarma acasă
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat