DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Cu câțiva ani în urmă, tinerii aveau un nou hobby - jocul Sox. În țările străine, aceasta este denumită geantă. Esența jocului este umplerea unei mici mingi tricotate cu picioare și alte părți ale corpului, cu excepția mâinilor și transferul acesteia către alți jucători.
Soxurile vin în diverse culori, astfel încât să găsești întotdeauna ceva pe gustul tău. Pentru a avea propria ta minge unică, o puteți lega cu ușurință cu propriile mâini.

Pentru a crea o șosetă avem nevoie de:

- fire. Deoarece poșeta este mică, veți avea nevoie de un fir foarte mic de fir. Nu ar trebui să alegeți fire de lână, este mai bine să acordați preferință firelor de bumbac sau sintetice.

- cârlig. Dimensiunea optimă a cârligului este de 3-4 mm.

- știft sau marker. Vom fixa începutul rândului tricotat cu ele, pentru a nu rătăci.

- foarfece și un ac cu un fir. Vor veni la îndemână la finalizarea lucrărilor.

- umplutură. Ca umplutură, puteți folosi cereale (orez, hrișcă, mazăre), bile mici de plastic sau gloanțe dintr-un pistol de jucărie. În cazul nostru, soxul va fi umplut cu mazăre. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu este recomandat să udați soxul cu crupe, deoarece hrișca și mazărea se vor uda rapid, ceea ce va strica întregul joc.

Mazăre tinky


Procesul de producere a Sox.

În primul rând, trebuie să legați 5 bucle de aer. O astfel de cantitate este optimă, pentru că dacă faceți mai multe dintre ele, atunci la final se formează un cerc prea mare, prin care se va revărsa umplutura.

bucle de aer


Când tragem capătul firului, obținem un cerc mic, care va fi începutul Soxului.

începutul Sox


Apoi în buclă, unde este cârligul, agățăm știftul și începem să tricotăm un singur croșet până la bucla marcată.

un singur croșet la bucla marcată


După aceea, începem să adăugăm bucle. Pentru a face acest lucru, faceți două croșete singure în fiecare 2 cusături ale rândului anterior. Tricot la ace.

adăugați bucle


Apoi facem două croșete singure în fiecare 3 cusături. Deci, facem restul rândurilor, până când înțelegem că dimensiunea este deja suficientă. În cazul nostru, două bare de croșetat s-au dovedit în fiecare 8 bucle.

un singur croșetat


După aceea, tricotăm un singur croșet simplu în fiecare buclă. Nu puteți număra rândurile, ci doar uitați-vă la ochi, câte rânduri de Sox vor fi suficiente. De obicei se potrivește 8-10 rânduri. Când tricotați, este necesar să vă asigurați că firele se potrivesc strâns între ele, astfel încât să nu existe găuri.

nu erau găuri


Când numărul de rânduri necesar a fost legat, vom reduce dimensiunea șosetelor noastre. Deoarece ultima adăugare a fost făcută pe fiecare 8 bucle, vom scădea mai întâi și pe 8.

face bine


În continuare, trebuie să faceți o scădere la bucla 7, 6 și mai departe, până ajungem la final. După tot ce s-a făcut, o mică gaură va rămâne în bilă.

se toarnă umplutură


Turnați cu grijă umplutura în acest orificiu. Puteți pre-așeza un șoset capron în Sox și turnați cereale în acesta pentru a reduce probabilitatea vărsării umpluturii.

se toarnă umplutură


După umplerea umpluturii, trebuie să tricotați gaura rămasă sau să o coaseți cu fire.
Acum Sox-ul nostru este gata!

Sox tricotat
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat