DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Detector de minciună.

Următoarea practică arată că minciuna și respingerea vinovăției de către infractori sunt asociate cu diverse fenomene fiziologice. Înainte de aceasta, aceasta este o creștere a presiunii sângelui, o schimbare a umidității pielii, precum și o înghițire inadecvată a salivei, precum și o mică hipodermie. Aceste fenomene au fost folosite de fiziologi și psihologi pentru a dezvolta un poligraf sau un „detector de minciună”. Primele experiențe în această direcție au fost începute în anii 90 ai secolului trecut, instalațiile electronice moderne permit o evaluare corectă a rezultatelor în 85 și mai mult.

"Detektop se află" coctoit de komplekta chyvctvitelnyx izmepitelnyx ppibopov, podklyuchennyx la cledyyuschim datchikam: bpaclety elactichnomy, zakpeplyaemomy vyshe loktya, dayuschemy nA podvizhnoi Lente Rec la Schimbarea pylca și davleniya, cictemy, gpydi pazmeschaemoi nA ypovne pentru pepedachi și înregistrare pitma dyxaniya și elektponnogo yctpoictva pentru MĂSURĂRI ȘI RECORDURI DE SCHIMBARE A PIELEI, ELECTRODE DE O SCURTĂ, care au aspect de brățări, sunt fixate pe mâinile unui pic al feței. Viteza de mișcare a benzii de hârtie la înregistrare este de 160 mm pe minut.

Studiul se bazează pe o serie de întrebări, care ar trebui să ofere un tip de „da” - „nu” (indicat în graficul + sau -). În primul rând, este necesar să ții subiecții deschiși pentru a permite o primire normală „nevinovată”, dar pentru a face acest lucru, trebuie să fie conectat la cameră. Acest lucru este prezentat în figura. 1.


Auditul extractiv al reacțiilor acestei persoane este o experiență cu cărțile de joc. Acestea arată 10 cărți diferite și oferă să-și amintească una dintre ele, iar apoi, transferându-le, îl deconectează pe celălalt de celălalt. Solicitând acest lucru ar trebui făcut în orice moment pentru a spune „nu”, adică. O singură dată minte. Aceasta este asigurată prin înregistrare și este potrivită pentru decriptarea corectă a înregistrărilor ulterioare. Așa arată, practic, activitatea unui detector de minciuni, care în multe cazuri face posibilă distincția principalilor vinovați, servitorii și teksii care știau despre restul. Cu toate acestea, numai unul dintre rezultatele decriptării detectorului de minciuni înregistrate nu poate fi dovedit vinovat de acuzația de infracțiune. Nu mai puțin decât în ​​Statele Unite, 19 organe majore hacked (inclusiv apmiya, poliție și FBR), care sunt și în 1964, sunt utilizate de detectoare de minciuni. Avem 512 dispozitive similare. Pe tot parcursul anului, cu ajutorul detectoarelor de minciuni, sunt cercetate până la 20.000 de persoane. Multe dintre aceste dispozitive sunt utilizate în companii private, de exemplu, într-o bancă. Integritatea băncii a fost verificată în mod regulat cu ajutorul detectoarelor de minciuni. Compania care fabrică detectoarele de minciuni nu va permite un funcționar cu serviciu permanent pentru clienți, care va sprijini detectoarele. Cuprinde psihologie, drept și alte chestiuni.

Detectorul de minciuni simplificat (Fig. 2) are un grad atât de ridicat de sensibilitate încât, după caz, ar trebui să fie considerat doar ușor. Iată câteva indicații ale eșantionului (în dimensiuni micro) ca răspuns la expresii, stimulând emoțiile și indiferent: întreg - 73, iubire - 59, iubire - 58; morcov - 18, floare - 16, creion - 15. Denumiri: A - la electrozi, B - la dispozitivul de înregistrare etc.


Doi electrozi (Fig. 3), care au forma unei bucle închise dintr-un fir neizolat, sunt fixați pe piki sau la încheietura mâinii. În primul caz, este asigurată o sensibilitate mai mare, dar, în același timp, poate avea un loc în plus, cauzată de mișcările picturii periei. Dacă acesta este cazul, atunci electrozii trebuie să fie fixați la încheietura mâinii. Dacă integritatea este slabă, șansele dintre fiecare două sau trei bucle sunt paralele. Balamalele sunt atașate de benzile de cauciuc sau de cauciuc sau pur și simplu de curea. Electrozii pot fi fixați și pe picioare.


Întreținerea pielii, care în condiții comune poate fi de 3 ... 100 kOhm, este influențată de modificarea excitației cu 5%. Aparatul va oferi informații despre acest lucru prin 1.7 ... 2.4 după expunerea la lumină, sunet sau semnal de durere.


Sensibilitatea dispozitivului (Fig. 2) este reglată de o rezistență variabilă R1. La clemele de ieșire, pe lângă galvanometru, este posibilă conectarea magnetofonului. Puteți adăuga, de asemenea, un amplificator de putere opțional cu un releu sau un mecanism opțional sau puteți conecta toate dispozitivele la intrarea sistemului radio. Rezistența R este pentru protecția transformatoarelor numai împotriva opririi și a scurtcircuitării în timp ce sistemul este pornit sau în același timp cu alimentarea.

Eșantionul poate fi găsit și în alte aplicații, de exemplu, în cazul studiilor procesului cu un senzor ohmic la distanță scurtă.

La sfârșitul testului, este posibil să se efectueze experimente amuzante (măsurarea temperaturii, sensibilității, iubirii).La îndemâna partenerului și partenerilor, întăresc clemele metalice cu arc. În același timp, obiectivul este respins de către trăgător, atingerea celuilalt rezultat al testului este diferită.

Înainte de a experimenta aparatul ca un detector de minciuni, trebuie să efectuați o setare zero. Clipul trebuie să fie fixat pentru asta. Este de dorit să aveți aparatul cu ecrane cu două fețe.

Detector de minciuni. 2

Acest dispozitiv multifuncțional (Fig. 1) se bazează pe un amplificator de frecvență infra-joasă cu o lățime de bandă de 0,1 ... 2 Hz și un câștig de tensiune de 400 ... 1200. În funcție de tipul de senzor și dispozitiv de ieșire, dispozitivul poate fi utilizat în mai multe scopuri atunci când se înregistrează procese de ultra-joasă frecvență. Un interes deosebit este utilizarea lui ca așa-numitul „detector de minciună”.


După cum știți, activitatea mentală este strâns legată de diverse procese fiziologice. Cu emoție la om, se modifică amplitudinea și frecvența bătăilor inimii și respirația, tensiunea arterială, salivația și așa mai departe. Rezistența pielii se schimbă în special în mod vizibil - după 1 ... 2 s după o întrebare interesantă, memoria, durerea, lumina, expunerea sonoră, rezistența pielii se schimbă cu câteva procente. Dispozitivul înregistrează în mod fiabil această schimbare a rezistenței chiar și atunci când se utilizează cei mai simpli senzori (două plăci de contact purtate pe degetele unei mâini). O caracteristică a dispozitivului este un răspuns slab la interferențe cauzate de mișcarea degetelor.


După ce ați fixat senzorii la vârfurile celor două degete ale unei mâini și ați pornit dispozitivul, trebuie să așteptați 5 ... 10 s până când procesul de tranziție se încheie și ambele leduri se sting. Subiectul trebuie să stea confortabil cu mâna odihnită și relaxată. Pentru succes este foarte important ca mâna cu senzorii să fie caldă.
După fiecare întrebare adresată subiectului, trebuie să faceți o pauză timp de 2 ... 3 s până când indicatorul se stinge complet. Dacă indicatorul luminează din orice întrebări, trebuie să reduceți sensibilitatea cu regulatorul sau să vă liniștiți puțin. Ca antrenament, puteți invita subiectul să-și amintească una dintre mai multe cărți de joc, apoi, după ce am amestecat, arătați-le pe rând, întrebând dacă această carte este destinată. Subiectul testului nu trebuie să răspundă în toate cazurile. Într-un caz, dispozitivul trebuie să remedieze falsul.
O altă opțiune este aceea că diverse cuvinte sunt pronunțate lent, numele cunoscuților și altele asemenea, iar subiectul reacționează în mod silențios la unele cuvinte mai puternic, ceea ce este, de asemenea, înregistrat. Astfel, este posibil să aflăm dependențele și neplăcerile subiectului.
Trebuie amintit că fiabilitatea detectării nu este de o sută la sută, subiecții novici sunt foarte îngrijorați, iar cei cu experiență pot provoca emoție și denatura rezultatul la momentul potrivit cu puterea de voință. Fiabilitatea detectării minciunii este mai mare dacă subiectul nu vede indicatorul.


Dispozitivul este asamblat pe o placă de circuit imprimat cu o singură față (Fig. 3). De exemplu, puteți utiliza un mic vas de săpun. Mâncare - din „Coroana” sau „Corundul”. Condensatoare C1, C5, C6 - orice ceramică, restul - tip K50-6. Rezistor R - tip SPZ-1B sau, cu unele modificări în placă, orice mic. Transistor VT1 - orice p-p-p (KTZ15, KTZ12, MP37) și VT2 - orice p-n-p (KT361, KT209, MP42). LED-uri HL1, HL2 - tip AL307, AL102 etc. Dispozitivul asamblat din piese de service nu necesită ajustare.


Comentarii (3)
 1. Leonid
  #1 Leonid vizitatori 9 iunie 2013 17:33
  1
  Ce cip?
 2. Dasha
  #2 Dasha vizitatori 5 septembrie 2014 10:10
  0
  : recurs: oarecum complicat ...
 3. Stepan
  #3 Stepan vizitatori 20 martie 2016 01:41
  0
  Asamblat, în lucrare - prostie completă. Nu pierde timpul. Încercat pe soție, pe vecini, nu se constată năvală. Deși nodurile schemei funcționează corect.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat